Smartwatch-ul Allterco, MyKi Touch si serviciul de monitorizare al copiilor, utilizat de parinti, la review

Desigur ca parintii isi doresc un sistem, prin care pustimea sa poata fi monitorizata. Din grija, sau poate si din dorinta de a-i putea organiza mai judicios prichindelului, activitatea zilnica, si, eventual sa il mustruluiasca, atunci cand nu este ascultator. Sistemul se dovedeste a fi folositor si fiabil, chiar daca pe langa ceas va trebui sa beneficiati si de conectarea de date/voce, la un operator de servicii mobile.
Personal vad acest serviciu cu o mica modificare de dimensiune a bratarii, chiar si in slujba celor bolnavi / batrani, pentru ca si acolo este nevoie sa avem un minim control, pentru ca localizarea si stabilirea unui mijloc de comunicare, cat mai simplu. Este necesar si in astfel de situatii.

MyKi Touch nu este doar un ceas inteligent ce poate fi simplu de utilizat, cat este un serviciu ajutat de aplicatia MyKi Watch care da o alta valoare comunicatiei dintre parinti si copiii lor, apropiind distantele si modul de intelegere ale problemelor intampinate, in viata de fiecare zi.
Eu am primit ceasul intr-o cutiuta transparenta si am trecut in prima faza sa realizez un unboxing si o mica prezentare video pe care va invit sa o urmariti.

Ca de obicei in acest stadiu a review-ului, am realizat si o galerie foto care sa va mai apropie de produsul respectiv.
In pachetul de vanzare veti regasi urmatoarele:

  • ceasul imbracat in cureaua detasabila si siliconata;
  • cablul de incarcare USB/microUSB cu banda cu LED-uri;
  • manualul de utilizare de la Allterco Robotics EOOD;
  • Certificat de garantie asigurata de compania din Sofia, Bulgaria, garantie ce totusi este asigurata numai in anumiti termeni si conditii ce implica responsabilitatile parintilor si nu a copiilor.


In rest avem de a face cu o constructie foarte inspirata, tinand cont de materialele utilizate: corpul ceasului dintr-un teflon rezistent la izbituri, cadranul transparent dintr-un plastic rezistent la zgarieri, cureaua din silicon, antibacteriana, imbracand si in lateral corpul ceasului. Este exact ceea ce trebuie pentru un copil pentru a putea fi protejat atunci cand poarta acest obiect. Si stim ca legislatia in favoarea copiilor este extrem de exigenta atunci cand vine vorba de a accepta un produs pe piata, bulgarii de la Allterco Robotics EOOD raspunzand cu brio si la acest capitol. Culorile sunt intr-o combinatie atractiva pentru cei mici si destul de buna combinatia pentru a putea atrage cu usurinta atentia si a putea fi regasit cu usurinta, in situatia in care acesta este pierdut. Cureaua destul de ergonomica incat sa primeasca cu usurinta ceasul gata scos de la incarcare prin cablul cu conector microUSB, si sa se poata atasa peste butonul de Power on/off/standby cu rapiditate. Cureaua dispune de perforatii duble, situate la distante egale, special realizate pentru cele doua cuie ce asigura prinderea de incheietura mainii de sustinere. Prinderea este in acest fel rigida si totusi flexibila incat nu va lasa urme pe pielea mainii in urma purtarii si extragerii. Dar in acelasi timp nici nu va exista surpriza ca acest ceas sa fie pierdut in timpul utilizarii sau al jocului copilaresc.
Desfacand ceasul din curea vom vizualiza urmatoarele: frontal pe displayul color de rezolutie 240/240 DPI, alaturi fiind perforatiile microfonului si difuzorului ce asigura functionarea in sistem handsfree a ceasului. Pe ecran vom vizualiza ora curenta, semnalul operatorului de telefonie mobila, profilul sonor al ceasului, conexiunea de date mobila, incarcarea bateriei interne nedetasabile de 480 mAh, ce asigura usor autonomia unei zile de functionare, mesajele receptionate, precum si doua icoane de apelare rapida ale parintilor, foarte sugestiv si fara texte ajutatoare. Lateral dreapta conectorul microUSB si butonul mecanic cu click Power on/off/standby, iar lateral stanga slotul de conectare a microSim-ului ce va asigura legatura cu operatorul de telefonie numai pentru optsprezece numere de apel predefinite in agenda telefonica a ceasului inteligent.
Pe spate regasim senzorul de puls ce va emite o lumina de culoare verde, dar care nu este periculoasa pentru ochii celui mic, atat timp cat se va activa, numai cand ceasul va fi la incheietura mainii purtatoare.
Sub capacul de spate prins cu patru suruburi in cap cruce se situeaza masinaria ce asigura functionarea: accelerometrul integrat al ceasului masoara numărul de pasi si activitatea copilului dvs. pe intreaga zi si afiseaza informatiile intr-un meniu separat din ceasul MyKi Touch, senzorul de proximitate integrat, prin care sunteti informat daca utilizatorul a scos ceasul sau puteti vedea astfel de evenimente cu marcaje de timp in Jurnalul de evenimente in aplicatia mobila, receptorul GPS care poate da citiri exacte ale pozitiei accesand in mod rapid si precis pana la 24 de sateliti, parintele fiind asigurat de locatia copilului in orice moment in aplicatia MyKi Watch.

Modulul integrat Wi-Fi, imbunatateste localizarea in interior, pe baza rețelelor Wi-Fi detectate de ceas. In plus, modulul Wi-Fi face posibila definirea unei zone rapide de siguranta, conform unei retele locale Wi-Fi selectate de parinte tot din aplicatia de pe telefonul mobil.
Mai jos avem o galerie care va asigura vizual calatoria prin meniurile ceasului.


Daca tot am discutat de aplicatii este bine sa stim ca ceasul beneficiaza de meniuri intuitive pe care orice copil le va utiliza fara probleme de intelegere, beneficiind de o interfata destul de sugestiva si compactata, astfel incat nici sa nu se utilizeze functii ce ar putea deregla functionarea.
Ceea ce m-a impresionat este desigur aplicatia MyKi Watch pentru simplitate si siguranta si totusi complexitatea functiilor.

Localizarea, istoricul localizarilor si zonele de securitate trimite informatii despre locatia copilului catre aplicatia MyKi Watch. Puteti vedea in “Istoricul locatiilor” miscarile copilului in timpul intregii zile si puteti seta zonele de securitate adica zonele unde stiti ca prichindelul dumneavoastra se afla in siguranta. Veti fi notificat cand copilul intra sau paraseste o astfel de zona. Functia “Limita de viteza” este gestionata cu ajutorul aplicatiei MyKi Watchsi puteti seta limita de viteza pe care copilul ar trebui sa o aiba si daca acesta o depaseste veti fi notificat imediat.  Prin “Chat” puteti comunica cu copilul, puteti primi si trimite mesaje vocale sau mesaje text. Prin „Agenda” din aplicatia MyKi Watch puteti introduce numerele de telefon la care copilul dumneavoastra va putea suna si limita accesul la numerele cunoscute. Cu ajutorul aplicatiei MyKi Watch puteti adauga pana la 3 numere pe care ceasul sa le sune in continuu in cazul in care butonul SOS al ceasului este apasat. In cazul in care copilul a lasat ceasul undeva si nu-l puteti gasi, puteti folosi aceasta functie. Ceasul MyKiТМ va activa o alarma pentru 20 de secunde care va va ajuta sa-l gasiti.
Pe langa diversitatea functiilor, ceasul beneficiaza si de siguranta si securitatea in exploatare, prin utilizarea unor servicii sigure, asa cum este reteaua operatorului mobil, retelele Wi-Fi si reteaua GPS, ceea ce da o nota de seriozitate serviciului acordat pentru parinti la monitorizarea activitatilor copiilor. Cred ca totusi nu este rau sa instalati si un program antivirus pe terminalul parintelui. Cei ce vor dori sa fie intruderi in aceasta relatie, nu le va fi usor, datorita diverselor sisteme de securizare a conexiunilor si, datorita meniurilor ce cad in responsabilitatea parintilor, copiii avand acces secundar, in operarea unui astfel de sistem, si folosind un canal criptat care conecteaza aplicatia si ceasul, dar si servere securizate in mod profesionist.

0 comentarii la „Smartwatch-ul Allterco, MyKi Touch si serviciul de monitorizare al copiilor, utilizat de parinti, la review

  • 16 aprilie 2018 la 1:58 PM
    Permalink

    Buna ziua! se poate porni microfonul din aplicatie, fara sa sun copilul? adica daca e la gradinita sau la scoala si vreau sa aud ce se intampla in jurul lui, as putea? Multumesc!

Lasă un răspuns