Routerul WiFi 4G+ Dual Band AC 1200 Tenda 4G09 & SIM cardul Nelimitat de la Telekom Romania Mobile

Pentru ca de ceva vreme in aplicatiile profesioniste, acolo unde trebuie sa existe conexiuni de backup utilizeaza aceleasi routere atat pe conexiune fixa, cat si mobila prin interconectare cu reteaua WiFi eram curios cum au evoluat acestea pe echipamentele domestice, acolo unde Telekom Mobile vine cu o oferta tentanta si in acest mod am construit review-ul ce urmeaza sa il cititi.

Este o modalitate inteligenta si fiabila de a mentine in continua functionare toate deviceurile de apartament ce detin interconectibilitate WiFi sau LAN la o performanta acceptabila. Discutam aici despre Routerul WiFi 4G+ Dual Band AC 1200 Tenda 4G09 & SIM cardul Nelimitat de la Telekom Romania Mobile.

Compania Tenda detine experienta in retea, routere, extensii de gama, puncte de acces, Powerline, adaptoare Wi-Fi, comutatoare si alte produse. Are doua centre de cercetare si dezvoltare bine echipate pentru a se asigura ca marca continua sa ofere clientilor cea mai buna tehnologie din clasa.

Routerul 4G09 dual-band Wi-Fi 4G+ LTE este un echipament impresionant care accepta cablarea Cat 6 si vine cu WiFi de 2,4GHz 300Mbps si 5GHz 867Mbps, doua antene 4G de 5dBi si doua porturi Gigabit Ethernet. Cutia include o unitate 4G09, Ghid de instalare rapida, doua antene de alimentare 12v / 1,5 A, un cablu Ethernet

Cu tehnologia LTE Advanced 4G09 este potrivit pentru zonele rurale si suburbane indepartate, oferind dispozitivelor posibilitatea de a accesa Internetul oriunde se afla utilizatorul.

Dotat cu tehnologia 4G+ CAT6, ofera viteze de descarcare de pana la 300 Mbps. Echipat cu porturi gigabit complete, accepta acces la latime de banda de pana la 1000 Mbps.

Sunt acceptate urmatoarele benzi:
* 4G FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B20/B28AB
* 4G TDD-LTE:Band38/Band40
* 3G WCDMA: B1/B2/B5/B8

Este nevoie de o cartela mini SIM pentru capacitatea 4G si LTE, dar puteti utiliza si un micro sau nanoSIM cu un adaptor acceptabil.

Pentru ca stiam de oferta Telekom Romania Mobile si anume conexiunea nelimitata de date. Nelimitat WiFi de la Telekom Mobile este cea mai simpla solutie de internet portabil pentru acasa sau la birou, la doar 6 euro pe luna.

Noul serviciu de date mobile este Nelimitat WiFi si pentru doar 6 euro pe luna, pentru un contract de 24 de luni, ofera internet portabil nelimitat oriunde, oricand, pe orice dispozitiv: smartphone, smart TV, laptop, tableta.

Dupa ce contractati serviciul, tot ce trebuie sa faceti este sa va conectati routerul WiFi la o sursa de energie clasica si sa incepeti navigarea pe internet.

Manualul de conectare il puteti gasi chiar pe pagina web a Telekom Romania Mobile aici:

Dă clic pentru a accesa Manual_instalare_B2B.pdf

Oferta de servicii de internet mobil portabil Nelimitat WiFi se adreseaza atat clientilor actuali, cat si celor noi, rezidentiali sau business. Clientii business au la dispozitie un router in oferta, TENDA 4G06.

4G06 este un router cu VoLTE (Voice over LTE), iar Tenda spune ca va „suporta peste 300 de retele celulare in peste 135 de tari. Acesta este tot ceea ce aveti nevoie, intr-o singura cutie, pentru a primi banda larga celulara 3G sau 4G LTE si a o transforma intr-o retea WiFi pe care o puteti folosi pentru a va partaja conexiunea la internet cu pana la 32 de dispozitive. Reteaua LAN fara fir 802.11 b / g / n de 2,4 GHz pe care o produce poate transfera date la viteze de pana la 300 Mbps si mai mult si de pana la 50 Mbps si mai mult. Pe langa faptul ca este o rezerva atunci cand exista intreruperi de curent, acesta este excelent si pentru birouri temporare, case de vacanta sau case rurale care au probleme in banda larga. Atat timp cat SIM-ul accepta acest lucru (nu doar date), puteti efectua si apeluri telefonice simultan, conectand un telefon mobil obisnuit la portul de telefon RJ11 din spate. Puteti efectua apeluri si puteti utiliza simultan retele de date WiFi.

Am vrut sa merg mai departe cu un upgrade si sa testez in acest review TENDA 4G09 foarte asemanator cu TENDA 4G06 si in special serviciul Telekom Mobile, Nelimitat WiFi pentru a-mi forma o idee cat mai la obiect.

Routerul este realizat in intregime din plastic alb, care este de buna calitate. Doar in partea superioara putem vedea o insertie albastra care adauga un pic de viata intregii structuri. Este de remarcat faptul ca dispozitivul este foarte usor si poate fi mutat cu usurinta din loc in loc, ceea ce este important in cazul dispozitivelor de acest tip. Pe partea din fata a lui Tenda 4G09, vedem in principal LED-uri care sunt concepute pentru a ne informa despre starea de functionare a dispozitivului: Putere, 4G, WLAN si puterea semnalului (3 LED-uri). Acestea stralucesc cu lumina nu foarte puternica, ceea ce o consideram un plus, pentru ca nu va deranja noaptea. Pe spate avem doua porturi LAN (dintre care unul poate fi folosit si ca WAN), un loc pentru conectarea unei surse de alimentare, un buton de alimentare, un buton WPS pentru a stabili o conexiune WiFi rapida si un loc pentru a insuruba doua antene externe. Routerul Tenda este racit pasiv, asa ca functioneaza fara zgomot. Putem vedea numeroase orificii de ventilatie in partea de sus, asemanatoare cu cea de jos. In timpul functionarii, nu am constatat ca echipamentul se incalzeste semnificativ. Inainte de a incepe 4G09, ar trebui sa insurubam cele doua antene 4G pe spate si sa introducem cartela SIM in partea de jos. Apoi trebuie doar sa conectati routerul la alimentare si sa porniti hardware-ul. Merita adaugat ca slotul este dedicat pentru o cartela SIM de dimensiune completa, asa ca ar fi necesar un adaptor pentru micro si nanoSIM-urile populare in prezent.

Standardul Wi-Fi 802.11AC dual band, ofera o viteza totala de 2,4 GHz 300 Mbps si 5 GHz 867 Mbps de pana la 1200 Mbps, este alegerea ideala pentru streaming HD fara intarzieri, jocuri online si multe altele. Alimentat cu tehnologia 4G+ CAT6 si tehnologia Beamforming+, produce o experienta de banda larga mai rapida si mai buna, cu viteze de pana la 300 Mb/s in descarcare, oferindu-va cea mai buna experienta de internet.

In testele mele am conectat SmartTV-ul 4K conjugal dupa ce am verificat compatibilitatea cu aplicatia speedtest.net dupa care am vizionat filme 4K pe Netflix in rezolutia proiectata fara intreruperi direct de pe cartela Telekom Mobile.

Monitorizarea traficului de date: setati o limita maxima a traficului lunar de date prin interfata web. Cand atingeti limita maxima setata, routerul 4G se va deconecta automat de la retea. Am folosit Tenda 4G09 si l-am considerat simplu de configurat si excelent de utilizat. O nota este ca SSID-ul WiFi implicit nu are parola, asa ca odata ce va conectati pentru prima data, veti dori, in general, sa schimbati acest lucru.

Configurarea routerului testat este cu adevarat simpla si intuitiva. Pur si simplu porniti dispozitivul si asteptati putin pana cand LED-ul WiFi se aprinde in fata. In continuare, trebuie doar sa ne conectam la routerul nostru, ale carui date se gasesc in partea de jos (nume SSID, parola). Dupa acesti cativa pasi, Tenda este gata de actiune si ne putem bucura de internetul care vine din reteaua mobila.

Cu toate acestea, odata ce rulati, este foarte usor sa utilizati 4G09 oriunde doriti. Il puteti folosi intr-o rulota sau intr-o locatie de vacanta. Il poti folosi in masina, cu un adaptor de alimentare pentru bricheta si il poti folosi chiar si pentru a pune online un intreg birou in timp ce astepti ca serviciile de Internet prin cablu sa fie instalate. L-am testat cu telefoane de birou VoIP, streaming 4K, aplicatii SaaS, iar 4G09 a oferit WiFi stabil si performanta la internet. Am avut rezultate chiar si in zonele in care semnalul 4G era mai slab. Daca aveti vreun motiv pentru care aveti nevoie de acces la internet pentru mai multe dispozitive intr-o zona pe care nu o puteti conecta din orice motiv, atunci 4G09 este un element indispensabil. Un router mobil 4G cu un port LAN/WAN ofera alegere si flexibilitate. Puteti inclusiv sa conectati un cablu Ethernet la un port LAN/WAN pentru acces flexibil ca optiune de rezerva, daca nu puteti obtine o conexiune 4G.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa mergem pe tendawifi.com si sa ne logam cu parola implicita. Putem seta in continuare securitatea retelei (tip de criptare: WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-PSK | WPA2-PSK) si setati parola. Desigur, puteti seta numele SSID, puteti selecta canalul, standardul de retea si viteza acestuia. Exista multe optiuni de configurare, iar cele mai importante dintre ele sunt redirectionarea portului, setarile portului Ethernet, configuratia 4G/LTE sau setarile VoIP. Au existat, de asemenea, completari precum un contor de date, posibilitatea de a trimite SMS-uri sau un program de lucru in retea WiFi.

O optiune importanta este posibilitatea de a configura o retea de oaspeti in banda de 2,4 sau 5 GHz. Ii putem da o parola si putem seta latimea de banda. De asemenea, este posibil sa alegeti durata de valabilitate a acestuia. Desigur, a existat si un VPN incorporat. Optiunile avansate includ, de exemplu, modul de repaus, ajustarea LED-urilor, filtrarea adresei MAC, firewall, DDNS, server virtual, UPnP sau DMZ. Desigur, este, de asemenea, posibil sa actualizati firmware-ul, sa gestionati backup-urile si sa salvati jurnalele in jurnalul de sistem. Merita mentionat si controlul parental disponibil aici, care poate fi foarte util pentru unii utilizatori. Putem seta programul de acces la Internet si, in plus, putem stabili domeniul de aplicare al site-urilor web excluse (sau sa le indicam doar pe acelea la care va fi posibil accesul). Programul va fi identic pentru fiecare utilizator selectat, care ar putea fi doar corectat. Setarile latimii de banda sunt practic astfel QoS. Putem impune o limita de transfer in ambele sensuri de sus pentru fiecare client, ceea ce este foarte util.

Dupa cum am mentionat routerul 4G09 este echipat cu tehnologie LTE Advanced, care permite viteze de pana la 300 Mbit/s pentru descarcare si pana la 150 Mbit/s pentru trimiterea datelor. Avem aici si suport pentru conexiuni UMTS/HSPA+, care ofera pana la 42 Mbit/s in descarcare. Probabil ca multi oameni folosesc functia hotspot disponibila in noile smartphone-uri permanent sau din cand in cand. Desigur, aceasta este o solutie foarte utila, dar un router stationar va permite sa impartiti semnalul in mai multe dispozitive, ofera o conexiune mai stabila si, in plus, receptia semnalului in sine este mult mai buna.
Eu am facut teste in casa la diferite distante pana afara in parcare, iar rezultatele le puteti vedea mai jos.

Concluzia este ca avem mai mult un router de apartament si mai putin de conexiuni distante in parcare unde mi-as instala o camera auto de exemplu. Fireste viteza / castigul semnalului receptionat de la router va scadea odata cu distanta fata de router si numarul cat mai mare de dispozitive IoT conectat.

Tenda 4G09 este un produs de mare succes care va functiona intr-o varietate de conditii si va satisface diverse grupuri de destinatari. Desigur, acest dispozitiv va fi interesat de persoanele care folosesc transmisia wireless, care devine din ce in ce mai populara din cauza lipsei de restrictii legate de locul de instalare a serviciului, cum este cazul, de exemplu, cu fibrele optice. Aici ai nevoie doar de raza operatorului si avem deja internet. Datorita routerului testat, putem oferi o legătura catre toate dispozitivele din casa sau birou, mentinand in acelasi timp viteze de transmisie foarte mari. Avantajul este, de asemenea, prezenta controlului latimii de banda pentru datele clientilor si un substitut pentru controlul parental. Cred ca nu veti fi dezamagiti serviciul de la Telekom Romania Mobile unde si routerul Tenda 4G06 are practic aceleasi facilitati pentru conexiuni 4G. Obtinem aici practic tot ce ne trebuie, incepand de la calitate buna, configuratie simpla si functionalitate extinsa si fiabilitatea pe care un serviciu mobil il poate oferi.

Hits: 78

%d blogeri au apreciat: