Cum sa fii sultan…la Divan Floreasca

O intrebare ca un raspuns, cum poti sa fii sultan la Divan Floresca am reusit sa aflu impreuna cu Valdo si Carmen Nicoleta Burducea de la Vinitaly Deluxe, care m-a invitat odata cu lansarea inca a unui restaurant cu specific turcesc intr-o locatie de invidiat, situata in incinta Pietei Floreasca, Calea FLOREASCA 111-113.

Pana acum aveam ceva informatii precum la turci se mananca foarte bine, insa nu imi dadeam seama despre dimensiunea acestui lucru din lipsa de cultura culinara.

Insa acum se pare ca am facut-o asa cum trebuie pentru ca gazdele noastre au realizat un lucru minunat si de neuitat intregind atmosfera si cu cateva gratioase dansatoare.

Pot sa spun cu toata taria ca a fost locul unde m-am simtit cel mai bine, pentru ca atmosfera creata in acest restaurant a fost cu totul deosebita, una care m-a facut sa ma conving ca prietenia dintre romani si turci nu are cum sa fie zdruncinata de nicio forta politica.

Dupa ce  gusti mancarurile turcesti iti dai seama ca avem foarte multe lucruri in comun, dobandite de-a lungul secolelor de convietuire si ca ne vom intelege foarte bine impreuna mereu.

Bucatarul Salih Kilic, venit din Sanliurfa, este cel care a creat meniul restaurantelor si ale carui preparate, realizate fara compromisuri de la retetele originale, pastreaza aroma autentica a mancarii traditionale greu de gasit, chiar si in Turcia. Preparatele gatite pe care Salih le aduce pe mesele clientilor, udate cu ulei de masline si desavarsite de mirodenii speciale, ii transpun pe cei care le incearca in lumea turceasca plina de culoare, arome si amestecuri care de care mai savuroase.

La baza aromei inconfundabile a preparatelor de care oaspeţii se pot bucura la Divan stau reţetele tradiţonale şi ingredientele aduse direct din Turcia de la producători din Urfa, Gaziantep, Mersin şi Kahramanmaras.

Amenajarea restaurantelor a fost realizată de arhitectul Cristian Corvin, iar decorul combină elementele tradiţional otomane cu cele interpetate într-o manieră modernă.  Abundenţa covoarelor autentice turceşti de pe pereţii noului restaurant, alături de luminile atârnate de tavan, transpun vizitatorii într-o atmosferă caldă şi intimă şi dau totodată un suflu de agitaţie, tipic aglomeraţiei dintr-un bazar.

Ce pot spune este ca  ma voi reintoarce cu siguranta intr-un loc in care m-am simtit intr-adevar foarte bine.

Visits: 0

Lasă un răspuns