Evolio EVOTAB 5 HD dual core tablet PC “fara griji” la un review

Acum cateva zile am avut privilegiul sa fac unboxing la pachetul de vanzare al Evolio EVOTAB 5 HD dual core tablet PC, pe care l-am primit sigilat chiar la prima vizionare, asa cum am publicat aici.

Nu a trecut mult timp si ne-am imprietenit. Pentru ca o tableta cu display de 7 inch mi se pare chiar apropiata de mana care o tine, iar aceasta cu dimensiunile si materialele din care a fost fabricata in mod special. Nu a fost nici asa de greu sa ma adaptez la interfata utilizator pentru ca aceasta tableta nu are ceva deosebit fata de alte tablete ANDROID pe care le-am mai testat iar Evolio nu a tinut sa faca ceva deosebit in afara de un pret de buget redus pentru aceasta tableta. Pentru ca probabil pe acest segment inca mai este loc si aici ma gandesc la copiii care vor fi fericiti sa utilizeze o tableta cu care sa nu aiba grija ca o vor pierde sau deteriora. As putea sa o supranumesc “tableta fara griji” nici nu te va duce catre performante diferite, insa din cate am testat nici nu te va lasa la greu atunci, cand te vei ocupa de navigare pe Internet sau te vei uita la un film in HD. Aceasta tableta nu are toate feature-le  actuale, pot spune ca este un pic cazona, insa si diferenta de buget ce ramane in buzunar nu pot spune ca strica socotelile. EVOTAB 5 HD mi se pare limita acceptabila si de pret dar si de calitate de unde se poate porni si vad chiar si clientii care nu se vor plange avand o tableta de 250 RON ale carei caracteristici tehnice le vei gasi aici.

Desigur multe lucruri ce tin de configuratie cum ar fi memoria RAM de 512 MB DDR3, procesorul Dual Core Cortex A 9 la 1 GHz, nu sunt actuale in special pentru jocuri mai performante, dar asa cum prezinta cei de la Evolio navigarea pe Internet se va face cu toata precizia nu va avea niciun impediment. De asemenea, imi pare bine ca au renuntat la inutilele camere cu care puteai sa faci poze cu rezolutie de 2 MPx si cu care nici nu obtineai cine stie ce calitate cand o intrebuintai. Conexiunile de date sunt cele Wi-Fi de baza ins, exista si posibilitatea de a te conecta la un modem 3G, ceea ce va insemna inca o investitie suplimentara si zic eu utila pentru atunci cand te afli in deplasare, tinand cont ca totusi este un device mobil. Ceea ce mi-a ramas sa fac dupa ce l-am conectat a fost sa instalez cateva dintre aplicatiile cunoscute de benchmark: Antutu, GFX Bench sau CPU-Z si sa ma conving de calitatile masinariei de sub capace, asa cum apare si in poze.

 

Asa cum specifica si Antutu la 9160 scor si anume “No too bad” terminalul nu se misca chiar asa de rau, in sensul ca, isi face treaba in limitele hardwareului avut la dispozitie destul de bine, as spune ireprosabil. Tableta isi va face operatiunile de rutina cu aceiasi precizie chiar daca nu este supra-configurata, insa diferenta va fi data de viteza cu care vor fi rulate aplicatiile, si de cat de pretentios va fi utilizatorul. Pana la urma extra-performantele se platesc si nu le veti regasi pe o tableta de buget. Evolio Evotab 5 are o autonomie de pana la 240 de ore in standby si de pana la 5 ore de functionare continua, datorita bateriei de 3000 MAh, insa eu am obtinut maxim 4 zile si inca ceva ore, ceea ce nu este atat de rau.

In concluzie tableta in categoria sa de pret este situata foarte bine, iar pentru incepatori in lumea tabletelor este in parametrii unanimi acceptati.

 

Hits: 3

0 comentarii la „Evolio EVOTAB 5 HD dual core tablet PC “fara griji” la un review

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: