Succesorul Blu-ray-ului si filmele 4K ultra-high-definition

Blu-ray dual-layer stocheaza pana la 50 GB. Sony a anuntat ca filmele 4K ultra-high-definition – ofera o rezolutie de patru ori mai ridicata decat o filmare 1080p – necesita un spatiu de stocare de pana la 100 GB.

Recent, compania Sony a lansat un dispozitiv capabil sa ruleze filme 4K prin intermediul internetului, dar acesta ar putea fi inutil pentru utilizatorii care nu beneficiaza de o conexiune solida.

 Sony si Panasonic nu s-au referit in mod direct la vanzarile de filme 4K in comunicatul de presa, ci au vorbit despre “piata generica de arhivare electronica”.
“Discurile optice au proprietati excelente de protectie impotriva intemperiilor – precum praful si apa – si pot rezista la temperaturi si umiditate foarte ridicate, atunci cand sunt stocate”, spun cele doua companii.
Chiar daca Sony si Panasonic indica faptul ca piata tinta este reprezentata de companiile care vor sa stocheze cantitati uriase de date, va exista o cerere vizibila si din partea consumatorilor de rand, care vor discuri mai generoase, ca spatiu si calitate.
Sony si Panasonic doresc sa lanseze un succesor pentru discurile Blu-ray. Cele doua mari companii tehnologice precizeaza ca vor sa dezvolte un disc optic capabil sa retina cel putin 300 GB de date, pana la sfarsitul lui 2015.

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: