Stela Vesa artista cu simtul universalitatii feminine

Intr-un ambient fastuos si anume Muzeul National Cotroceni, artista Stela Vesa a etalat in expozitia “Stela Vesa – pictura” capodoperele unei maturitati exprimate in experienta confirmata in decursul anilor, printr-o galerie selecta incantatoare ochiului si sufletului romanesc si universal.

“În această  lume a vitezei şi a uitarii de sine, mi-am propus să surprind momente de relaxare şi de aducere aminte a unei lumi pe care o regăsim doar visând”, susţine artista Stela Vesa, cu nostalgie.

As indrazni sa spun ca pictura dar si grafica artistei exceleaza prin feminitatea subiectelor si nu intamplator a fost expusa in luna martie atat de draga frumoaselor noastre.

Egoul Stelei Vesa este foarte clar expus personalizand prin atitudinile surprinse relatia speciala a artistei cu universul exterior, transpus extraordinar nu numai prin nuantele de culoare minutios combinate ci si prin tehnica picturala inedita cel putin pentru mine prin care imagini simple bidimensionale capata adancime si remanenta.

Desi nu o cunosc personal pe Stela Vesa, mie picturile mi-au transmis foarte multe emotii. Devine clar ca lumea fantastica ce emana din lucrarile dansei survine din dragoste. Dragostea caracteristica feminina eu am vazut-o in “Muza cu flaut” unde duiosia cu care atinge instrumentul muzical aduce linistea omenirii.

vesa

Pictura ulei pe panza “Adam si Eva” pe langa tema biblica are si o tema filosofica si anume prin prezenta a cate doua perechi de buze dualitatea iubita-mama, respectiv iubit-tata.

1

Desigur femeia este si cea care flirteaza asa cum apare in pictura “Duet la un ceai”.3

Sau cea care reuseste sa se distreze si sa stapaneasca jocuri de finete cum este in “Salonul de biliard”.

4

De asemenea este stapana instrumentelor muzicale, in mainile careia isi gaseste maiestria necesara asa cum apare in “O zi muzicala”.

5

Desigur am remarcat cateva motive impresionante in picturile Stelei Vesa cum ar fi: buzele, degetele, mozaicul, pianul, pasarile, pestii, ceasul, barbatul, fructele, florile, palariile feminine, mastile duble – triple, satul fantastic toate aducand autenticitatea viziunii domniei sale. Cromatica este deosebita iar continutul mai mult geometrizat, urmarind concepte intr-o evolutie de la un tablou la altul si totusi intr-un intreg rotund organizat.

La un moment dat m-am invartit in cerc:)) prin expozitie nestiind sa definesc inceputul si sfarsitul acesteia, deoarece totul este foarte bine integrat si pus la locul lui, practic toate temele Stelei Vesa regasindu-se fascicular.

Pentru a admira mai multe picturi ale artistei va invit sa urmariti aici cateva.

De asemenea puteti citi mai multe infomatii de pe blogul personal al artistei www.stelavesa.com

Visits: 84

Lasă un răspuns