Tastatura de gaming mecanica Trust GXT 865 Asta, cu iluminare rainbow – review

Desigur nimeni nu se mai gandeste cum se produceau tastaturile acum trei decenii. Insa eu care am deschis ochii in tehnologie primind o repartitie de la liceul de informatica intr-o functie de electronist tehnica de calcul la ICI, nu am cum sa uit acele momente. In principal tastaturile erau mecanice, majoritar cu capace de culoare alba, pentru ca nu exista retroiluminare prin tasta, care sa necesite un contrast colorimetric asa cum intalnim acum la tastaturile moderne. Retroiluminarea venea pe langa taste si era monocolor, de obicei verde, galbena sau mai rar pe rosu.

Nici pana acum cativa ani nu se gandea nimeni ca o simpla tastatura va deveni “inteligenta” insotita de programarea RGB a matricei ce deserveste spoturile luminoase prin taste si vor intretine show-ul spre un joc antrenant asa cum este Call of Duty.

Desigur ne intrebam cum oare a fost posibila o astfel de transformare intr-un timp asa de scurt. Pe langa miniaturizari a fost posibil sa se construiasca prin materialele de plastic transparente si rezistente o parte a corpului tastei care sa permita introducerea unor spoturi luminoase care sa patrunda pana la inscriptionarile transparente si apoi pana pe retina gamerului, care nu va mai suferi de intuneric in timpul jocului. Desi este impropriu spus, pentru ca atunci cand te prinde jocul numai la tastatura nu ai timp sa te uiti. Impresia cu care ramai atunci cand utilizezi o tastatura de calitate nu se refera niciodata la iluminare. Pentru ca privirea intotdeauna va fi calata inspre monitor, iar degetelele tale nu vor avea “ochi” pentru tastatura.

Cu siguranta privirea iti va fi captata atunci cand vei cumpara tastatura de gaming mecanica Trust GXT 865 Asta, cu iluminare rainbow. Pentru ca este un carton atractiv decupat in locurile esentiale si cu inscriptionari profesionale ce te vor face sa intelegi cu ce fel de tastatura ai de-a face fara a desface neaparat pachetul de vanzare.

Pe cutie este inscris si in limba romana ca intalnim o “tastatura mecanica pentru jocuri cu intrerupatoare cu raspuns rapid, 7 moduri de culoare si functie mod de joc”. Iar in interiorul cutiei pe langa suportul de plastic transparent vom regasi manualul care ne va ajuta sa programam secventele luminoase.

Diferenta de abordare de acum este cu mult mai profi decat in trecutul glorios, si pot spune ca este cu mult mai bine.

Designul tastaturii este simplu. Trust a produs o tastatura al carei design a fost redus totul la elementele centrale. Odata cu iluminarea oprita, tastatura este practic complet neagra, fara accente de culoare sau logo. De indata ce iluminarea este pornita, designul poate fi schimbat in diferite moduri in functie de preferintele personale.

Realizarea este in general de foarte inalta calitate. Trust nu a folosit o carcasa metalica, dar nu va puteti astepta ca de la o tastatura din acest interval de pret. Deoarece plasticul utilizat are un efect de inalta calitate, nu exista niciun punct de critic atunci cand vine vorba de alegerea materialului.

Un alt aspect pozitiv este realizarea buna a cablului, care are un invelis de inalta calitate care previne ruperea cablului. Pe partea inferioara a tastaturii exista picioruse mari de cauciuc care impiedica eficient alunecarea. Exista, de asemenea, un traseu de cablu pentru a mentine biroul ordonat si un suport pentru eliminarea capacului pentru a preveni pierderea acestuia. Faptul ca Trust acorda importanta calitatii, in ciuda pretului scazut, este demonstrat si de capacul suplimentar de pe mufa USB a cablului, care asigura ca nu se acumuleaza murdarie acolo in timpul transportului. Tastaturile mult mai scumpe nu au de multe ori aceste mici „gadgeturi”.

In plus, Trust GXT 865 are si un canal de cablu in partea de jos. Puteti decide daca si cablul ar trebui sa paraseasca tastatura: In mijlocul tastaturii sau mai degraba la stanga sau la dreapta. Acest lucru este foarte fain, in special pentru utilizatorii care iubesc un birou curat. Puteti conecta tastatura la computer prin USB.

Ma incanta foarte mult lungimea cablului rezistent, de 180 cm, (nu are apartamentul meu lungimea pentru cablul acesta), si in plus pot sa stau si cu picioarele pe birou, relaxat. Este facut cu simt de raspundere, are filtru pe cablu, capac de protectie ce astupa conectorul USB. Macar o perioada te poti bucura de un lucru bine conceput.

Comutatoarele sunt probabil unul dintre motivele principale ale pretului relativ mic al tastaturii de joc. In loc sa se bazeze pe comutatoarele Cherry scumpe, Trust foloseste comutatoare mecanice GXT-RED, al caror nume indica o dezvoltare interna.

Intrerupatoarele trebuie sa reziste la 50 de milioane de tastari si, astfel, sa joace in aceeasi liga ca tastaturile care sunt mai mult de doua ori mai scumpe. De asemenea, este disponibil N-Key-Rollover. Tastatura poate fi folosita fara instalarea de drivere cu Windows 7, 8 si 10.

Folosind tasta FN cu tastele F puteti, de exemplu, sa porniti muzica, calculatorul sau sa controlati volumul. Acest lucru arata minunat, dar nu este o noutate. Ceea ce place foarte mult este si faptul ca tasta Windows poate fi blocata si controlul de iluminare va permite sa selectati un mod de gamer pentru lumini. Acest lucru este foarte important mai ales pentru jucatori.

Am facut un test de “silentiozitate” tastaturii mecanice RGB, ASTA de la Trustgaming, si practic este destul de silentioasa daca nu arunci degetele din pod asa cum am facut aici demonstrativ.

Tastele sunt negre si sunt asezate pe o placa de fundal colorata din antracit, care este confectionata din metal. Exista un logo Trust imprimat deasupra tastaturii numerice. Nu exista extravagante, nu exista butoane media separate sau ceva special. O aparitie simpla este destul de rara in industria accesoriilor de jocuri. Din aceasta cauza place cat de simplu a conceput Trust aceasta tastatura. Trust a integrat aici un dispozitiv de tragere a tastelor, care este chiar fixat. O caracteristica minunata care ne lipseste in special la tastaturile de inalta calitate. Intrerupatoarele liniare sunt cele mai similare comutatoarelor Cherry-MX-Red. Prin urmare, este important sa retineti ca intrerupatoarele sunt relativ puternice atunci cand tastati. Comutatoarele tastaturii sunt potrivite in special pentru jucatorii de jocuri rapide, cum ar fi tragatorii. Utilizatorii care tasteaza in principal ar trebui sa caute mai degraba o alternativa cu alte comutatoare. Un mod special de joc va permite, de asemenea, sa dezactivati tastele Windows, astfel incat sa nu reveniti accidental la sistemul de operare in timpul jocului. Forma tastei Enter, care este relativ mica in comparatie cu majoritatea altor tastaturi. Acest lucru a dus initial la intrari frecvente incorecte, din moment ce sunt obisnuit cu o dispunere diferita de ani buni, iar aclimatizarea dureaza ceva din acest motiv.

Utilizand dispozitivul de extragere al capacelor tastelor de la Trust ASTA am observat ca switchurile sunt codificate in rosu, pentru gaming. Capacele ies extrem de usor cred ca in special pentru ca sunt extrem de noi nu numai datorita calitatii foarte bune a plasticelor.

Probabil cele mai importante opțiuni de setare sunt diferitele moduri de iluminare RGB. In total sunt disponibile opt moduri prestabilite. Utilizatorii pot crea, de asemenea, moduri individuale si le pot stoca in memoria interna a tastaturii. Setarile de luminozitate selectate pot fi modificate sau iluminarea poate fi complet dezactivata. De asemenea, este posibil sa personalizati viteza tranzitiilor de culoare pentru unele moduri de iluminare RGB.

Hits: 29

%d blogeri au apreciat: