Router Wireless Gigabit TENDA W15E, hotspot wireless AC1200, Dual-Band 300 + 867 Mbps – review

Daca pana acum Tenda m-a invatat cu produse destinate utilizatorului casnic, iata ca a sosit momentul sa ma obisnuiesc cu un nou tip de abordare pentru mediul antreprenorial, adica acolo unde lucrul trebuie sa fie precis si in conditii sigure de lucru atunci cand vine vorba de administrarea unei afaceri profitabile. Aici balanta inclina inspre siguranta conexiunii si a performantelor echilibrate si mai putin in atingerea unor parametri de varf, ocazionali. Si da,  produsul Router Wireless Gigabit TENDA W15E se inscrie cu brio in aceste cerinte chiar daca nu este un varf de gama.

Cu siguranta un device destinat unui mediu profesional va pune mai putin accent pe aspectul estetic, si mai mult pe cel functional si de stabilitate / siguranta, si de aceea vom fi mai putin impresionati de cum arata exterior o cutie pe care si asa o vom uita intr-un colt dar isi va face prezenta atunci cand vom interactiona. W15E este un hotspot wireless AC1200, Dual-Band 300 + 867 Mbps, cu acoperire de 300㎡, cu o capacitate 50 utilizatori wireless, si controlul incarcarii in utilizare.

W15E asigura un management inteligent al benzii. Poate ajusta banda de download si upload pentru fiecare utilizator in mod automat, in concordantaă cu nivelul de utilizare al fiecarui utilizator, asigurand o alocare optima a benzii. Conceput pentru birouri mici si case mari, acest router WiFi de la Tenda este obligatoriu pentru cei cu experienta in tehnologie. Are o viteza wireless de pana la 1200 Mbps si este conforma cu standardul 802.11a / n / ac. Dispune de 4 antene cu castig ridicat si un amplificator de putere extern pentru a furniza internet de mare viteza la un pret acceptabil.

Daca vrem sa vedem cum soseste pachetul de vanzare ce contine routerul, alimentatorul 9 Vcc / 1 A cu iesire pe jack, manualul de utilizare, putem sa vedem in cele de mai jos galeria foto.

Caracteristici principale
● W15E este conceput pentru a oferi retea wireless pentru micul birou, internet cafe, casa mare etc.
● Este compatibil cu standardul 802.11a / n / ac si ofera o rata wireless de pana la 1200Mbp
● Caracteristici cu amplificator de putere extern si 4 antene cu castig ridicat, ofera o acoperire wireless superioara si o experienta de conexiune WiFi de inalta calitate pentru utilizatorul mobil
● Adoptati banda dual 11ac, corectitudinea timpului de difuzare, tehnologia de optimizare wireless pentru a iîmbunatati capacitatea utilizatorilor fara fir si pentru a asigura o conexiune Wi-Fi inalt calificata
● Actualizare nouA a performanTei, reTea profesionala de intreprindere
● 4 x antene omnidirectionale 360 ​​°, acoperire de pana la 300 de metri patrati
● 30 de utilizatori wireless si 20 de cabluri
● 3 porturi WAN, accepta utilizarea multipla in banda larga
● Corp din otel, mai robust decat routerul din plastic
● Echipat cu cipuri Qualcomm, puternic pentru experienta oferita

Este imbucurator ca pe capacul inferior regasim niste orificii de atarnare a routerului pe perete insa nu si diblurile necesare prinderii in pozitie verticala. Piciorusele de sprijin in pozitie orizontala provin din carcasa metalica si au destula aderenta pentru suprafete lucioase. Pe lateral regasim orificiile pentru ventilatie naturala ce asigura iesirea eventualei calduri datorate circuitelor din interior. Pe partea frontala regasim de la stanga la dreapta conectorul pentru introducerea alimentatorului, butonul de Reset care este incastrat, doua leduri de stare de culoare verde,si patru conectoare RJ pentru cabluri UTP. Nimic complicat si neasteptat. W15E accepta 3 porturi WAN. Poate realiza o latime de banda medie intre doua porturi WAN de baza IP Group. De asemenea, isi rezerva posibilitatea extinderii latimii de banda. W15E se integreaza cu serviciul protal captiv. Cand dispozitivul mobil se conecteaza la reteaua Wi-Fi, va fi afisata o pagina de destinatie. Odata furnizate numele de utilizator si parola, utilizatorul va putea accesa internetul.

Schema de instalare / setare a routerului o puteti vedea mai jos.

Daca routerul W15E nu functioneaza asa cum ar trebui, intrerupeti conexiunile sau nu raspunde, ar trebui sa faceti mai intai o resetare a routerului pentru a vedea daca problemele persista. Alte scenarii in care ati putea dori sa va resetati routerul sunt daca ati uitat parola sau ati configurat-o gresit si nu mai puteti obtine acces. Puteti reseta Tenda W15E in urmatoarele moduri:

Deschideti browserul web si accesati interfata web a routerelor si verificati setarile implicite. Conectati-va cu numele de utilizator / parola sau verificati setarile implicite. Odata conectat la interfata localizati instrumentele de sistem si faceti clic pe acesta Sub instrumentele de sistem localizati Resetarea de fabrica.

Aveti alimentarea conectata; Localizati butonul Reset / WPS de pe router; Cu un obiect ascutit (de exemplu, agrafa) apasati si tineti apasat butonul timp de 7 secunde; Cand lumina SYS inceteaza sa clipeasca eliberati butonul de resetare.

Daca instructiunile de mai sus nu functioneaza, puteti incerca intotdeauna resetarea 30-30-30 dupa cum urmeaza: Cand routerul este pornit, apasati butonul de resetare si tineti apasat timp de 30 de secunde. In timp ce tineti apasat butonul de resetare, deconectati alimentarea routerului si tineti apasat butonul de resetare timp de 30 de secunde.

Testele mele au constat in doua seturi de masuratori cu aplicatiile WiFiAnalyzer si speedtest in aceleasi conditii insa pe benzi diferite.

  1. Masuratoare in banda de 5G

2. Masuratoare in banda de 2,4G

Avand in vedere ca viteza maxima atinsa de acest router in conditii de hotspot a prins in mod constant 100Mbps pe ambele benzi putem sa concluzionam ca are un comportament stabil foarte bun. Tinand cont ca pe intrarile WAN putem sa conectam un numar de trei retele, care nu prea au cum sa cada chiar toate trei in acelasi timp putem conclude ca sistemul de backup este asigurat in mod curent. Acest comportament garanteaza ca cei ce vor folosi o astfel de retea nu vor fi parasiti niciodata de semnal atat timp cat se vor afla in vecinatatea definita de catre Tenda cu acoperirea de 300㎡.

Hits: 46

%d blogeri au apreciat: