Tren de placere…catre Sinaia

Trenul poate fi un vehicul in care te poti relaxa, grabeste surpriza pentru cel care asteapta sau pentru cel ce pleaca, fiind insotit adesea de gandul nostalgic al celui ramas pe loc.

Caragiale include aceste stari posibile intr-un cuvant de maxima fascinatie: placerea. Dar si de maxima instabilitate; ca si fericirea, placerea e in viziunea scriitorului nostru inselatoare, amenintata de relativizare si platitudine, de reversul sau, care inseamna caderea in grotesc si scandal.

Cele mai multe calatorii de placere ale personajelor caragialiene se fac la Sinaia. Indata ce aici se afla regele, guvernul, parlamentarii, lumea sosita la Sinaia resimte ea insasi ceva din puterea si magnificienta centrului. La Sinaia se aduna tot ce e mai divers, sub semnul unei fatalitati, asa cum alimentele cele mai sofisticate ori bauturile fine sau proaste se intalnesc, fatal, in stomac.

Sinaia constituie pentru ironistul Caragiale un astfel de centru-stomac, sediul in care barbati importanti, femei distinse si femei cochete, poltroni si rebeli, jurnalisti, soacre, vaduve si copii imbracati in uniforme de gala se supun la un inevitabil melanj, cu un destin evident tot fatal: “Sinaia nu se poate compara mai nimerit decat cu un stomac: o incapere mai mult sau mai putin larga, avand doua deschizaturi”.Hotel Bastion Hoteluri Sinaia

Mihalache, Mita si puisorul merg la gara cu trasura si cu un bagaj usor; in tren calatoresc in clasa I; soacra, impovarata cu un cos enorm cu mancare, e trimisa la gara cu tramvaiul si calatoreste cu clasa a II-a. Ajunsa la destinatie, familia se separa a doua oara, soacra luand-o spre pensiune.

Desigur ei aveau cazare in Sinaia asigurata deja prin rezervari online la turo.ro, la unul dintre cele mai bune hoteluri, vile, pensiuni din Sinaia.
.Unul din cele mai fine episoade, care invaluie sonor aceasta lume sosita sa petreaca si esuata fatal in comunicarea zgomotoasa, e de natura muzicala. In parcul orasului, plin de lume buna, “muzica militara canta Les petits chochons”; Misu, locotenentul pentru care face o rapida pasiune madam Georgescu, “canta teribel”, mai cu seama menuetul lui Paderewski. Reintoarsa la Bucuresti, tanara doamna e innebunita de amintiri sonor-erotice: “Ah, mamito! Menuetul lui Pederaski… ma-nnebunesc!”

Pana la urma aburii inamorarii s-au disipat subit si s-a reintors catre familie intrucat si dumneaei avea cazare in Sinaia asigurata deja prin rezervari online la turo.ro dintre cele mai bune hoteluri, vile, pensiuni.

Concluzia este fara echivoc cazarea buna de la Sinaia reuneste familia in orice circumstante, in special cand este facuta printr-o rezervare online la turo.ro.

Am aflat ca puteti gasi la aceiasi agentie online turo.ro si  hoteluri in Mamaia foarte convenabil.

Hits: 79

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: