OPPO X 2021 terminalul rulabil, un prototip in premiera

Atunci cand nimeni nu se mai astepta sa apara idei revolutionare in lumea terminalelor, iata o companie in plin avant, asa cum este OPPO intervine cu o varianta ce parca soseste impreuna cu “divizia senilate” de pe planeta Marte, direct in mana utilizatorilor de gadgeturi. Printre cei invitati sa aiba acest prim contact a fost si  GADGETARUL ROMAN care a fost martor timp de o ora sa cunoasca cate ceva dintre ideile de succes aplicabile in viitorul apropiat.

OPPO X 2021 este cea mai recenta descoperire din explorarea constanta a OPPO in ceea ce priveste ecranul smartphone-urilor.

OPPO X 2021 reprezinta cea mai recenta descoperire in incercarea constanta a OPPO de a crea noi factori de forma pentru telefoane mobile, subliniind pozitia de lider a companiei in ceea ce priveste afisajul flexibil si tehnologia de stivuire structurala. In dezvoltarea prototipului de afisaj rulant OPPO X 2021, OPPO a solicitat 122 de brevete, dintre care 12 se refera la mecanismul rulabil.

Alimentat de tehnologia inovatoare brevetata OPPO. Dispozitivul are un afisaj extensibil, de tip scroll, care elimina „plierea dura” asociata de obicei cu smartphone-urile pliabile. OPPO X 2021 este construit cu un afisaj OLED variabil continuu, care masoara de la 6,7 ​​inci in format pliat si pana la 7,4 inci deroluit. Afisajul poate comuta intre aceste configuratii prin care se deruleaza si se retrage ca un scroll. Ecranul este garantat pentru o durata de peste 100.000 de retrageri si extensii, fara a rezulta nicio cuta. Ecranul poate fi setat la diferite dimensiuni glisand in sus si in jos pe butonul lateral.

Această prezentare necesită JavaScript.

In contact cu tehnologia lumea gandeste in general catre electronica si tehnologia informatiei si mai putin catre ceea ce sustine tot esafodajul si anume principiile mecanicii si in special mecanica fina. Principiul revolutionar a lui OPPO X 2021 este un concept cu care sunt perfect de acord atat timp cat terminalul va fi folosit intr-un mediu curat, fara praf si umiditate si fara torsionari mecanice si o sa va dezvalui de ce.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sistemul de propulsie Roll Motor foloseste o forta echilibrata care impinge si trage simultan ecranul OLED flexibil, ajutandu-l sa se retraga si sa se extinda fara probleme. O placa 2-in-1 sustine ecranul si impiedica prabusirea sa spre interior fara spatii intre segmente extinse. Laminatul Warp Track dezvoltat de OPPO creste rezistenta generala a ecranului datorita otelului laminat de inalta rezistenta. Pentru a crea un afisaj care se retrage automat si se extinde fara probleme, inginerii OPPO au dezvoltat propulsorul Roll Motor. Doua motoare de actionare incorporate in receptor genereaza o forta de iesire constanta. Acest design asigura faptul ca, pe masura ce afisajul se misca, stresul este distribuit in mod egal. Deci, chiar si o tragere sau o impingere brusca nu va deteriora afisajul. Inginerii OPPO au proiectat o axa cu un glisor pe partea de afisare a telefonului de pe care se extinde si se retrage afisajul. Ecranul rulabil este reglabil infinit intre dimensiunile sale minime si maxime, deschizand mai multe posibilitati de productivitate, divertisment si utilizare zilnica. Cand ecranul este retras, acesta poate fi folosit ca un telefon obisnuit; cand este extins, dispozitivul devine o tableta care functioneaza complet. Interfata ColorOS a fost personalizata pentru OPPO X 2021, astfel incat utilizatorii sa poata profita la maximum de toate dimensiunile de ecran posibile. OPPO X 2021 poate oferi o experienta de vizionare mai larga si mai captivanta la vizionarea videoclipurilor. Deschizand orice videoclip de pe YouTube va bucurati de vizionarea acestuia cu OPPO X 2021 setat la dimensiunea maxima a ecranului.

Cu OPPO X 2021 derulat la dimensiunea maxima, puteti adauga mai multe informatii pe fiecare pagina, permitandu-va sa scanati rapid informatii sau sa petreceti mai putin timp rasfoind intre pagini.

Afisajul se misca de-a lungul acestei axe centrale si glisorul asigura ca urmeaza un arc neted. Dupa teste extinse, diametrul axei centrale a fost fixat la 6,8 mm – un numar magic care face posibil ca afisajul sa se indoaie practic fara urma. Placa inovatoare 2-in-1 cuprinde doua substraturi de sprijin plasate pe ambele parti ale interiorului dispozitivului. Substraturile au o structura de tip pieptene pentru a sustine afisajul in orice configuratie. Cand afisajul este retras, cele doua substraturi de sprijin se apropie pentru a forma o singura suprafata iar cand afisajul este derulat, un substrat aluneca afara pentru a sustine afisajul. Substraturile din stanga si din dreapta accepta afisajul derulat cu zero goluri intre segmente, mentinand afisajul neted.

Pentru cadrul telefonului, OPPO a adoptat, de asemenea, un „cadru dinamic” nou, format dintr-un cadru fix si un cadru glisant. Pe masură ce afisajul se schimba in dimensiune, cadrul glisant si capacul din spate al bateriei se deplaseaza de pe panou pentru a oferi o protectie mai buna telefonului. Cresterea grosimii ecranului asigura faptul ca acesta este mai elastic si ca va reveni la forma dorita fara deformare sau rupere. Pentru a realiza acest lucru, OPPO si-a adoptat laminatul de ecran Warp Track de inalta rezistenta, care este construit folosind otel ultra-rezistent ca material primar. Cel mai subtire, laminatul are o grosime de numai 0,1 mm. Impreuna cu modelele liniare gravate pe suprafata, laminatul Warp Track mareste elasticitatea afisajului in timp ce se indoaie, oferind in acelasi timp un suport suficient. Atunci cand este vizualizat lateral, laminatul de ecran Warp Track de inalta rezistenta seamana cu senilele vazute pe tancuri, oferindu-i o protectie fiabila si o flexibilitate sporita.

Această prezentare necesită JavaScript.

Asa cum v-am spus acesta este deocamdata un prototip si mai are multe lucruri de terminat in ceea ce priveste produsul final. Insa partea cea mai importanta, adica traseul senilat este realizat foarte bine chiar daca firmwareul pe care il are in spate este unul adaptat de la un model de succes asa cum este Find X2.

Se simte foarte bine in mana chiar in situatia in care am avut degetul uscat atunci cand incercam sa activez senzorul “sus / jos” de deschidere lateral. Sunt sigur ca si acolo, inca exista pasi spre finalizare. Am ramas insa extrem de impresionat favorabil despre sistemul proiectat si realizarea in sine care nu este la indemana oricui si prevad un viitor recomandat pentru aceaste deviceuri convertibile ce tind sa transforme un smartphone in phablet cu efort minim.

Hits: 51

%d blogeri au apreciat: