Sony lansează primul obiectiv zoom cu plajă largă pentru formatul de 35 mm[i]

 

  • FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)
  • Un nou design ”Smooth Motion Optics” gândit pentru realizatorii serioși de film
  • Mișcare lină și silențioasă la schimbarea distanței focale, realizată prin intermediul tehnologiei Super Sonic wave Motor (SSM) și punere la punct prin ”motor dublu liniar”
  • Inele de reglaj ale diafragmei și distanței focale pentru o abordare profesională a operării aparatului
  • Stabilizare a imaginii în obiectiv, cu tehnologia Optical SteadyShot
  • Obiectiv compact și portabil cu protecție împotriva prafului și umidității

Sony oferă acum fotografilor și realizatorilor de film un nou instrument cu potențial creativ: primul obiectiv zoom cu plajă largă, pentru formatul full-frame din sistemul aparatelor α, cu montură de tip E.

Conceput și fabricat la standarde fără compromis, obiectivul FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) oferă utilizatorilor un imens potențial de expresie. Este un partener ideal pentru aparate de fotografiat în format full-frame cum ar fi α7S, capabil să surprindă un volum impresionant de detalii impecabile, fie că filmezi imagini la rezoluție 4K, Full HD sau dacă faci fotografii.

Sony -SEL28135G

Obiectivul SELP28135G este compatibil cu toate aparatele de fotografiat şi camerele video Sony dotate cu montură de tip E. Intervalul distanţelor focale se extinde între 42 şi 202,5mm (35mm) când obiectivul este ataşat unor aparate cu senzor APS-C. Printre acestea se numără aparatele Sony α6000/α5100, precum și camerele video profesionale NEX-FS700 sau mai noua PXW-S7.

Diafragma maximă F/4 este constantă pe toată plaja de distanțe focale, permițând realizatorilor de film și fotografilor să obțină minunate efecte de profunzime de câmp și o expunere stabilă în trecerea de la grand-angular la teleobiectiv.

Cerințelor impuse de realizatorii pasionați de secvențe video le răspunde noua concepție de proiectare ”Smooth Motion Optics”. Urmărind obținerea celei mai bune calități a imaginii odată cu utilizarea aparatelor cu senzor mare, acest design optic și mecanic are în vedere trei probleme de maxim interes pentru cei care filmează: schimbarea unghiului de cuprindere a imaginii în timpul punerii la punct, abaterile de la punerea la punct pe parcursul transfocării și deplasarea axei optice la schimbarea distanței focale.

În plus, elementele asferice din construcția obiectivului suprimă aberațiile optice nedorite, iar tehnologia de vârf a acoperirii anti-reflex multistrat îmbunătățește contrastul și elimină strălucirile parazitare, chiar și în cazul unor scene cu iluminare contre-jour.

Manevrabilitatea și ergonomia obiectivului SELP28135G își au originea în designul aparatelor de fotografiat și al camerelor profesionale Sony. Prin intermediul a trei inele separate se asigură controlul independent al clarității, distanței focale și diafragmei, toate tensionate optim pentru o receptivitate proprie reglajelor profesionale. Chiar și striurile din randalinajul inelelor au fost concepute cu minuțiozitate pentru un control confortabil, și o priză bună a degetului.

Prin acțiunea motorului SSM – o prioritate în tehnologia optică – modificarea distanțelor focale devine excepțional de lină și silențioasă: o cerință de prim ordin în producția de filme. Viteza de transfocare poate fi controlată cu precizie pe un domeniu foarte larg, existând posibilitatea de a alege sensul rotației inelului de zoom funcție de preferințele proprii[ii].

Zgomotul produs în timpul punerii la punct este, de asemenea, redus la minimum, prin reducerea greutății grupului de lentile responsabile de claritate și prin utilizarea unui motor dublu liniar. Ca un element de finețe, modul de punere la punct poate fi schimbat fără efort de la ”auto” la ”manual” prin glisarea inelului respectiv, chiar în timp ce este urmărită scena, eliminând astfel necesitatea de a căuta ”pe pipăite” un buton specializat.

Performanța optică și ușurința în operare sunt completate de protecția la praf și umiditate, făcând din acest obiectiv, candidatul ideal pentru utilizare pe teren. O versatilitate sporită este dată de sistemul Optical SteadyShot care oferă o stabilizare a imaginii în obiectiv, la fotografierea sau filmarea din mână. În ciuda acestor performanțe, dimensiunile reduse și greutatea scăzută îl fac binevenit în situațiile care solicită un maximum de mobilitate.

 

Obiectivul power zoom full-frame FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) destinat fotografilor și cineaștilor profesioniști și va fi disponibil pe piață în Europa în decembrie 2014. FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) specificații tehnice.

 

Specificații tehnice pentru FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)

Distanțe focale echivalente 35 mm (pe o cameră cu senzor APS-C) 42-202,5 mm
Grosisment maxim 0,15x
Distanța minima de focus 0,4 m (W) – 0,95 m (T) (AF, MF);0,95m (Full MF)
Diametrul filtrului 95 mm
Dimensiuni Diametrul maxim 105 x 162.5 mm
Greutate Aprox. 1125 g (fără montura pentru trepied)
Accesorii furnizate Capac frontal, capac spate, suport pentru trepied, geantă, bretea pentru prindere
Culoare Negru

 

[i] La data de 12 septembrie 2014, conform sondajului efectuat de Sony și acoperind toate obiectivele interschimbabile pentru camere digitale.

[ii] Accesibile prin reglaje în corpul aparatului; disponibile în anumite modele cum ar fi PXW-FS7 și A7S

15 septembrie 2014, Bucuresti  – Sony Romania

Visits: 1

Lasă un răspuns