Ce mai am de facut in gradina mea de weekend

Cine ma cunoaste stie despre mine ca am o pasiune dobandita in ultimii ani, pentru ca, desi nu sunt nascut la tara, am un teren dobandit langa Campina, unde incerc sa invat pe cont propriu citind si cate ceva de prin carti de specialitate, diferite articole de pe net, sau ascultand diverse sfaturi de pe la priceputi.

Recunosc imi plac verdeata, copacii, si ma bucur in fiecare an primavara cand trebuie sa ies sa fac un pic de miscare in aer liber, curat si sa admir iesirea in toata forta din iarna atunci cand mugurii copacilor pe care i-am plantat acum doi ani isi fac treaba, coltul cepei razbate viguros, si florile din bulbii plantati de cu toamna apar la primele raze de soare mai calde.

Fiindca am un cont si pe Facebook am cautat sa ma imprietenesc cu diversi pasionati de gradinarit si pomicultura, pentru a reusi sa inteleg si eu cate ceva de la o lectie care mi-a lipsit pana acum.

Asa am aflat despre siteul Covera (powered by Agricover) unde am gasit ceva oferte interesante pentru gradina mea de weekend.

Daca ajungi pe pagina  lor va recomand: “Devino fan-ul paginii Covera: “https://www.facebook.com/covera.ro” si descoperi super-oferte de Black Friday!”

Pentru ca acolo am dat de cateva oferte tentante pentru gradina si livada mea imi permit sa va atrag atentia cu cateva articole pe care intentionez sa le achizitionez in primavara ce urmeaza:

Un arbust de Catina Ascolia pentru ca se potriveste perfect cu zona de deal unde este situat terenul meu. Se prezintă ca un arbust tufos, extrem de rezistent în egală măsură la ger şi la secetă. Iubeşte lumina directă a soarelui, şi nu creşte în zone semiumbroase sau acoperite.

Arbust Catina Ascola

De asemenea intentionez sa achizitionez si cateva tufe de Afin pentru ca sunt un adevarat urs atunci cand vine perioada afinelor, greu mai poate scapa cineva de mine.

Tufa este viguroasa, verticala, intinsa de cca. 1,8-2,1 m cu o crestere rapida. Este rezistent la seceta si ger. Deci ar merge si pe la mine.

Afin, Bluejay, Arbusti fructiferi

Pentru ca am auzit multe lucruri bune despre el considerat fructul longevitatii  am mancat mult in ultima vreme as fi tentat sa plantez si Arbusti Goji Barbarum . Goji este un arbust din Familia Solanaceae, cu frunze căzătoare cu dimensiunile coroanei de aproximativ 2,5×2 m, cu viteza de creştere medie de 0.5m/an la maturitate, în condiţii de creştere optime.

Arbust Goji Barbarum

Si pentru ca am deja coacaz negru, anul viitor mi-as dori sa plantez si Coacaz alb. Avand pedunculul ciorchinei foarte lung, fructele se pot culege usor, fara sa existe pericolul vatamarii fructelor. Tulpina are o crestere viguroasa.

Coacaz alb, Blanka, Arbusti fructiferI

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: