Synology RT2600ac Dual Band AC, 4 x 10/100/1000 Mbps, USB, slot card la review

De cand am inceput sa testez diferite modele de routere si echipamente de retea am inceput sa fiu si mai iubit de catre cei, care au inteles ca testarea de echipamente de consum nu este fashion. Pentru ca omul se trezeste ca are acasa o carcasa extrem de frumoasa dar care nu te ajuta prea mult atunci cand ramai cu aceasta si iti doresti o retea cat mai puternica pentru dispozitivele tale inteligente de fiecare zi. Operatorii iti ofera echipamente dar poate nu sunt indeajuns pentru a performa intreaga suprafata intortocheata de pereti, fiindca nici nu este de dorit sa ai open space ca la job, atunci cand ajungi acasa si fireste ne dorim locurile noastre de intimitate.

Hardware-ul de retea este departe, mult mai mult decat suma partilor sale. De exemplu, pe cutie, Synology RT2600AC arata ca aproape orice alt router. Are patru porturi Gigabit Ethernet in plus fata de portul WAN. Acesta ofera retele de 2,4GHz si 5GHz cu viteze de 802.11ac de pana la 800Mbps si respectiv 1,73Gbps, are cateva porturi USB pentru stocare si partajare. Si, ca un plus, are un cititor de carduri SD. Numai ca aici vorbim despre un produs premium, pentru care nu se face niciun rabat la calitate si, corespunzator, platesti si ceea ce utilizezi.

Router-ul Synology RT2600ac ofera caracteristici puternice retelelor Wi-Fi instalate. Antena MIMO de 4×4 si hardware-ul router-ului pot combina 2.4GHz si 5GHz sub acelasi nume de retea si permit deviceurilor sa se conecteze la cel mai bun semnal.

Aproape toate optiunile ascunse pe care le-ati putea dori, in ceea ce privesc setarile de retea, sunt disponibile – si acest lucru se dovedeste a fi mare lucru, in loc de doar un amestec confuz de caracteristici.

Atunci cand incepi viata cu un astfel de echipament cu siguranta vei dori sa ai totul in cutie. Si astfel schema de unboxing de mai jos dezvaluie tot ce trebuie sa te ajute in primele explorari, adica atunci cand iti vei seta pentru prima oara routerul ce cu siguranta o sa ramana undeva pitit lasand utilizatorul sa se concentreze cel mai mult catre ceea ce este pasionat sa faca si mai putin sa butoneze in optimizari reteaua.

Multe routere recente incearca sa faca lucrurile mai usoare prin furnizarea de asistenti de configurare, moduri de baza si avansate sau elimina caracteristici sau pot face configurarea numai de la o aplicatie pentru telefoane mobile. Synology RT2600ac functioneaza cu aplicatia mobila Router DS a companiei, care faciliteaza configurarea initiala.

Dupa configurare, aceasta aplicație are mai mult rolul de a monitoriza conexiunile si de a face cateva mici modificari de configurare sau de a programa orele cand dispozitivele pot avea acces la Internet. O mai mare flexibilitate in configuratie se face prin intermediul browserului. Interfata pentru Synology RT2600ac, arata ca un sistem de operare pe desktop care se intampla sa ruleze in browser. Are bara de meniuri proprie, pictogramele de pe desktop si chiar si un App Store usor, denumit Centrul de pachete. Acest lucru poate fi putin deranjant daca nu ati creat niciodata o conexiune la retea fara ajutorul unui expert de configurare, dar nu este dificil cand veti obtine un raspuns.

Cu un finisaj mat, negru, rezistent la amprente. RT2600ac pare sa aiba o ventilatie mai buna, cu o multime de sloturi pe partea superioara si inferioara. LED-urile de pe panoul frontal au fost deplasate in partea de sus a router-ului fata de marginea frontala. Capatul posterior al lui RT2600ac este ridicat de doua picioare turnate in capacul inferior. Desi exista sloturi de montare pe perete, de asemenea, turnate in partea inferioara, nu veti putea sa montati pe perete, fara a taia picioarele din plastic.

Imaginile de mai jos prezinta inscriptionarile panoului frontal si din spate. Retineti ca porturile Ethernet WAN si LAN nu au LED-uri de legatura / activitate. Exista ambele porturi USB 2.0 si 3.0, iar cititorul de carduri SD a fost transferat de la RT1900ac. Cele patru antene cu banda dubla sunt atasate prin conectori RP-SMA.

Synology a furnizat urmatorul rezumat al noilor caracteristici din SRM 1.1:

Smart Connect: directie banda 2,4 / 5 GHz, personalizabila prin puterea semnalului, echilibrarea incarcarii sau ambele.
Smart WAN: Desemnand o interfata WAN secundara si configurand o reajustare automata a retelei sau echilibrarea incarcarii. Politicile de rutare personalizabile fac, de asemenea, posibila directionarea traficului printr-o interfata specifica in functie de destinatie sau de adresa sursa.
Nivelul de aplicatie sau Layer 7, Controlul calitatii serviciului arata largimea de banda consumata de aplicatiile si dispozitivele individuale. Restrictionand cantitatea de latime de banda pentru anumite aplicatii, fara a afecta restul, si generand rapoarte de utilizare a traficului sortate dupa aplicatie si dispozitiv.
Prevenirea intruziunilor: Sistemul de detectare a intruziunilor (IDS) si sistemul de prevenire a intruziunilor (SRI) SRM 1.1 poate analiza traficul in retea pentru a detecta sau a bloca pachetele si cererile de tip malware in reteaua locala a utilizatorului.
Filtrarea continutului: controlul parental si filtrarea traficului includ acum integrarea Google SafeSearch si capacitatea de a adauga trei profiluri personalizabile pentru a ajusta ai a bloca accesul.
Sincronizare si copiere de rezerva a fisierelor: SRM 1.1 suporta executia Suite Synology Cloud Station, permitand utilizatorilor sa sincronizeze fisierele cu computerele cu Cloud Station Drive sau sa faca copii de rezerva din calculatoarele Windows, MacOS si Linux in timp real cu Cloud Station Backup.

Sistemul de protectie impotriva intruziunilor se refera la caracteristicile sistemelor de detectare a intruziunilor (IDS) si a sistemelor de prevenire a intruziunilor (IPS). Trebuie sa conectati spatiul de stocare USB inainte de a putea instala pachetul. Am introdus o unitate flash de 2 GB, ceea ce a fost suficient pentru a permite instalarea. Pachetul a alocat automat spatiu de stocare de 500 MB pentru jurnale. Synology nu specifica oficial o valoare minima de stocare pentru pachetul de protectie impotriva intruziunilor, dar a estimat probabil ca acesta a fost de aproximativ 256 MB. Cu toate acestea, acest lucru nu ar permite stocarea multor jurnale.

Referitor la functiile wireless, WPS este acceptat si activat pentru codurile PIN si prin butoane in mod prestabilit, dar poate fi dezactivat. Desi nu este o caracteristica, dar este de interes pentru securitate, UPnP este, de asemenea, activat implicit, dar poate fi si dezactivat. O lista de dispozitive si porturi deschise de UPnP este, de asemenea, disponibila. Directia de banda Smart Connect este suportata si poate fi modificata prin puterea semnalului, echilibrarea sarcinii sau ambele. O retea de invitati poate fi activata pentru fiecare banda. Fiecare are comenzi pentru securitate wireless, permite timp, izolare AP (impiedica clientii sa comunice intre ei) si acces la reteaua locala. Optiunile de transmisie sunt ridicate / medii / scazute, iar optiunile WPA / WPA2 Enterprise sunt de asemenea acceptate.

In ceea ce priveste semnalul si acoperirea am trecut la cateva masuratori cu aplicatia Analyzer. Am avut acoperire si viteza in toate cotloanele din casa.