Casca Bluetooth Plantronics Voyager Focus UC B825-M la review

Stiti ca GADGETARUL ROMAN se orienteaza mereu, catre niste casti de calitate, pentru ca, trecutul sau muzical, este legat de studii preuniversitare de muzica instrumentala, poate chiar si vocala, atunci cand lucrurile se faceau serios si organizat, si chiar exista un anumit aer, de valoare autentica. Pentru ca, si pe atunci televizorul, parea ignorat, prin lipsa de programe, si mai mult, sau mai putin obligatoriu, omul mai punea mana mai pe cate-o carte, sau un vinil / banda /caseta audio mai de valoare. Desigur, acum intinderea este cu mult mai mare, dar, parca si amestecul de valoare, nu prea mai este de bun augur.
De aceea, am apreciat, ca trebuie sa scriu un review, despre niste casti audio premium Hi-Fi Stereo Bluetooth, de conceptie americana, Plantronics Voyager Focus UC B825-M ce mi s-au parut a avea calitatile si utilitatile necesare. De peste 50 de ani, Plantronics este o companie dedicata crearii de casti sub patentul SoundGuard® Technology, care ofera clientilor o experienta audio sigura, certificata Skype si Lync, fara a sacrifica calitatea. Chiar daca, acest lucru se petrece la un alt nivel de pret, care pe unii i-ar inspaimanta, si chiar daca, nu sunt niste casti de studio.
Da, se merita in secolul acesta, trebuie sa platesti calitatea, pentru ca vei avea si o schimbare de viata/look, ce va justifica plusarea pe care o vei face peste rutina zilnica. Iar aceste casti, iti vor aduce aminte de confort si stabilitate in functionare, asa cum in mileniul trecut se intampla in mod curent, pentru cei mai buni, prin cea mai avansata tehnologie utilizata de casti fara fir, suportul de software cu actualizari online, cea mai buna experienta de service, cu cea mai mica rata de defectiuni.

Daca va uitati la figura mea cu aceste casti pe urechi, va veti da seama, ca nu prea mai sunt conectat cu exteriorul, si ceea ce se perinda, via urechile mele interne, ma captiveaza pe de-a-ntregul, pentru ca, are calitati/abilitati audio, si ma detaseaza, inspre ideile dispuse de catre sursa muzicala Bluetooth, mai ales avand la dispozitie sistemul ANC (ACTIVE NOISE CANCELING) de alungare a zgomotelor din timpul auditiei. In plus cel mai puternic atribut pe langa faptul ca nu le simt pe urechi, am mobilitatea si independenta necesara, incat sa nu imi dau seama, (eliminand elementele de logica normala), si anume, sa identific de unde undele sonore calitative provin. Nu este numai un mijloc de destresare cotidiana, ci si un mijloc de a intra in alt registru, de educatie si cultura muzicala, asa cum poate numai rezonanta cu acest model de casti o poate realiza.
Cei de varsta mea isi mai amintesc de spectacolele realizate de inegalabilul Florian Pittis, “Poezia muzicii tinere”, acolo unde cu greu puteai sa patrunzi datorita epuizarii biletelor, pe la teatrul Bulandra Icoanei. Cam despre aceasta atmosfera este vorba si despre aceste calitati, care lucrau pentru tinerii de pe atunci.
Da, sursa poate fi un radio online, asa cum mai lesne se pot gasi, sau poate site-uri muzicale cunoscute, unde iti poti alege programul, si nimeni, nu te mai poate deranja, daca iti vei inchide telefonul.


Odata incheiata partea introductiva hai sa trecem la parti mai obiective, asa cum pare a fi pachetul de vanzare, cu care aceste casti sosesc din comert. Americanii nu vor sa ia fata, cu cutia exterioara, pentru ca obiectul pretios se afla in interior. Cu toate acestea pachetul de prezentare, este ingenios aspectat, pastrand aerul de mister al primelor descoperiri, care iti va schimba statusul psihologic. Este exact asa, cum imi place mie, simplu, adica mai putin complicat, in mod artificial, si valoros. Observam ca, inauntru, toate sunt perfect ancorate de niste aripioare de carton, astfel incat, sa nu balambane inauntru, si sa nu zornaie in timpul transportului cu curierul, atragand atentia, in mod artificial.
Continutul nu este atat de valoros datorita pretului, cat datorita calitatilor componentelor regasite:

  • castile Bluetooth propriuzise de dimensiuni: lungime: 7.32 cm, inaltime: 4.57 cm, latime: 8.27 cm, greutate: 1.21 kg;
  • carry case-ul cu compartimente interioare, pentru casti realizat din material textil;
  • cablul USB/microUSB pentru incarcarea acumulatorului interior;
  • manualele de utilizare si certificatul de garantie;
  • adaptorul USB Buetooth cu buton de reset, pentru conectare la PC.

Si astfel, mi-am facut datoria pentru curiosi.


In rest, pot sa spun, ca aceste casti sunt o imbinare utila, de materiale moi si comode, cu materiale dure si rigide, acolo unde trebuie sa isi faca treaba, cat mai profi. Adica, acolo unde exista tensiuni mecanice, care trebuie sa apropie cupele de urechile utilizatorului, americanii au utilizat un otel tratat, de calitate, pe care cu siguranta nu vei reusi sa il rupi cu usurinta, iar plasticurile ce sustin cupele, propriuzis, sunt tot dintr-un material dur, ce da impresia, ca nu se va deteriora. Cupele ce cu siguranta contin un burete rezistent, din spuma cu memorie, si foarte moale, este acoperit cu piele subtire si fina, foarte placuta la atingerea urechilor, perforata, fiind pe langa foarte etanse, dar si placute la atingere. Castile in sine aduc o nota de rafinament, ce parca sincronizeaza cu arta bijutierilor. In schimb, m-a impresionat si faptul ca aceste cupe se rotesc, lasand posibilitatea utilizatorului, sa le “impatureasca”, si sa le introduca in husa de transport. Castile se aseaza perfect pe teasta utilizatorului, si devin imobile, chiar daca acesta se gandeste sa alerge, sau sa aiba cateva miscari bruste, dupa niste legi cinematice, pe care cei de la Plantronics, pare ca si le-au insusit de minune, de-a lungul anilor.
Printre functiile si specificatiile regasite:
· Controlul apelurilor pentru mai multe apeluri;
· Controlul cu leduri a bateriei cu autonomie de 12 ore, arata nivelul incarcarii, si conectarea la PC;
· Panoul de control pentru casti ofera posibilitatea de a personaliza setarile;
· Functioneaza fara probleme pe telefoanele mobile Bluetooth, telefoane de birou, laptopuri, tablete si ceasuri inteligente (optimizat pentru Microsoft Lync)
· Senzorii inteligenti raspund la apeluri pur si simplu prin punerea pe casca, dezactivarea setului cu casca si intreruperea muzicii pentru apelurile primite;
· Alerte vocale imbunatatite anuntă ID-ul apelantului, starea mut si starea conexiunii, nivelul timpului de convorbire;
· Design stereo de inalta calitate asigura sunet stereo Hi-Fi / Butonul OpenMic va permite sa auziti imprejurimile atunci cand aveti nevoie.

Mai sus am figurat secventele din galeria foto, prin care trebuie sa treceti pentru a putea imperechea castile Bluetooth cu un PC, care totusi nu este destul de simpla, si implica urmarirea unui algoritm, pe care il puteti citi si aici.

Pentru operarea, pe cele cateva butoane de tip switch, mi s-a parut inginereste mai sugestiv, sa va prezint modul de operare schematizat, de mai sus, fix din manualul de utilizare downloadat de pe pagina de la Plantronics prin care puteti sa aveti acces la toate functiile castii inteligente, cu care te vei putea usor obisnui, numai in situatia in care vei decide, sa ti le achizitionezi. Eu doar mi-am facut datoria sa vi le recomand cu caldura!

Hits: 25

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: