Routerul Tenda 4G03 Wi-Fi 4G LTE N300 – review

In atentia mea se afla si routerele care pot fi conectate la reteaua mobila. Acestea sunt foarte utile datorita mobilitatii si a backup-ului pentru retele de fibra optica. Asa cum stiti am avut la teste mai multe routere de la Tenda chiar performante: cum ar fi 4G09 sau 5G03

Tenda 4G03 este un router wireless 4G care integreaza LTE si acces Ethernet de mare viteza pe legatura ascendenta, care ofera utilizatorilor acces flexibil si diversificat la date. Acoperirea semnalului LTE Advanced va permite sa primiti acces la Internet fara cablu si fibra optica si este alegerea ideala pentru zonele indepartate, cum ar fi zonele rurale si suburbane, proprietati temporare si case de vacanta, oferind dispozitivelor posibilitatea de a accesa Internet oriunde si oricand utilizatorul. Tenda 4G03 ofera viteze maxime de LTE CAT4 150 Mbps, ceea ce va permite sa va bucurati de filme HD neintrerupte, descarcari rapide de fisiere si chat-uri video fluide, iar procesorul puternic de 880MHz si 28nm permite conectarea la retea a pana la 32 de dispozitive.

  • Router mobil 4G cu port Lan/Wan – Ofera mai multe optiuni si flexibilitate, permitandu-va sa va alegeti tipul de conexiune. Mod Router / Modul 4G.
  • Semnal wireless mai puternic: Semnal wireless de mare putere pe banda de 2,4 Ghz extinde acoperirea Wi-Fi, Functii multiple: Monitorizare trafic de date, Cod PIN, SMS, Control parental, Wi-Fi pentru oaspeti, Program Wi-Fi si multe altele.
  • Usor de utilizat: Compatibil cu cardurile SIM din peste 135 de tari, trebuie doar sa introduceti cartela SIM si apoi bucurati-va de internet de mare viteza fara configurare.

Ceea ce gasim in pachetul de retail: routerul Tenda N300 4G LTE, cablul Ethernet, incarcatorul, ghidul de initiere rapida. Alimentarea se va face la 100-240V AC 50/60 Hz sau 9V DC/1A, iar temperatura optima de functionare este cuprinsa in intervalul 0°C si 40°C.

Dispozitivul este de culoare alba are un design cu multe linii curbe se incadreaza in orice spatiu si datorita lipsei antenelor externe. Routerul are mai putin de 19 de centimetri si doar 12.6 pe inaltime si subtire, cu numai 60 de milimetri. Pe partea frontala sunt 7 LED-uri de stare. Primul este pentru Power, al doilea semnalizeaza conexiunea la internet, al treilea arata disponibilitatea retelei wireless, al patrulea conexiunea la un cablu Ethernet in portul WAN, iar ultimele trei afiseaza puterea receptiei semnalului 4G/3G.

Pe spate apare principala zona de conectivitate, cu slotul SIM ce lipseste de acolo, fiind amplasat pe latura de jos. Revenim la partea posterioara unde vedem Butonul Power, mufa pentru alimentare, butonul WPS/Reset si cele doua porturi LAN, cu primul dintre ele avand si rol WAN. Tot pe spate, catre zona de sus, se poate observa un capac. Odata desfacut acesta, vom descoperi cei doi conectori de tip SMA in care poti conecta antene externe pentru a amplifica semnalul Wi-Fi.

Este un router foarte bun, conecteaza rapid deviceurile din reteua construita, cum ar fi camere de supraveghere routabile prin cartela de operator, usor de configurat. Echipat cu un procesor puternic, de 880 MHz, realizat in tehnologia de 28 nm, 4G03 este in masura sa ofere conexiune pentru pana la 32 de dispozitive. In cazul in care apare o problema cu accesul la internet prin cablu, dispozitivul comuta, in mod automat, catre reteaua 4G, pentru a asigura continuitatea accesului la internet. Accesul la internet este imediat, utilizand un card SIM valid, de la un operator de servicii mobile.

In ceea ce priveste performanta, routerul Wi-Fi 4G LTE Tenda 4G03 nu este dintre cele de top. Este un router ce ofera viteze de baza, standardul cel mai performant fiind cel ”n”, cu viteze maxime de pana la 300 Mbps. Daca vorbim despre acoperirea cu semnal wireless, as spune numai de bine pentru routerul Wi-Fi 4G LTE Tenda 4G03. Aveam semnal aproape maxim chiar si in cele mai indepartate colturi ale casei, undeva la 12 – 15 metri distanta fata de router.

Visits: 47

Lasă un răspuns