Tehnologia Plasmacluster patentata de Sharp

În octombrie 2000, au fost introduse pe piața globală primele purificatoare de aer echipate cu tehnologia de purificare a aerului Plasmacluster, patentată Sharp. De-a lungul acestor ani, eficiența dispozitivelor Plasmacluster a evoluat, deoarece Sharp a realizat produse tot mai compacte care au reușit să genereze concentraţii de ioni tot mai crescute. În consecinţă, și produsele respective s-au bucurat de o creştere constantă a popularităţii, pe măsura extinderii folosirii lor și în alte domenii industriale.

osaka
Pe scurt, Plasmacluster, o tehnologie brevetată de compania japoneză Sharp. are capacitatea de a urăţa aerul prin emisia de ioni pozitivi şi negativi, similari celor din lumea reală. Gradul ridicat de siguranţă şi eficienţa fiabilă au fost demonstrate de organizaţii independente de cercetare şi testare din Japonia şi din întreaga lume. Până acum, tehnologia Plasmacluster a fost implementată în  categorii de produse Sharp, inclusiv purificatoare de aer, sisteme de aer condiţionat, frigidere, maşini de spălat şi ventilatoare de răcire. De asemenea, prezenţa sa în alte domenii de afaceri şi industriale este în creştere: în luna ianuarie a acestui an, noua soluţie Sharp de creare de spaţii igienice şi de economisire a energiei, un studiu de caz care a implicat instalarea de aparate echipate cu Plasmacluster într-o unitate de procesare a fructelor de mare, a câştigat premiul directorului general al Agenţiei pentru Resurse Naturale şi Energie, distincţie inclusă în programul Marelui Premiu de Conservare a Energiei 2013*4 din Japonia.

În colaborare cu 24 de organizaţii de cercetare, Sharp a demonstrat eficienţa şi mecanismul operaţional al ionilor Plasmacluster împotriva a 34 de tipuri de substanţe dăunătoare (viruşi, alergeni, ciuperci şi bacterii) şi la neutralizarea a şase tipuri de mirosuri, înfrumuseţarea pielii şi a părului şi controlul electricităţii statice. Eficienţa ionilor Plasmacluster împotriva a două tipuri de substanţe chimice organice a fost, de asemenea, demonstrată. Din 17 aprilie, 26 de produse de la terțe companii din diverse domenii au adoptat tehnologia Plasmacluster, alături de cele 15 produse Sharp echipate și ele cu aceeașsi tehnologie: purificatoare de aer, instalaţii de aer condiţionat, frigidere, dezumidificatoare, umidificatoare, încălzitoare ceramice cu ventilator, aspiratoare, maşini de spălat, generatoare de ioni Plasmacluster, sisteme de iluminat cu LED, multifuncţionale*8, aparatură cosmetică, uscătoare, ventilatoare de răcire, aparatură electrocasnică robotizată. Sharp va continua să dezvolte produse care ne pot îmbunătăți viața, iar evoluția tehnologiei Plasmacluster, crearea de noi produse care o încorporează şi furnizarea de soluţii pentru purificarea aerului şi economisirea energiei fac parte din acest efort al companiei nipone.

Hits: 4

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: