Samsung a lansat kitul de dezvoltare de software pentru Gear S2

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat kitul de dezvoltare de software Tizen (SDK) pentru Gear S2, cel mai nou smartwatch Samsung. Kit-ul poate fi descărcat acum de pe site-ul Samsung dedicat dezvoltatorilor, http://developer.samsung.com/wearable.

Datorită programului de acces anunțat încă din luna aprilie, este de așteptat ca peste o mie de aplicații pentru Gear S2 să fie disponibile pentru utilizatori atunci când ceasul inteligent va fi disponibil în magazine. În plus, utilizatorii vor putea alege şi dintre cele 5.000 disponibile deja utilizatorilor de Samsung Gear.

Înainte de lansarea oficială a smartwatch-ului, a fost disponibil un site pentru dezvoltatori și parteneri, pentru ca aceștia să își poată înregistra aplicațiile lor pentru Gear S2.

Samsung Gear S2

SDK-ul Samsung Gear S2 oferă următoarele avantaje:

• Funcții autonome îmbunătățite: Dezvoltatorii pot crea aplicații autonome pentru Samsung Gear S2, cu rețea, apeluri și localizări bazate pe API-uri, având libertatea de a se conecta la rețelele 3G fără un smartphone.
• Aplicații web și native: Dezvoltatorii pot construi aplicații web, dar şi native cu noul SDK. API-urile native Tizen le permit să construiască aplicații cu EFL (Enlightenment Foundation Libraries) rapide, ușoare și frumoase.
• Suport pentru Android: Există posibilitatea de conectare la telefoanele Android*, inclusiv, dar fără a se limita la modelele Samsung. Acoperirea mai largă a dispozitivului ajută la atragerea mai multor utilizatori. O listă a dispozitivelor compatibile poate fi consultată aici.

Următoarele aplicații vor fi disponibile pentru Samsung Gear S2:

• Rămâi la curent cu știrile: Urmărește toate echipele tale sportive preferate prin rotirea bezelului sau prin atingerea ecranului, pentru a pentru a primi actualizări și noutăți despre meciuri, în direct, prin aplicația ESPN pentru Gear S2 sau pentru a obține acces imediat la scoruri cu aplicația ESPN Watch Face. Citește cele mai recente știri din 10 secțiuni diferite, setează alerte și partajează fotografii cu aplicația CNN pentru Gear S2. Rămâi la curent cu noutățile din economie și observă află rapid știrile prin aplicația Bloomberg Business Watch Face. Folosește aplicația Bloomberg Business Gear S2 pentru mai multe detalii despre indici de piață și pentru cele mai recente știri din business. Selectează Twitter Trends Watch Face pe smartwatch-ul tău Gear S2 pentru a vedea cele mai noi tendințele locale.

• Rămâi conectat chiar și când ești în mișcare: Solicită un șofer Uber și pornește la drum în câteva minute, fără să îți scoți telefonul mobil din buzunar. Caută, sună și obține indicații despre restaurantele, magazinele și serviciile din apropiere, toate accesibile de la încheietura mâinii cu aplicația Yelp pentru Gear. Accesează rapid informațiile cele mai relevante pentru călătoria ta, inclusiv alerte de zbor în timp real, de pe Gear S2 cu aplicația TripCase.

• Acces rapid la utilități: Avantajul de a avea un smartwatch Gear S2 înseamnă că nu mai mai ești nevoit să ai mereu cheile la îndemână, cu Yale Digital Keys pentru dispozitivul Yale Real Living Lock, poți accesa cu ușurință încuietoarea de acasă și poți împărți cheia cu prietenii sau membrii familiei. Controlează încuietoarele inteligente Unikey simplu și ușor prin touch-to-open. Acum îți poți încuia și descuia ușa de la casă, de la birou sau cea de la hotel prin smartwatch-ul Gear S2.

• Rămâi conectat mai ușor ca niciodată: Accesează alertele de mesaj prin aplicația de mesagerie Voxer. Este cel mai simplu mod de a comunica, ca un walkie talkie la încheietura mâinii.

• Acces convenabil la cumpărături și e-commerce: Gear S2 îți oferă acces instantaneu la cele mai bune oferte pentru pentru cumpărăturile de zi cu zi. Cu aplicația FidMe, toate cardurile tale de fidelitate, cupoanele și notificările in-store se trimit direct către smartwatch-ul tău. Descoperă și răsfoiește mai multe oferte ale companiilor din apropiere cu aplicația Groupon. În plus, prin sistemul de cod de bare Alipay, utilizatorii pot face tranzacții complete confortabil și rapid și se pot bucura de servicii ale diverselor supermarketuri offline și restaurante, fără să fie nevoiți să aibă smartphone-ul sau portofelul asupra lor.

• Monitorizează-ți activitatea sportivă: Aplicația Nike+ Running pentru Gear S2 le permite alergătorilor să urmărească distanța, ritmul și timpul pe care l-au parcurs cu o singură privire. Utilizatorii care folosesc căști conectate prin Bluetooth au, de asemenea, posibilitatea de a asculta muzică direct de pe smartwatch.

București, 4 septembrie 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd.

Visits: 1

Lasă un răspuns