“Vrei sa mor in locul tau?” …cu BIGong in mijlocul Lipscanilor

Teatrul de pe Lipscani, culmea, este situat pe Lipscani la numarul 53. De foarte multe ori am trecut pe langa el, pana sa fiu invitat la premiera unei piese de teatru “Vrei sa mor in locul tau?” de catre prietenul meu de pe Facebook, Bogdan Penescu producator la BIGong. O comedie fireste cu nuante de tragedie, asa cum o faceam pe vremuri cand urmaream marile scene.

La Muse, asa cum se numeste sala, gazduieste o scena mini, intre mese si scaune, unde nu te-ai gandi vreodata ca se poate ca sufletul actoricesc se desfasoara pe deplin in contact direct cu audienta, intr-o nota moderna de teatru, as putea spune teatru full contact.

Bariera clasica intre public si scena este treptat inlaturata lasand locul transparent comunicarii intre personajele piesei si meseni, care nu mai asteapta pauza pentru a servi un pahar cu apa sau ce o fi pe acolo, adus inainte de inceperea piesei de catre personalul de la bar.

Comedia are urmatoarea distributie: ILINCA GOIA, CRISTI IACOB, VITALIE BICHIR, GABRIELA IACOB

vsmlt

Două cupluri heterosexuale petrec împreună un weekend de 4 Iulie într-o vilă de pe malul oceanului Atlantic, în renumita Insulă de Foc – așa zisul „Paradis homo”, excentric burlesc și exclusivist. Fiecare dintre cei patru își poartă adânca singurătate ca și nevoia comic-imperioasă de comunicare, mărturisire, uitare. Aflăm cum amândouă căsniciile sunt șubrezite, vedem cum fiecare viață survolează deriva, găsim împreună cu ei calea : spre ruptură sau spre vindecare? Cine pe cine iubește mai mult? Cine trăiește mai puțin sau mai puțin intens? Cine sunt părinții și cine sunt copiii? De unde ne vin traumele? De unde ne găsim puterea, nebunia, umorul, autoironia? Cum facem să nu ne luăm prea în serios?

Nu vreau sa scriu mai mult intrucat lansez o invitatie spre piesa minunat scrisa si regizata de actori insisi tradusa dupa “Lips together teeth apart” de Terrence McNally este jucata din tot sufletul spre deliciul spectatorilor, care, vor aplauda asa cum am facut-o si eu minute in sir.

Pentru a comanda bilete, nimic mai simplu:

Adresa:    Str.  Lipscani nr. 53

Program: Luni – Duminica : 12:00 – 22:00

Telefon:  0734.000.236

E-mail:    contact@teatruldepelipscani.ro

Program casierie:    Luni – Duminica.  12:00 – 22:00

Rezervari Online:   bilete.ro

 

Si pentru ca locatia piesei s-a schimbat la Teatrul Nottara anul acesta va invit sa cititi articolul actualizat aici.

Hits: 18

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: