Terminalul Asus Zenfone 4 – ZE554KL la review

Sincer, tot sfarsitul de an 2017, “am plans”, ca nu am reusit sa testez modelul Asus Zenfone 4, ce tocmai fusese lansat in vara, si m-am tot rugat la Dumnezeu, sa ajunga si pe la Gadgetarul Roman, sa pot sa il testez.
Si iata ca, nu aduce anul ce aduce ceasul, iar, cu ocazia unui eveniment de recunoastere locala, asa cum a fost “Game On!”, ce s-a desfasurat la RomExpo, insufletit si de frumusetea expunerii la standul Asus, mi-am luat inima in dinti, si mi l-am cerut, spre a-i face un review, asa cum  acest produs merita.Trebuia sa recunosc, inca de atunci, faptul ca, arata asa de bine, prin designul exterior, il face si mai atractiv, decat modelele anterioare, care, au mai trecut pe la mine, iar dotarea hardware este superioara, si ajuta la definirea imaginii de ansamblu, a unui terminal midrange, cu mult mai in favoarea acestui model, ce a luat un avant bun, in lupta cu competitia, de la acest nivel de pret si superioritate tehnologica.
Nu pot decat sa ii felicit, inca o data, pe taiwanezi, pentru continuarea liniei incepute, inca de acum cativa ani, cand, au inteles ca si orientarea catre mobilitate, este o directie, care cu siguranta, va influenta diferitele segmente de piata, dar si trendul unei tehnologii de varf, in care Asus se putea incadra cu mult timp inainte, dar nu avusese curajul, sa faca pasul castigator.

Pachetul de vanzare ajuns la mine, contine toate acele lucruri de care este necesar, pentru ca utilizatorul sa se simta bine, atunci cand il va deschide pentru prima oara:

  • terminalul unibody cu acumulator  Li-Ion 3300 mAh incorporat;
  • incarcatorul de retea 220 Vca si iesire USB de 5V / 2A cc pentru incarcare rapida;
  • castile stereo cu jack EAR 3,5 mm si buton de control raspuns la apeluri;
  • pachetul cu seturi de dopuri pentru protectia contactului cu urechea;
  • cablul USB / micro USB C pentru incarcare / date;
  • agrafa de acces la compartimentul interior Hybrid Dual (nano) SIM / micro SD pana la 256 GB, la alegere;
  • manualele de utilizare / certificatul de garantie de 24 luni.

Cutia este eleganta, de culoare neagra cu inscriptionari aurii, ceea ce adauga note de rafinament si concentrare pe detalii.

Desigur, m-am bucurat sa il iau in mana, si sa-l sucesc pe toate partile, in liniste, pentru a putea concluziona. Este poate unul dintre cele mai reusite modele Asus, in trend, clar, cu anul 2017, si nu are cu nimic mai prejos decat flagshipurile altor companii concurente si consacrate de pe piata. La dimensiunile sale: 155.4 x 75.2 x 7.7 mm, stai sa te intrebi unde oare a intrat acumulatorul care da o greutate de numai 165 g intregii constructii, care este realizata cu capace constituite din sticla Corning Gorilla Glass 3, deci rezistente, insa, foarte atent prelucrate si imbinate. Care pe o parte, adica cea din fata, acopera displayul cu rezolutie Full HD model IPS LCD de 5,5 inci, vizualizare cu unghiuri largi , claritate si contrast bune, chiar si in bataia luminii soarelui, camera secundara pentru selfie 8 MP (f/2.0, 24mm), 1080p, HDR, panorama mai apoi intrerupt numai de butonul cu dubla functie meniu/senzor de amprenta. Iar capacul din spate in premiera o surpriza extrem de placuta cu cele doua camere principale: 12 MP (f/1.8, 25mm, 1/2.55″, 1.4 µm, OIS, Dual Pixel PDAF) si 8 MP (12mm, no AF), dar si blitzul Led-dual colorat. De jur imprejur regasim rama metalica a sasiului, iar pe spate un desen de cercuri concentrice, care pun in evidenta insemnele brandului ASUS.
Ceea ce este mai putin placut se refera la aderenta mai putin realizata, in situatiile unor miscari bruste, care va aduce cu siguranta necesitatea unui cover siliconat, asa cum este cel transparent, pe care l-am primit si eu de la ASUS pe timpul testelor. Cu aceasta ocazie m-am simtit mai sigur in operare, mai ales atunci cand ploaia mi-a udat mana, si am fost nevoit sa raspund la apeluri, fara sa am grija ca acesta imi va aluneca printre degete.
Pe rama metalica neagra, mai regasim: dreapta butoanele de culoare neagra Power on/off/standby, Volum +/- ; jos conectorul incarcare/ date micro USB tip C, perforatiile pentru spekerul exterior din sistemul de certificare Hi-Res si difuzare duala, si sub emblema DTS Headphone:X, orificiul microfonului din sistemul dual de microfoane, conectorul pentru jackul audio 3,5 mm. Pe marginea din stanga, regasim suportul de cartele SIM, care poate fi scos din corpul smartphone-ului cu ajutorul agrafei incluse in pachet.
Un terminal la nivelul anului 2017 , cu nimic mai prejos decat alte terminale, in ceea ce priveste interfata cu utilizatorul, si cu toate acestea dotat cu doua camere principale il face sa se diferentieze de majoritatea celorlate de pe piata.
Cu toate acestea hardware-ul din spate nu ne impresioneaza foarte mult pentru ca nu acesta se pare ca s-a dorit a fi punctul forte de atractie.
Smartphone-ul ruleaza cu un procesor mid-range cu opt nuclee Qualcomm Adreno Kryo 280 LP la 14 nm, o unitate grafica Adreno 508, memorie 4 GB de RAM si 64 GB de spatiu de stocare intern, dar si suplimentar adaugarea unui card microSD.
Acestea fiind zise, vom trece la experienta benchmark-urilor gratuit downloadabile, de pe GooglePlay, si anume acolo, unde toti jurnalistii tech doresc sa para ca sunt mai importanti, in interpretarile unor aplicatii, realizate de altii.:) Daca oamenii isi doresc cuantificari, iata ca se poate, iar clasamentele, nu neaparat justifica experienta de utilizare, care poate fi cu totul si cu totul, subiectiva, in raport cu adaptarea cat mai intrinseca a utilizatorului de Android, cu interfata prezentata de producator. Va las sa admirati opera realizata, cu: AnTuTu, CPU-Z, Aida64, AccuBattery, fara pretentia de a va turna prin ochi niste cifre, care in fapt, nu trebuie, sa va influenteze neaparat alegerea.

Această prezentare necesită JavaScript.


Procesorul cu opt nuclee Kryo 280 (4 x 2,2 GHz + 4 x  1,8 GHz), chipset: Qualcomm Snapdragon 630 si cei 4GB de RAM, care sunt mai mult decat destul, pentru a oferi sistemului de operare si aplicatiilor sub Android 7.1.1 puterea de procesare. Totul ruleaza foarte bine si se deschide rapid, iar multitasking-ul, nu are batai de cap, si, limitari. Este un smartphone bun, pentru gaming, pentru ca acolo, ASUS, inca se pricepe cel mai bine. Cipul grafic, este destul de puternic pentru a oferi un numar de cadre potrivit, in toate jocurile, unde te simti in largul tau, pentru ca, ai si un display care, isi va face cu brio datoria, iar, sunetul prin cele doua difuzoare, calitative cu siguranta, te vor introduce cu mult mai bine, decat in alte parti, in atmosfera. Sistemul de operare, care ruleaza pe Zenfone 4, este Android 7.1.1 Nougat. Peste interfata de utilizare Android, ASUS a adaugat ZenUI 4, care arata bine, si este usor de deslusit, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.
Conectivitatea este foarte buna, intrand in galeria terminalelor moderne, si, inca nu am avut niciun incident,care sa imi provoace neplaceri, chiar daca nu a avut instante, in care sa testez chiar tot ce ofera terminalul: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, EDR, LE, in special ca a mea conexiune, 4G de la Telekom si-a facut mereu datoria, pe tot parcursul utilizarii, fiind si cea mai buna conexiune de date, pe care am avut-o la acea vreme la dispozitie. Poate mai putin conexiunea NFC, care lipseste dar, nu este un capat de tara, atat timp cat celelalte, au o valabilitate foarte buna.
Multimedia s-a achitat foarte bine de cerinte atat video cat si sonor si practic nu am nimic de reprosat.
Punctul forte al acestui terminal, il reprezinta tocmai decizia taiwanezilor de a include pentru prima oara in fabricatia lor, a unor camere duale, de calitate, cu capabilitati de filmare 4K, cu maxim 30 de cadre pe secunda, focalizare automata, de tip phase detection, si de stabilizare optica, senzorul fiind Sony IMX362. Va las sa admirati, sau nu, capabilitatile unor fotografii, ce nu au fost realizate chiar in conditii optime de iluminare, si, unde zic eu, Zenfone 4 a dat dovada de rigurozitate, atat in peisagistica, cat, si, in conditii food fotografice, acolo, unde gurmanzii au ce admira.



In final, despre autonomia asigurata de acumulatorul de 3300 mAh, nu putem sa spunem, ca este un parametru de neglijat. Poti sa asiguri o zi, de care sa beneficiezi de curentul inmagazinat, si totusi, atunci cand, te lasa sa poti incarca, intr-un termen cat mai scurt, pentru un nou ciclu de utilizare, pot spune ca, nu m-am enervat, ceea ce se intampla destul de rar, cu alti producatori.
Per total, experienta cu Asus Zenfone 4, mi s-a parut una reusita, prin prisma ca, am avut un terminal, care a aratat, estetic foarte bine, fiind intrebat de mai multe ori de catre colegi, de impresiile in utilizare. Da, “ne-am dat” impreuna foarte bine, prin aplicatiile zilnice, pe care si voi le cunoasteti, atat timp cat, am avut coverul din silicon. Am petrecut impreuna zile memorabile, pentru ca, atunci cand, ai langa tine calitate, si timpul se scurge mai rapid.

Visits: 0

One thought on “Terminalul Asus Zenfone 4 – ZE554KL la review

Lasă un răspuns