Cisco lansează noi soluții de securitate pentru întreaga rețea, oferind companiilor posibilitatea să capitalizeze de pe urma IoE și a economiei digitale

Cisco anunță noi soluții pentru asigurarea securității la nivelul întregii infrastructuri de rețea – de la centrele de date până la dispozitivele utilizatorilor individuali, birourile locale ale companiilor și până în cloud, pentru a avea o vizibilitate și un control permanent asupra amenințărilor informatice.

Cisco adaugă astfel mai mulți senzori pentru o vizibilitate mai mare asupra proceselor care au loc într-o rețea, crește numărul punctelor de control pentru o performanță sporită și oferă protecție permanentă, folosind tehnologie de ultimă generație împotrivă atacurilor, pentru a reduce timpul de detecție și timpul de răspuns, reducând astfel anvergura atacurilor. Cisco oferă sisteme și soluții de protecție împotriva amenințărilor cibernetice, acoperind cea mai largă gamă a vectorilor de atac, pe toată durată atacului: înainte, în timpul și după ce acesta a avut loc.

10687240_875448019134132_636814410582346530_o

Extinderea soluțiilor de securitate pentru companii

Cisco lansează următorul set de soluții de securitate:

Dispozitive: Cu ajutorul Cisco AnyConnect®, și Cisco AMP, clienții care folosesc Cisco AnyConnect 4.1 VPN pot extinde cu usurință protecția la nivelul dispozitivelor conectate la VPN (o rețea privată virtuală) pentru o protecție permanentă impotriva atacurilor.

Campusuri și filiale:

FirePOWER Services solutions for Cisco® Integrated Services Routers (ISR)

furnizează soluții precum

Next-Generation Intrusion Prevention System (NGIPS) și Advanced Malware Protection (AMP) către filialele locale integrate în rețea, unde dispozitivele de securitate tradiționale nu pot fi utilizate.

Rețeaua ca senzor și executant al politicii de securitate: Cisco a implementat multiple tehnologii de securitate în infrastructura de rețea pentru a furniza o vizibilitate cât mai mare asupra atacului, pentru a identifica rapid utilizatorii sau dispozitivele care creează anomalii în funcționarea rețelei, vulnerabilități care pot fi speculate sau folosesc necorespunzător aplicațiile și rețelele. Noile funcții includ:

Integrare extinsă între soluțiile Identity Services Engine (ISE) și Lancope StealthWatch:

  • Pe lângă localizarea adreselor IP pentru a identifica amenințările pe baza informațiilor oferite de ISE, integrarea extinsă oferă vizibilitate mai mare asupra pericolelor cu ajutorul StealthWatch care poate observa în stadii incipiente potențialele atacuri.
  • NetFlow pe Cisco UCS®: Prin extinderea capabilității rețelei-ca-senzor la serverele fizice și virtuale, clienții au o vizibilitate mai mare asupra traficului din rețea și asupra informațiilor despre potențialele atacuri asupra centrelor de date.
  • Aplicând noile funcții de securitate incluse, rețelele Cisco pot administra automat politicile de securitate dintr-o companie. Astfel, clienții stabilesc ce aplicații pot fi folosite și utilizatorii care pot avea acces la ele, precum și volumul de trafic în rețea, având posibilitatea de a automatiza aceste procese, prin utilizarea mai multor soluții:
  • Integrarea TrustSec + ISE și StealthWatch: Acum, cu ajutorul StealthWatch se pot bloca dispozitivele suspecte în rețea. Ulterior, ISE poate modifica drepturile de acces ale routerelor Cisco, switch-urilor și controlerelor wireless LAN.
  • În plus, față de soluțiile de mai sus, Cisco anunță:
  • Hosted Identity Services oferă 24/7 un serviciu în cloud pentru Cisco Identity Services Engine, o platformă de gestionare a politicii pentru securitate care unifică și automatizează controlul accesului în siguranță la rețea.
  • Ecosistemul pxGrid: 11 noi parteneri au intrat în ecosistemul pxGrid, adăugând mai multe categorii de ecosisteme de tehnologii, inclusiv securitatea în cloud și administrarea performanței rețelei/aplicației.

Securizarea rețelelor pentru Service Providers

Soluțiile de securitate Cisco pentru service providers sunt adaptate la nevoile acestora.

Noile soluții de securitate includ urmatoarele:

  • Cisco Firepower™ 9300 Integrated Security Platform este un serviciu multiplu, de înaltă performanță, dedicat furnizorilor de servicii, care poate ajusta nivelul de securitate în funție de volumul de date.
  • Nivelul avansat de organizare și capabilitățile cloud, permit noilor soluții de securitate să se integreze cu ușurință cu arhitectura Cisco și soluțiile de tip SDN/NFV ale terților.
  • Caracteristici avansate, cum ar fi spații securizate pentru viitoarele aplicații și servicii de securitate. În plus noile soluții de securitate sunt compatibile cu Cisco ASA firewall și cu aplicațiile de la Radware, menite să diminueze atacurile de tip DDoS.

 

București, 27 iulie 2015Cisco

Visits: 0

Lasă un răspuns