Intel anunță inițiativa “Cloud for All” pentru o oferi beneficiile serviciilor de tip cloud computing cât mai multor companii

Intel Corporation a anunțat inițiativa Intel® Cloud for All pentru a accelera adoptarea cloud prin simplificarea procesului de implementare a serviciilor de tip cloud public, privat sau hibrid. Printr-o serie de investiții și colaborări în domeniu, Intel susține că inițiativa va ajuta companiile să beneficieze de avantajele cloud pentru a oferi noi capabilități și servicii digitale. Toate acestea vor duce la adoptarea la scară largă a serviciilor de tip cloud.
În timp ce Intel® Cloud for All este dedicată companiilor pentru a beneficia de cloud indiferent de complexitate, adoptarea cloud de către mediul enterprise a fost îngreunat din cauza complexității, a lipsei scalabilității și a carențelor din domeniul open source pentru acest segment. Eliminând aceste obstacole, companiile vor putea implementa o infrastructură cloud mai complexă și scalabilă care oferă, într-un mod mai eficient, noi servicii.

Diane Bryant
“Cloud computingul este esențial pentru economia digitală și a permis aducerea unor inovații importante și a ajutat la creșterea afacerilor. Cu toate acestea, nu are loc o adoptarea rapidă a serviciilor de tip cloud de către mediul enterprise”, a declarat Diane Bryant, Vicepreședinte Senior și General Manager al Data Center Group în cadrul Intel. “Suntem de părere că printr-o astfel de inițiativă le vom permite clienților să își dea seama de beneficiile și inovațiile aduse de cele mai recente tehnologii din domeniul cloud”, a adăugat reprezentantul Intel.

Un nou val de implementări cloud
Serviciile de la cei mai mari furnizori de servicii cloud a dus la primul val de adoptare a cloud computingului, care înseamnă 75% din actualul consum. Cu toate acestea, în următorii cinci ani, oportunitățile create de Internet of Things și big data vor fi vectorii creșterii soluțiilor de tip cloud pentru mediul enterprise. Potrivit companiei de cercetare IDC, companiilor vor cheltui în plus 142,8 miliarde de dolari pe infrastructura cloud de tip privat și public în următorii trei ani (2016-2018) pentru a crește eficiența businessului1.
Inițiativa Intel® Cloud for All se va concentra pe trei direcții pentru a accelera adoptarea cloud și ajută businessurile să beneficieze de infrastructura cloud:
• Investiția în ecosistem pentru a accelera soluții de tip software defined infrastructure (SDI);
• Optimizarea soluțiilor SDI pentru a oferi infrastructuri cloud eficiente pentru o gamă largă de volume de muncă cu ajutorul platformelor bazate pe tehnologia Intel;
• Alinierea industriei și a comunității prin standarde, soluții și căi pentru accelerarea adoptării cloud.

Colaborarea cu Rackspace*
Parte cheie a inițiativei, Intel a anunțat o nouă colaborare cu Rackspace*, co-fondator și operator principal al OpenStack*, celebra platformă cloud open source. Colaborarea dintre Intel și Rackspace prevede ca OpenStack Innovation Center să se concentreze pe caracteristicile pentru mediul enterprise și pe scalarea optimizării codului sursă OpenStack.
OpenStack Innovation Center va găzui cea mai extinsă dezvoltare de cloud OpenStack, care constă în două clustere alcătuite din 1.000 de noduri ce vor fi disponibile pentru testarea avansată a performanțelor, codurilor și noilor capabilități OpenStack. Aceste clustere vor fi disponibile pentru teste în următoarele șase luni.
Companiile se vor concentra pe oferirea de noi capabilități și optimizări aliniate la OpenStack Enterprise Working Group și pe prioritățile comunității. Noi module de curs vor fi, de asemenea, oferite și numărului de dezvoltatori open source va crește, pentru a contribui în mod activ la succesul comunității.
SANTA CLARA, California, 24 iulie 2015 – Intel Corporation a anunțat inițiativa Intel®

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: