SONY se indreapta catre tablete FirefoxOS

SONY şi Telefonica îşi unesc forţele pentru a dezvolta soluţii mobile bazate pe FirefoxOS sustine laptopnews.ro.

FirefoxOS nu are susţinerea financiara pe care o oferă Microsoft pentru Windows şi Google pentru Android şi nici influenţa pe care o au aceste două companii asupra pieţei aşa că posibilitatea de a atinge succesul este destul de mică.

ff

 ZTE, Alcatel şi acum SONY sunt susţinători fermi ai poiectului, vom avea o alternativă la inamicul intimităţii numit Android. Competiţia este întotdeauna binevenită, iar noi, utilizatorii, n-avem decât de câştigat de pe urma ei.

ff1

Android are prostul obicei de a aduna în continuu date despre paginile vizitate de către utilizator, locaţia geografică a acestuia şi chiar şi rutele pe care le-a folosit pe parcursul zilei. Toate aceste informaţii sunt raportate către Google şi alti dezvoltatori de aplicaţii software pentru Android, care vând aceste date către instituţii interesate ce plătesc milioane de dolari ca să pună mâna pe cele mai noi şi mai actuale date despre masa utilizatorilor.

Utilizatorul nu are absolut nici un avantaj finaciar şi nici nu are opţiuni la îndemână pentru a dezactiva asemenea „facilităţi” nedorite deşi tocmai el este cel care plăteşte pentru telefon, tabletă şi pentru abonamentul de date, elemente absolut esenţiale pentru strângerea datelor.

SONY susţine FirefoxOS şi nu ne putem abţine să nu ne întrebăm dacă nu cumva următoarea versiune a SONY Xperia Tablet Z va veni cu noul sistem de operare de la Mozilla. Compania este hotărâtă să aducă pe piaţă un gadget cu FirefoxOS pana în 2014 şi şi-a anunţat această intenţie într-o declaraţie de presa comună cu Telefonica, un lider mondial în telecomunicaţii şi internet.În cazul sistemului de operare Google Android, totul a început cu smartphone-urile, iar cu FirefoxOS se pare ca va fi la fel. Până la urmă, piaţa tabletelor are potenţial de creştere mult mai mare decât zona telefoanelor mobile şi este usor de înteles de ce SONY ar dori să aducă pe piaţă o tabletă bazată pe FirefoxOS

Visits: 1

Lasă un răspuns