vivo Y70 a inceput asaltul pietei romanesti – review

In lumea terminalelor chinezesti pe care deja le cunoastem, in cursul pandemiei au aparut pe piata romaneasca protagonisti noi, fruntasi in zona lor, de care auzisem prin Europa, si bineinteles Asia, dar care nu au avut target in Romania pana acum. Iata ca diversitatea a inceput si la noi sa isi spuna cuvantul prin acapararea de noi segmente, adica acolo unde nici nu te poti gandi ca mai pot incapea si alte nume care sa se poata evidentia. Iata ca vivo a sosit in Romania aducand un suflu nou si cu dorinta de a creste impreuna cu dorintele romanilor.

vivo, unul dintre principalii producatori de smartphone-uri la nivel mondial, isi extinde prezenta prin lansarea pe piata romaneasca. Compania isi va face oficial intrarea pe piata cu ajutorul echipei locale, compusa din sase experti in domeniu, dar si cu suportul echipei europene vivo, cu sediul in Dusseldorf.

Conferinta de presa de luna trecuta realizata cu ocazia lansarii brandului vivo in Romania, filmata chiar cu terminalul vivo Y70, in regim 4K, o puteti vedea mai jos.

Cu vanzari anuale de 111.000.000 de unitati la nivel mondial, vivo este in prezent al cincilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. In Romania vivo a sosit deocamdata cu trei modele de terminele: vivo Y70, vivo Y20s si vivo Y11s.

In varful gamei Y se afla modelul vivo Y70, un smartphone mid-range, cu un design deosebit si specificatii medii. Bazat pe un procesor Qualcomm Snapdragon 665, cu unitate grafica Adreno 610, acesta suporta incarcarea rapida a acumulatorului prin tehnologia vivo FlashCharge de 33 de wati, 65% in 30 min. Camera sa foto este echipata cu un senzor de 48 de Mpx ce suporta Modul Super Noapte pentru fotografia in conditii de iluminare slaba si inregistrarea videoclipurilor 4K. Sub ecranul AMOLED, modelul vivo Y70 ascunde un senzor de amprente in ecran, in timp ce memoria de 8GB de RAM si 128GB de stocare integrata permit o performanta medie. Memoria poate fi extinsa si mai mult prin cardul microSD de pana la 1TB, iar suportul pentru memorie poate fi folosit si pentru doua carduri SIM simultan. Per total atuurile pentru care vivo Y70 face un efort de a uimi sunt ecranul AMOLED mare si vibrant la 60Hz, FHD + de 6,44 inci, pe care l-am considerat a fi complet placut de utilizat, chiar si in absenta unei rate de reimprospatare la 90Hz sau 120Hz, o incarcare impresionant de rapida a acumulatorului Li-Po 4100 mAh, dar si softul extrem de curat de sub Android 11, pentru care am primit actualizare chiar de la prima utilizare. Funtouch UI, care este mult mai putin sofisticat, cu suport de actualizare de lunga durata, combinat cu un design relativ simplu si elegant, au ca rezultat un telefon usor de utilizat in fiecare zi.

Un alt atu mi se pare faptul ca in pachetul de vanzare regasim toate elementele accesorii, care in principal au disparut de la alti producatori si pentru care utilizatorii vor fi multumiti sa le reintalneasca in continuare, in kitul standard: terminalul, incarcatorul, castile STEREO cu buton, cablul de incarcare/date USB – USB-C, acul de acces la compartimentul SIM, manualele de utilizare, garantia.

De asemenea, m-a bucurat sa regasesc in pachetul de vanzare husa de silicon cu dop de protectie la contact cu apa nesarata, al conectorului micro USB-C, care apare si pe la alte modele de terminale chinezesti si sunt atat de utile pentru protectia exterioara.

Asa cum se poate vedea husa protejeaza carcasa ce are o astfel de dispunere.

Partea din spate curbata din plastic se potriveste frumos in mana, desi plasticul reflectorizant, in doua tonuri, de culoare Gravity Black atrage permisiv praful si amprentele. Cu o greutate de 171 g si o grosime de 7,8 mm, este confortabil si nu am simtit niciodata vreo problema in timpul transportarii. Singura problema care ramane este totusi in grija utilizatorului si anume lipsa de atestare IP68 de contact in situatii extreme, care va implica o utilizare mai atenta, pe care eu si asa o recomand pentru toate tipurile de terminale, oricat de protejate ar parea acestea prin specificatiile de marketing..

Cu un raport ecran-corp de 90,12% exista o barbie usor groasa sub ecran, dar alegerea unei crestaturi de tip lacrima face ca terminalul sa. nu para destul de modern prin comparatie cu alte modele. Ceea ce nu ma incanta pentru a putea sa il declar un terminal multimedia este ca dispune doar de un singur difuzor pe marginea de jos si nu este unul foarte bun. Sunetul pe care il produce este fara basi dar setat la un volum moderat. Dar prin compensare veti gasi si o mufa pentru casti STEREO de 3,5 mm pe marginea inferioara, chiar langa portul USB-C, astfel incat sa aveti optiuni cand vine vorba de iesirea audio. Vivo are senzor de amperenta mai scump si pare de admirat decizia de a ramane cu aceasta componenta aparent premium, in kitul standard. In rest asa cum stim dreapta sus butonul de volum +/- insotit de butonul de Power on/off/standby, iar pe rama in partea de sus avem sertarul pentru Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) si cardul microSD pentru extinderea memoriei de stocare.

Modulul Wi-Fi al smartphone-ului Vivo accepta Wi-Fi 5 (IEEE 802.11 a / b / g / n / ac) si ofera o viteza decenta si o stabilitate ridicata. Smartphone-ul acceseaza cel mai bine reteaua de date prin LTE si ofera o acoperire decenta a frecventei, care este absolut suficienta. In timpul unui apel telefonic, vocea utilizatorului Vivo Y70 este redata clar si cu zgomot redus, atata timp cat nu exista zgomote persistente si puternice care interfereaza. Vivo ofera o solutie dual-SIM completa si accepta apeluri VoLTE, precum si apeluri Wi-Fi. Atat scanerul de amprente integrat pe ecran, cat si recunoasterea faciala 2D sunt disponibile pentru securitate biometrica.

Desi nu este un terminal de gaming, mi-am facut datoria sa atasez capturi in urma realizarii de teste benchmark asa cum stiti: CPU-Z, Aida64, 3DMark, Geekbench, Antutu. Acest lucru nu impiedica cu niciun chip sa nu puteti rula jocuri, insa nu veti putea atinge capabilitatile obtinute cu un flagship. Asa cum v-ati putea astepta, performanta de zi cu zi este la fel de solida. Trecerea prin interfata de utilizare a fost usoara si satisfacatoare si a reusit sa gestioneze mai multe fisiere si sa deschida aplicatii cu relativa usurinta.

Toate functionalitatile obisnuite Google sunt aici, ceea ce reprezinta in momentul de fata cel mai puternic atu pentru un terminal chinezesc.

Y70 pastreaza cardurile Google Discover din stanga ecranului de pornire si functionalitatea Digital Wellbeing, doua caracteristici care au fost lasate in afara celorlalte telefoane. De asemenea, puteti declansa Asistentul Google printr-o apasare lunga a butoanelor de pornire, desi aceste comenzi de pe ecran nu pot fi schimbate pentru gesturi.

Shooter-ul principal de 48 de megapixeli reuseste sa ofere fotografii bune in timpul zilei, cu multe detalii si o gama dinamica acceptabila. De asemenea, ofera inregistrari video 4K la 30 fps si, desi nu este stabilizat, daca aveti o mana constanta, nu iese prea prost in lipsa unui trepied. Celelalte doua camere incluse sunt, insa, foarte excedentare fata de cerinte. 2 megapixeli nu mai sunt suficienti pentru detalii brute pentru consumatorul mediu. O camera macro alaturi de o camera de adancime pentru acel efect de bokeh acum omniprezent, sunt ambele nu prea puternice. In cea mai mare parte, fotografiile bokeh si macro sunt un pic zgomotoase, cu o reproducere mai slaba a culorilor.

Mai jos puteti vedea in galeria foto.

V70 vine cu o baterie de 4100 mAh, care este destul de tipica pentru smartphone-urile moderne. Am inregistrat 9 ore in testul de baterie al Geekbench 4 (cu luminozitatea setata la 120 de niti). Am testat si cu AccuBattery.

Cifrele sunt in media smartphone-urilor pe care le-am testat recent, ceea ce inseamna ca majoritatea oamenilor pot trece o zi intreaga cu o singura incarcare, dar probabil se vor lupta timp de doua zile cu activarea modului de economisire a bateriei. Acest lucru restrictioneaza activitatea de fundal si activeaza tema intunecata, dar va poate ajuta sa profitati de o utilizare suplimentara.

Cand ramaneti fara energie, nu va trece mult pana veti reincarca. Y70 accepta incarcare rapida de 33 W, cu adaptorul necesar inclus in cutie. Vivo spune ca acest lucru va poate ajuta sa incarcati 65% in 30 de minute, dar am inregistrat un 76% incredibil la testare. Nu exista incarcare wireless, dar acesta este un compromis mai mult decat acceptabil.

Desi este un debut in Romania pentru brandul vivo, segmentul de piata atacat de vivo Y70 la acest moment este destul de incarcat si practic le va trebui un pic de rabdare sa inteleaga cu adevarat dorintele romanilor, atat in ceea ce inseamna calitatea terminalelor, cat si gama de preturi in care se pot pozitiona, intelegand ca vor sa cucereasca in viitor pozitia de leaderi. Pe de alta parte vivo mai are pregatite si alte game de terminale care pot sa creasca nivelul competitiei, unde in continuare sunt asteptati sa se afirme.

Visits: 0

2 comentarii la „vivo Y70 a inceput asaltul pietei romanesti – review

Comentariile sunt închise.