Sute de studenţi români au beneficiat de consiliere profesională și stagii de practică în cadrul proiectului STEP dezvoltat cu fonduri europene

Peste 500 de studenţi au beneficiat de consiliere și orientare profesională. 250 dintre ei au efectuat stagii de practică în compania Telekom ca parte din programul STEP – Susținem Tinerii în Evoluția lor Profesională, dezvoltat cu fonduri europene de Telekom Romania în parteneriat cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions şi AIESEC Bucureşti.

Infografic

Programul a vizat tinerii talentați din zona București-Ilfov cu rezultate școlare peste medie și implicați în proiecte și activități extra-curiculare, studenți sau masteranzi la una dintre facultățile cu profilul: IT, telecomunicații, marketing, financiar/audit, achiziții, resurse umane, comercial – vânzări și relații client.

În cadrul programului STEP și-au depus CV-urile 9.141 de aplicanți, iar 524 dintre aceștia au fost selectaţi pentru a beneficia de consiliere și orientare profesională, depăşindu-se cu aproape 50% obiectivul stabilit iniţial. Dintre aceștia, 255 de studenţi au fost integraţi în stagii de practică în compania Telekom, în departamentele corespunzătoare studiilor urmate, cu 25% peste estimările iniţiale.

Interesul tinerilor pentru programul STEP a fost peste așteptări, astfel încât au fost acceptați mai mulți studenți în program față de estimările inițiale, iar indicatorii propuși la începutul proiectului au fost depășiți. Credem că într-adevăr companiile joacă un rol decisiv în pregătirea tinerilor pentru cerinţele pieţei şi îi pot ajuta să vadă „realitatea” domeniului pe care şi l-au ales. Sperăm ca, urmând exemplul STEP, mediul de business să fie tot mai deschis către astfel de iniţiative şi să ofere programe de internship cât mai variate pentru generaţiile care se pregătesc să preia ştafeta. Telekom Romania va continua să dezvolte şi să implementeze proiecte adresate tinerilor şi să sprijine studenţii în integrarea mai uşoară pe piaţa muncii la momentul absolvirii”, a declarat Luciana Diaconu, Organizational Development Director, Telekom Romania.

100 de mentori Telekom Romania Communications au asistat studenții de-a lungul perioadei de practică, pe parcursul a 15 luni, iar după încheierea stagiului, mentorii au evaluat competențele dobândite de studenți, în funcție de 3 categorii: tehnice (specifice domeniului studiat și activității repartizate), competențe de comunicare, respectiv competențe de adaptare și respectare a regulilor specifice unui loc de muncă. În urma programului, peste 30 de studenţi au fost angajaţi în cadrul Grupului Telekom Romania şi în companiile partenere, iar o altă parte dintre participanţi lucrează în prezent în domenii precum inginerie şi dezvoltare de produse şi servicii sau consultanță în domeniul accesării de finanțări nerambursabile.

De asemenea, de-a lungul a 12 luni, cu sprijinul Catalyst Recruitment Solutions, au fost organizate 127 etape de consiliere şi orientare în carieră pentru cei 524 de studenți selectați în etapa premergătoare stagiilor de practică.

„Studenţii participanţi în program au fost selectaţi în funcţie de specializarea academică, activitatea extra-curriculară, anul de studiu şi poziția pentru care au aplicat. Aplicanții au fost testați pentru a li se evalua nivelul de motivaţie şi au fost invitaţi să susţină mai multe interviuri, prezentări individuale şi exerciţii de grup”, a explicat Roxana Zainea, HR Catalyst Recruitment Solutions.

Studenţii participanţi în program au primit o subvenție în valoare de 3000 lei/stagiu. De asemenea, cei mai merituoși dintre ei au primit premii în valoare de 1500 lei/persoană.

Mai multe detalii despre programul STEP sunt disponibile pe www.telekom.ro/cariere/step.

Bucureşti, 29 octombrie 2015 – Telekom Romania

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: