Symantec extinde soluția Data Loss Prevention pentru stocarea în cloud

Symantec anunță extinderea soluției Data Loss Prevention 14 pentru aplicațiile de business din cloud, oferind companiilor posibilitatea să stocheze și să gestioneze informații în cloud la un nivel ridicat de securitate, prin intermediul unui parteneriat strategic cu serviciul online pentru partajarea fișierelor și gestionarea de conținut din cloud Box.

sym

“Symantec Data Loss Prevention este o soluție de securitate axată pe conținut, care spijină companiile să înțeleagă unde sunt stocate datele confidențiale, cum sunt folosite și ce măsuri pot lua pentru a asigura protecția acestora”, a declarat Amit Jasuja, vice președinte în cadrul diviziei de dezvoltare de produs a Symantec. “Acum, extindem soluția pentru a proteja email-urile și informațiile stocate în cloud și integrăm soluția cu Box, pentru a oferi companiilor un control ridicat și o vizibilitate amplă asupra datelor confidențiale și a le permite să utilizeze tehnologia cloud la potențial maxim.”

Extinderea soluției Data Loss Prevention pentru aplicații cloud reconfirmă strategia Symantec de a proteja datele confidențiale și identitățile virtuale din mediul de business indiferent unde sunt stocate – on premise, în tranzit sau în cloud.

Provocările de protecție a datelor din cloud

Într-o lume în care datele au un rol esențial și sunt disponibile oriunde, în rețea și în cloud, mereu la îndemâna utilizatorilor, stocarea informațiilor confidențiale și transferul acestora între infrastructura proprie din companii și mediul cloud trebuie să se facă în siguranță. Preocuparea pentru securitate, confidențialitate și conformitate devine, astfel, tot mai ridicată în mediul de business.

“Securitatea și conformitatea informațiilor din companii nu a fost niciodată ușor de păstrat. Astăzi, cloud-ul și lumea aflată în permanentă mișcare creează noi provocări în domeniul protecției datelor, informațiile confidențiale trecând adesea dincolo de sistemele de securitate ale rețelelor din mediul de business”, a afirmat Cheryl Tang, senior product marketing manager în cadrul diviziei Enterprise Security a Symantec. “Tot mai mulți angajați partajează fișiere în mod curent, folosind soluții de stocare în cloud pentru consumatori, adesea fără ca departamentul IT să fie informat. Prin urmare, sunt create și stocate în cloud foarte multe date care rămân însă nedescoperite, nemonitorizate și, foarte posibil, neprotejate.”

Securitatea Symantec Data Loss Prevention în cloud

Soluțiile Data Loss Prevention țin cont de comportamentul de utilizare a datelor din companii și asigură securitatea acestora prin:

  • Politici și fluxuri de lucru solide privind pierderea datelor oriunde ar fi stocate – în rețelele companiei și, începând de acum, și în cloud. Clienții își pot extinde cu ușurință politicile existente privind pierderea datelor la stocarea în cloud și la soluțiile de email.
  • Data Loss Prevention pentru soluții cloud de email monitorizează și protejează email-urile trimise prin intermediul Microsoft Office 365 Exchange Online.
  • Data Loss Prevention pentru stocarea în cloud oferă vizibilitate crescută a datelor confidențiale stocate de companii în Box. Soluția este integrată cu platforma Box pentru a monitoriza conturile angajaților, oferind o analiză în detaliu cu privire la caracterul informațiilor și la modul de utilizare și partajare a acestora.
  • Protecția pentru sincronizarea și partajarea de fișiere personale în cloud asigură monitorizarea datelor din companii și împiedică utilizatorii să sincronizeze fișierele de pe computererele de la locul de muncă cu soluții personale de stocare în cloud precum Box, Dropbox, Google Drive, Hightail, iCloud și Microsoft OneDrive.

“Pe măsură ce companiile mută tot mai multe informații în cloud, acestea caută furnizori de servicii de securitate care să le poată proteja datele, indiferent de locul în care sunt stocate și gestionate. Data Loss Prevention este una din tehnologiile cheie care asigură protecția datelor oricând, oriunde, pentru orice dispozitiv, fiind o soluție esențială pentru securitatea cloud”, a declarat Cheryl Tang.

Soluția Symantec Data Loss Prevention este disponibilă în prezent la nivel global.

 București, 27 iulie 2015 – Symantec

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: