Terminalul vivo Y20s – review

Asa cum stiti am fost participant al lansarii online a brandului vivo in Romania si deja am testat un terminal din domeniul midrange si anume vivo Y70 asa cum ati avut ocazia sa puteti citi aici.

De data aceasta la GADGETARUL ROMAN a sosit un terminal vivo Y 20s ce pare a fi de buget ce cucereste in nuante de culoare: Purist Blue, Obsidian Black si Nebula Blue, ultimul primit la recenzie, ce mi se par de senzatie dupa cum arata datorita stralucirilor in raze reflectorizate, care nu te pot lasa indiferent atunci cand le vei vedea. Pe mine m-a impresionat pozitiv si neasteptat.

Cu o performanta superioara a bateriei, camere foto inteligente si un design fin, seria Y de smartphone-uri vivo a avut deja parte de o primire calduroasa din partea consumatorilor. Echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon si ruland versiunea minimalista de Android, aceste dispozitive functioneaza intuitiv si fara intreruperi, oferind o experienta de utilizare pozitiva. Inca de la inceput, la initializare am fost notificat sa imi actualizez versiunea soft la cea mai recenta, a sistemului de operare Android, ceea ce creste imediat gradul de securitate a datelor personale si adauga multe functii noi. vivo este cunoscuta pentru experientele sale noi de calitate, indiferent de pret. Acest lucru este valabil si pentru  modelul vivo Y20s ce ofera o calitate tehnica superioara si o experienta intuitiva de utilizare. Isi ia energia dintr-un acumulator de 5000 mAh, care va rezista cu usurinta doua zile cu o singura incarcare, si dispune de un scaner de amprente localizat lateral, in butonul de pornire, facand modelul fiabil si usor de folosit. Cea mai mare problema cu telefonul este portul sau micro USB, ceea ce face ca incarcarea sa fie lenta si necesita, de asemenea, sa aveti un incarcator separat daca aveti alte gadgeturi care se incarca prin USB-C. Vivo Y20s are un ecran de 6,51 inci, care este cel mai important pentru un telefon la pretul sau, si este un panou LCD are raport de aspect marit la 20:9 si rezolutie HD + (1600 x 720). Este rupt in partea superioara de o crestatura „lacrima” care adaposteste camera frontala.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 460, permite consumatorilor sa realizeze mai multe pe dispozitivele lor, de la simpla navigare pe internet si multi-tasking la jocurile video dar la un nivel satisfacator. Camera foto AI Triple Macro a modelului Y20s ofera o gama larga de functii, inclusiv Face Beauty si Efecte de lumina pentru portrete. Utilizatorii pot schimba perspectivele pentru a transforma toate imaginile surprinse in imagini de neuitat. Cu o camera foto principala de 13MP, o apertura mare de f / 2.2 si tehnologia PDAF, fiecare detaliu va fi remarcat.

Analizand designul acestui dispozitiv, nu exista idei particulare care sa il diferen. Cu toate acestea, vivo s-a concentrat pe simplitate, incercand sa minimizeze duritatea. Motiv pentru care pe partea din spate forma fotografica care contine o camera tripla si un singur LED cu blit iese mai putin de un milimetru de profilul dispozitivului. Dincolo de acest aspect, aceasta suprafata ofera, de asemenea, jocuri de lumina deosebite, cu raze care se ramifica din modulul fotografic.

Dar cum sta smartphone-ul in mana? Dimensiunile 164,41×76,32×8,41mm, precum si greutatea,192 de grame sta extrem de potrivit atat in timpul convorbirilor cat si al navigarilor. Suprafata din spate nu are curbura de-a lungul marginilor laterale si, in al doilea rand, contine foarte multe amprente digitale. In ciuda acestui fapt, nu este atat de dificil sa-l tii cu o mana, desi se dovedeste a fi destul de alunecos. Intregul cadru metalic este intrerupt de unele componente fundamentale, aratand in dreapta butonul Pornit / Oprit / Standby, care integreaza senzorul de amprenta si echilibrarea volumului. Prin urmare, in stanga este slotul SIM, care contine doua sloturi nano SIM si un slot microSD, in timp ce mai jos avem mufa audio de 3,5 mm, microfonul principal, microUSB-ul de intrare si difuzorul sistemului. Intre rama din metal si sticla din fata are spatiu pentru un strat de plastic, chiar destul de evident. Pe cadrul din dreapta, acest smartphone ofera un senzor pentru amprentele digitale care, in fiecare situatie, s-au dovedit a fi destul de precise si reactive. Evident, exista si deblocarea prin recunoastere faciala. Cu toate acestea, aceasta metoda nu este corecta seara, ceea ce face dificila recunoasterea faciala, daca nu este bine luminata.

Continutul pachetului de vanzare este: terminalul Y20s, casti STEREO cu buton, documentatie, cablu USB – microUSB, adaptor de retea iesire USB, ac extractor SIM, folie de protectie aplicata il puteti vedea mai jos.

Vivo Y20 poate accesa cel mai bine reteaua de date prin LTE. Modulul Wi-Fi utilizeaza Wi-Fi 5 si convinge cu o viteza decenta si o transmisie stabila de date catre routerul de referinta. Calitatea vocii smartphone-ului Vivo este buna. Cand este tinut la ureche, utilizatorul este transmis in mod clar si inteligibil. Cei care folosesc difuzorul sunt redati cu ceva reverberatii sonore, la care ocazional se alatura un zumzet de fond. Suprimarea zgomotului isi atinge limitele in zgomote puternice si le inabusa, dar si vocea utilizatorului Y20, care apoi suna un pic mecanic. Cu toate acestea, zgomotele mai linistite nu reprezinta o problema. Smartphone-ul accepta, de asemenea, apeluri VoLTE, Wi-Fi si dual-SIM complet.

Completati apoi echipamentul hardware cu Bluetooth 5.0, GPS cu posibilitatea de a va conecta la satelitii Galileo și la radio FM. Senzorul NFC este absent, ceea ce ar fi fost cireasa de pe tort pentru acest Y20s vivo.

Vivo Y20s este animat de procesorul Qualcomm Snapdragon 460, solutie octacore cu ceas maxim la 1,8 GHz care este insotit de GPU Adreno 610, 4 GB de memorie RAM LPDDR4X si 128 GB de stocare interna UFS 2.1, extensibil prin micro SD. Prin urmare, avem aceleasi specificatii hardware pe care le-am vazut pe OnePlus N100, dar vivo a fost mai capabil sa optimizeze toate procesele si sa imbunatateasca performanta acestei game SoC de baza, atat de mult incat, in unele zone, pare sa aiba procesor mai puternic.

Ca de obicei am aplicat este sintetice cum ar fi Aida 64, CPU-Z, 3DMark, Geekbench 4, AnTuTu si am captat rezultatele mai jos.

Prin urmare, suntem capabili nu numai sa efectuam operatiunile zilnice clasice, cum ar fi navigarea pe internet, retelele sociale, mesageria etc., ci si sa obtinem o experienta de joc mai mult decat satisfacatoare chiar si cu titluri precum Call of Duty Mobile, Asphalt 9, Real Racing 3 etc. Nu avem detaliile grafice la maximum, minunile pe care le-a returnat vivo FunTouchOS 11, mai ales fara sa se supraincalzeasca vreodata. Firmware-ul vivo se bazeaza pe Android 11, iar interfata in sine este foarte asemanatoare ca experienta cu ceea ce ofera Android Stock. Gasim tot ce aveti nevoie pentru a începe sa utilizati smartphone-ul inca de la primii pasi, cu o grafica simpla , dar, dacă este necesar, ne putem bucura si de un nivel bun de personalizare, cum ar fi schimbarea incarcarii si deblocarea animatiilor, profitati de Ultra Game Mod, precum si utilizarea aplicatiei iManager, care ne va permite sa optimizam procesele telefonului si multe altele.

Aruncand o privire in spate găsim un modul fotografic din spate format dintr-un senzor principal de la 13MP cu diafragma f / 2.2, un senzor secundar pentru macro-uri de la 2MP si diafragma f / 2.4 si un ultim obiectiv, pentru calcularea adancimii de camp , de la 2MP cu deschidere f / 2.4. Sa spunem ca acest sector nu este foarte dinamic, dar pe zi apare destul de bine. Trebuie sa recunosc, totusi, ca toate imaginile tind usor spre tonuri mai calde, in timp ce arata un contrast suficient. In ceea ce priveste definitia, totusi, suntem la un nivel scazut, in surprinderea detaliilor ale realitatii, o situatie destul de normala pentru un senzor de acest tip.

Imaginile sunt clare si pline de detalii, fidele nivelului cromatic, dar chiar si noaptea smartphone-ul face fotografii bune noaptea, chiar si in absenta unui mod de noapte dedicat. Nu este un telefon cu camera, Y20s vivo s-a dovedit a fi mult mai bun decat alte camere, o optica de 8 MP cu diafragma f / 1,8, care in anumite zone pare sa filmeze chiar mai bine decat camera de spate. Software-ul este minim, dar functional, avand prezenta inteligentei artificiale AI pentru anumite scene, insa nu foarte invazive si HDR automat, in timp ce pentru ceea ce priveste videoclipurile, acestea pot fi inregistrate la maximum 1080p la 30 fps, al carui singur defect este absenta atat a stabilizarii digitale, cat si a stabilizarii optice, redand astfel clipuri video palpaitoare.

Sub carcasa veti gasi o baterie de 5.000 mAh in Vivo Y20s, care este destul de mare pentru un smartphone, desi telefoanele bugetare tind sa aiba baterii mai mari decat media. Durata de viata a bateriei telefonului, deoarece, cu utilizarea „standard”, a depasit cu usurinta o zi si, de obicei, au trecut doua zile inainte de a fi nevoie sa fie alimentat. Utilizarea intensa ar putea consuma puterea un pic mai repede, dar nu am gasit bateria sa se epuizeze intr-o zi. Incrcarea a fost totusi mai putin distractiva. Incarcarea de 18 W utilizeaza portul micro USB al telefonului, un standard vechi care nu ofera o incarcare foarte rapida. A durat cateva ore pana cand telefonul a fost alimentat de la gol la complet, deci este bine pentru o incarcare peste noapte, dar nu pentru o reumplere rapida din cand in cand.

vivo Y20s vine in prezent la un pret de 149 de euro, un pret care este cu siguranta tentant avand in vedere cat de ofertant este acest smartphone. Nu avem nimic inovator, dar in general ceea ce face face bine, fara intarzieri, sau blocaje. Mai mult, la nivel de software, compania a lansat deja actualizari, semn ca veti avea intotdeauna suport pentru patch-uri de securitate si remedieri in general. Recomandat tuturor, indiferent daca sunteti sau nu obisnuiti cu tehnologia, deoarece vivo Y20s este un smartphone aspectuos.

Views: 2