Trust TRINO 720p HD Video Webcam – review

O camera Web de calitate in ziua de astazi este necesara ca aerul. Pentru ca pe langa sedintele online pe Zoom (dar perfect si pentru Skype, Cortana, etc), acolo unde lumea se asteapta sa ne mai vada mutra si sa ne mai asculte, daca mai traim in urma raspandirii pandemice, dar se apropie si zilele in care trebuie sa uram si sa colindam virtual pe cei dragi, dar si pe cei din obligatie. Si parca acele camere care echipeaza laptopurile sau monitoarele au niste unghiuri cam fixiste si plictisitoare. Dar si sunetul captat de microfoane este un pic metalizat excluzand spatialitatea pe care o poate da o perceptie STEREO. Ceea ce aduce aceasta camera externa este flexibilitatea pozitionarilor fizice datorate tipului de constructie.

Pur si simplu conectati cablul USB si, fara a fi nevoie sa instalati alte drivere sub Windows, puteti partaja oricand acele momente speciale care va tin conectati cu publicul programat. De altfel, o puteti instala pe sisteme Windows 7/8/10 sau Mac OS X (10.15 sau mai recent). Apoi ii intorci suportul flexibil si o aduci in pozitia in care poate fi infipta pe marginea unui monitor cum a fost in cazul meu.

Camera web de inalta definitie Trust TRINO 720p HD Video Webcam are o rezolutie de pana la 1280 x 720 p. Este proiectata pentru chat online video folosind, de exemplu, Skype, YouTube sau alte platforme video. Balansul de alb automat si focalizarea fixa asigura o imagine clara indiferent daca folositi camera ziua sau noaptea.

Am conectat cablul de lungime 143 cm incheiat cu un conector USB 2.0 in PC, iar restul s-a derulat in scenariul plug & play pana la capat, fara interventie umana, rezultatul fiind regasit in Control Panel mai jos.

Daca sunteti curiosi cum a sosit pachetul de vanzare ce contine doar camera HD si manual de utilizare dar fireste certificatul de garantie, il puteti vizualiza mai jos.

In greutate de numai 88g, si dimensiuni: 81mm X 70mm X 62mm, designul elegant al acestei camere web dispune de un suport inteligent, flexibil. Puteti amplasa camera web pe ecranul laptopului sau direct pe o suprafata plana, pentru o imagine video stabila si sigura. Suportul de plastic negru mat, cu site perforate in lateral pentru a putea capta undele sonore pentru microfoane, pe care este dispusa camera cu deschidere de 52 de grade unghiulare, ce filmeaza 30 fps, dispune in partea de jos de o articulatie sferica ce cuprinde mai multe grade de libertate prin rotire in mai multe planuri fata/spate, stanga/dreapta, sus/jos. Aduce fotografii de pana la 8 megapixeli cu focalizare fixa, prin apasarea butonului situat pe partea de sus a camerei,

Este prima camera WEB pe care o testez cu o astfel de variabilitate de functionalitati si care va putea fi pusa cu usurinta in orice pozitie favorizeza utilizatorul.

Cam aceasta este foto ce se poate capta cu o astfel de camera in conditii mai vitrege de iluminare.

De asemenea am captat si o filmare in aceleasi conditii.

Imaginea obtinuta de senzorul CMOS este luminoasa si ajuta, chiar daca detaliile nu sunt atat de multumitoare. Sunetul este bun si sensibilitatea microfonului este adecvata pentru a capta si cele mai imperceptibile sunete. Cu toate acestea s-ar mai fi putut lucra putin la raportul semnal zgomot prin utilizarea unor filtre ceva mai bune pentru elimibarea zgomotului de fond.

Nu este o camera cu specificatii puternice, insa o recomanda pretul insa fara a fi o camera “ieftina”, utilitatea, rezistenta mecanica si usurinta cu care fi instalata si mai apoi repozitionata chiar si in timpul transmisiunii online. Nu face corectie de mirroring pe self-image, insa ceilalti participanti la videoconferinta vad corect inaginea. Cu siguranta este mai buna decat o camera incorporata de care beneficiaza uzual un monitor sau laptop. Acesta poate fi si un inconvenient atunci cand avem de-a face cu persoane care au mai putina incredere in noi, cum ar fi sotia sau seful, si doresc sa ne monitorizeze activitatea, in special ca nu dispune de o usita cu care sa putem acoperi lentila rapid.

Dar ce buna poate fi aceasa camera in situatia unei instruiri strategice de gaming, si ideala pentru videoconferinte, pentru scoala online.

Hits: 43

2 comentarii la „Trust TRINO 720p HD Video Webcam – review

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: