Terminalul HONOR 10 impresionant chiar si dupa un an de la lansare la review

Mic si inteligent dar si impresionant in mod deosebit prin aparatul foto, afisaj si design, in general. Desi, aparut fix acum un an, pentru unii poate parea desuet.

La GADGETARUL ROMAN isi poate avea loc orice device, care are de spus, si aici despre asa ceva vorba, atunci cand pe marea majoritate a utilizatorilor nu neaparat fashionul ii atrage atunci cand doresc sa nu isi risipeasca banutii in mod nejustificat.

Honor isi propune intotdeauna sa produca aparate care ofera specificatii de varf, pentru un pret mai scazut decat concurenta, iar compania a reusit sa creeze un telefon excelent care poate rivaliza cu terminalele Huawei de elita, incat uneori te intrebi in gluma, de ce oare acestia isi fac singuri concurenta?

Asa se intampla si cu HONOR 10 odata ce notch-ul a devenit un atribut al dispozitivelor de varf, la fel ca si afisajul cu raport de aspect 19:9, si asta ca sa nu mai vorbim de noile procesoare cu AI incorporate si de actualizarile recente ale sistemului la Android 9. Toate lucrurile acestea spun despre HONOR ca sunt o companie serioasa chiar daca isi concureaza propriile sale produse flagship.

Cu un efect stralucitor pe spate, afișaj Full HD + cu notch in partea superioara, (daca nu va place notch, puteti dezactiva aceasta in setari – egalizand-o efectiv cu pixeli negri). Honor 10 cu jackul de 3,5 mm pentru casti si senzor infrarosu, nu are cum sa treaca neobservat, intrucat pune un accent deosebit pe design, si nu exista nici un motiv de a nega, ca este un dispozitiv cu aspect frumos in oricare dintre variantele de culoare ale capacului, (la mine a venit cea neagra), chiar si in comparatie cu P20 flagshipul de unde provin ideile tehnologice de pornire, cu care cei doi competitori de pret impart acelasi ecran, acelasi procesor, aceeasi baterie cu acelasi suport SuperCharge, acelasi software si camere similare. Configuratia cu duala de camere pe spate foloseste aceeasi combinatie RGB + B & W, dar se bazeaza pe senzorii diferiti ai camerei.

Cateva dintre specificatiile tehnice le puteti vizualiza in tabelul de mai jos.

HONOR 10 se indreapta spre un aspect minimalist, iar dispozitivul se simte bine in mana pentru asta. Contribuind la acest lucru scanerul de amprente reproiectat, care, in loc sa fie in spate sau inglobat pe partea frontala a telefonului, se afla acum in rama inferioara, dar sub sticla, astfel incat sa fie fix la nivel cu ecranul.

Exista un contur subtire in forma de pastila, pentru a sti unde sa va asezati degetul pentru a atinge scanerul si am descoperit ca functioneaza corect si rapid.

Acestea fiind spuse, nu am ajuns sa folosesc scanerul pentru amprente foarte mult, deoarece exista si o tehnologie de deblocare faciala, care va identifica doar in cateva secunde dupa ce ati apasat butonul.

In ceea ce priveste continutul pachetului de vanzare nu putem sa emitem pretentii datorita pretului de achizitie. Intr-adevar, nu exista casti inauntru, dar orice altceva pentru a porni telefonul nu vei simti lipsa. Incarcatorul Huawei SuperCharge este aici impreuna cu cablul imbunatatit cu conector USB de tip C. Aveti nevoie de ambele pentru ca incarcarea rapida sa functioneze. Exista, de asemenea, o carcasa transparenta de silicon pentru a mentine spatele lucios si placut la pipait si siguranta in cazuri de zgarieturi, acul pentru accesul la slotul Dual SIM, dar si manualul de utilizare. Ecranul de 5,8 inch, cu rezolutie 2280 impresioneaza cu are cea mai mare densitate a pixelilor 432ppi, este un ecran de inalta calitate si, cu siguranta vizibil in orice unghi.  Setarile de mod si temperatura ale culorilor permit diferite configuratii presetate, in timp ce setarile Eye Comfort sunt disponibile pentru a reduce intensitatea luminii albastre, facand mai usoara folosirea nocturna a ochilor si dovedind a fi utile pentru sesiunile prelungite de utilizare a ecranului, cum ar fi atunci cand cititi carti electronice. Confortul pentru ochi poate fi setat pentru a introduce un program sau pentru a seta manual si poate fi schimbat din zona de notificare. Exista chiar si o setare pentru a reduce rezolutia ecranului de la 2280 la 1080 la 1520 sau la 720 pentru a economisi energia, fie manual, fie automat daca devine critica starea bateriei.

Telefonul ruleaza Android 8.1 cu  EMUI 8.1 la iesirea din fabrica, dar numai inainte de ultimul update la Android 9. EMUI modifica aspectul icoanelor, adauga setari si face unele modificari mai vizibile, cum ar fi aplicatia camerei foto.

Rezultatele de benchmark pentru Honor 10 au fost impresionante.

Huawei a anuntat GPU Turbo, o actualizare care a fost lansata de la începutul lunii august 2018. GPU Turbo promite sa imbunatateasca eficienta procesarii graficelor cu 60% si, in acelasi timp, sa reduca consumul de energie a procesorului cu 30%. Beneficiarii evidenti vor fi jucatorii care cauta actiuni rapide, fara laguri. Actualizarea ofera, de asemenea, o imbunatatire a AIS (stabilizarea automată a imaginii), reducand efectele miscarii camerei.

Aplicand aceasta actualizare, Geekbench 4 a primit un scor mediu usor mai mare de 5600. De asemenea, am observat o usoara revenire in scorul OpenGL de la benchmark-ul 3DMark Sling Shot Extreme: 2844 fata de 2811.

Honor 10 are camere duble de 24MP RGB (f/1.8) 16MP autofocus, 2160p @ 30fps video, in partea din spate si o camera in fata de selfie 24 MP (f/2.0), 1080p video. Honor pastreaza o caracteristica asemanatoare AI cu cea gasita pe telefoanele Huawei, unde sistemul camerei ia o imagine fotografiata si isi ajusteaza in consecinta setarile.

AI de la Honor poate identifica 22 de categorii diferite in mai mult de 500 de “scenarii” si poate face ajustari ale setarilor camerei in consecinta. Poate chiar să ia in considerare multiple obiecte dintr-o imagine – sa zicem o cladire in prim-plan si un peisaj din spatele ei.

Exista o multime de alte caracteristici ale camerei, inclusiv o serie de animatii si obiecte care pot fi adaugate la selfie, abilitatea de a alege efecte de iluminare de fundal pentru selfie si bokeh atat pe camerele din fata, cat si pe cele din spate.

Pentru a aprecia am pus o galerie personala in diferite situatii de iluminare, m-am declarat multumit pentru rezultate.

Acumulatorul de 3.400 mAh ar trebui sa poata tine o zi intre incarcari. Cu siguranta mi-a sustinut sarcina zilnica obisnuita de e-mail, social media, lectura web si aproximativ o ora de lectura ebook a fost realizabila de pe o baterie incarcata complet. Cu toate acestea, daca jucati jocuri, vizionati videoclipuri sau ascultati muzica pe perioade lungi de timp, s-ar putea sa considerati ca este necesar sa oferiti o incarcare de baterie in timpul zilei.

Visits: 0