Samsung Electronics aduce o nouă platforma Smart HUB / TV cu sistem de operare Tizen

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că toate televizoarele Smart lansate în 2015 vor fi echipate cu sistemul de operare Tizen. Platforma open-source Tizen oferă mai multă flexibilitate la nivelul conținutului și al interconectării dispozitivelor, permițându-le dezvoltatorilor să creeze cu ușurință conținut compatibil, iar utilizatorii vor avea acces la mai multe posibilități de divertisment.

Samsung SE790C_1

„Dezvoltarea platformei noastre smart în jurul sistemului de operare Tizen este un mare pas înainte spre crearea unui sistem mult mai inteligent și integrat,” a declarat Won Jin Lee, vice președinte executiv Visual Display Business, Samsung Electronics. „Tizen îmbogățește experiența de divertisment pentru utilizatori și este o platformă cu potențial mare de dezvoltare în viitor.”

Acces ușor și intuitiv

Platforma Smart Hub a fost îmbunătățită, fiind afișată pe un singur ecran pentru a permite o navigare ușoară și acces rapid. Noul Smart Hub le oferă utilizatorilor acces intuitiv la conținut, ecranul afișând cele mai recente accesări, precum și recomandări. De asemenea, Smart Hub-ul permite un control optimizat pe orizontală și verticală pentru un plus de eficiență și precizie.

Datorită Tizen, televizorul poate fi conectat mult mai ușor cu alte dispozitive. Prin Wi-Fi Direct, conținutul este partajat ușor de pe un dispozitiv mobil pe televizor și invers, printr-un singur click. Prin aplicația Bluetooth Low Energy (BLE), software-ul de pe Samsung Smart TV caută automat dispozitivele Samsung din apropierea sa și se conectează la ele. Această funcție le permite utilizatorilor să se bucure de divertisment pe mai multe dispozitive compatibile. În plus, utilizatorii pot vizualiza conținutul transmis în direct sau alt conținut de pe televizorul lor pe dispozitivele mobile, atunci când acestea sunt conectate la aceeași rețea, chiar și dacă televizoarele sunt stinse.

Experiență de divertisment integrată

Felul în care societatea consumă divertismentul a evoluat și include acum mai multe dispozitive, precum și conținut nelimitat, din variate surse. Ținând cont de acest lucru, noua platforma Samsung a fost dezvoltată pentru a livra o experiență integrată de divertisment. Parteneriatele pentru conținut sunt următoarele:

    • Samsung Sports Live le permite utilizatorilor să vizioneze în timp real meciuri și să acceseze în același timp, pe același ecran, informații și statistici despre jucători și echipe. Samsung a încheiat parteneriate cu marile companii de jocuri pentru un catalog variat de jocuri sportive.
    • Serviciul de cloud-streaming PlayStation Now, disponibil în partea de nord a continentului american, le permite utilizatorilor să se bucure de experiența PlayStation pe noile televizoare Samsung Smart, fără a avea nevoie de o consolă PlayStation. Cu PlayStation Now pe televizoarele Samsung Smart, utilizatorii se pot juca sute de jocuri PlayStation®3 conectându-și controlerele DUALSHOCK 4 la televizor.
    • Jocul Just Dance Now este disponibil la nivel global pe toate televizoarele Samsung Smart, printr-un parteneriat cu Ubisoft. Utilizatorii se vor putea juca și vor putea dansa în fața televizoarelor, folosind telecomanda Smart și dispozitivele mobile. Jocul poate fi jucat de mai mulți utilizatori, pentru o experiență completă în familie sau între prieteni.
  • Bingo HOME: Race to Earth este un joc inspirat din noul film Home, produs de cei de la Dreamworks Animation, ce poate fi jucat pe televizoare și alte dispozitive smart din casă. Tehnologia folosită este un nou ecosistem inovator dezvoltat de Samsung și Yahoo pentru interacțiunea cu mai multe ecrane în aceeași încăpere.
  • Aplicația Milk Video, dezvoltată de Samsung, le oferă utilizatorilor acces la cele mai populare și interesante videoclipuri, aceștia bucurându-se de conținut premium oferit de peste 50 de parteneri Samsung. Pentru a ajuta utilizatorii să descopere și mai mult conținut distractiv, funcția On a televizoarelor Samsung le oferă acestora recomandări în funcție de conținutul consumat anterior.

Mai multe posibilități

Platforma Samsung bazată pe Tizen face ca televizoarele Samsung Smart să fie parte dintr-un ecosistem de conținut mult mai vast și permite colaborări cu diverși parteneri, pentru acces și flexibilitate nelimitate.

Compatibilitatea Tizen cu alte dispozitive le permite televizoarelor Samsung Smart să devină centrul de control al oricărei case smart. Noile televizoare Samsung Smart cu Tizen ridică standardele viitoarelor televizoare Smart, redefinind experiența de divertisment.

București, 5 ianuarie 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: