Security Pan/Tilt Camera Tenda CP7 – review

Pasionatii de gadgeturi beneficiaza de inca un device interesant / dragut pus la dispozitie de Tenda pe piata. Compania nu te lasa sa te plictisesti si aduce mereu lucruri noi / atractive si din ce in ce mai bune aratand mereu ca drumul catre perfectiune este presarat cu multa bunavointa. Security Pan/Tilt Camera Tenda CP7 si are si un pic de Zoom de pe ecranul smartphone-ului este din categoria Home appliances. Adica din categoria care aduce informatii de la obiectivul monitorizat, dar nu rezolva integral problemele legate de securitate, asa cum o fac de obicei echipamentele profesioniale.

Cu toate acestea am ramas si de aceasta data impresionat de cat de bine chinezii s-au achitat si de aceasta data de specificatiile declarate in acest domeniu de preturi. Per total pentru un astfel de gadget nu vei regreta achizitionarea si poate fi  util in sensul linistirii emotiilor legate de plecare si parasirea domiciliului conjugal.

Sistemul gandit este foarte simplu de utilizat atunci cand ai in casa un router de acoperire Wi-Fi a suprafetei unde vei instala camera, fie acesta fix sau mobil de la un operator, cu conexiune la internet fireste, dar si o priza de curent electric, adica acolo unde vei putea instala cu usurinta alimentatorul 9V / 1A cu care se va alimenta camera.

Indicatorul LED se aprinde rosu continuu dupa ce camera este pornita. Cand indicatorul LED clipeste rapid albastru, camera asteapta sa se conecteze la un router Wi-Fi de 2,4 GHz n.

Partea de stocare a evenimentelor va fi asigurata de catre un card microSD de pana la 128 GB situat in carcasa camerei, sau contracost in cloud, daca vei alege aceasta optiune.

Antenele dedicate incorporate in camera maresc performanta Wi-Fi cu 30%, iar videoclipurile sunt inca fluide dupa ce semnalul ar putea trece prin 2 pereti. Chiar daca un vandal se intampla sa fure sau sa va deterioreze dispozitivele, puteti recupera videoclipuri pe baza inregistrarii in cloud.

Am preferat conectarea la un router mobil aflat in oferta Telekom Mobile, Tenda 4G09 al carui review vi-l recomand aici.

De asemenea am instalat pe smartphone-ul conjugal aplicatia de monitorizare / urmarire TDSEE, o aplicatie pentru monitorizare inteligenta ce mi-a livrat de fiecare data cand am activat functia de alarmare notificari ce cuprindeau detalii inregistrate codat H.265 pe cardul microSD. Iata cum a sosit pachetul de testare.

Adica avem camera Smart Tenda, alimentatorul de priza cu un cablu de aproximativ 2m, kitul de montare pe perete (fie el plafon sau vertical), si ghidul de utilizare, totul scurt si cuprinzator. Desigur exista si griji legate de amplasare si vizibilitate. Pentru ca aceasta camera trebuie pozitionata in asa fel incat daca vrei sa ai succes trebuie sa nu fie vizualizata de catre subiecti si cu toate acestea sa cuprinda niste unghiuri cat mai largi atat pe orizontala cat si pe verticala. Functia Pan/Tilt permite miscarea din aplicatie a camerei, pentru a vedea mai bine.

Merge la 90 de grade in sus, 65 de grade in jos sau 360 de grade de jur-imprejur. Pe baza algoritmilor AI, Tenda CP7 poate detecta forma umana si alte miscari din casa. Recunoaste miscarea cu acuratete prin lentilele 4mm@F2.2 si surprinde automat starea suspecta, iar alarmele rezultate vor fi trimise pe mobil in timp real.

Proximitatea alimentarii cu energie electrica trebuie luata destul de mult in serios, in special atunci cand ne dorim sa facem observatii ale obiectivelor situate in afara locuintei. In interior problemele se estompeaza pentru ca putem amplasa camera chiar si pe o suprafata orizontala, camera dispunand de niste picioruse de cauciuc, oriunde dorim  evenimentele pe care avem in intentie sa le urmarim si notificam. Testele mele au avut in vedere o amplasare exterioara a camerei, adica in conditii ceva mai vitrege.

Specificatii

 • Rezolutie maxima 2560 x 1440 pixeli;
 • Codec video H.265;
 • Vedere nocturna pana la maxim 12 metri distanta;
 • Conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n, 2.4 GHz, transfer cu maxim 150 Mbps;
 • Pan / Tilt: 360 / 155 grade (90 grade in sus, 65 grade in jos);
 • Securitate: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK
 • Slot card microSD de pana la 128 GB;
 • Microfon si difuzor incorporate;
 • Dimensiuni (inaltime x diametru): 103 x 88 mm;
 • Greutate: 218 grame.

Caracteristici

 • Alerte vocale personalizate
 • Vedere nocturna in infrarosu
 • Urmarire inteligenta
 • Alarma de sunet si lumina
 • Obturator de confidentialitate
 • Card MicroSD/stocare in cloud
 • Audio bidirectional
 • S-motion Detection

Descarcati aplicatia TDSEE pe dispozitivul mobil cautand TDSEE in App Store sau Google Play sau scanand codul QR. Rulati aplicatia TDSEE si urmati instructiunile pentru a finaliza inregistrarea utilizatorului. Intrati in pagina de pornire, atingeti Adaugați un dispozitiv sau coltul din dreapta sus al paginii de pornire. Internet, Router sau scanati codul QR din partea de jos a camerei si urmati instructiunile.

Verificati daca reteaua Wi-Fi a routerului este buna. Apropiati routerul de camera. – Cand previzualizati videoclipul cu date mobile celulare, asigurati-va ca este conexiunea la internet a smartphone-ului Auto, Fluent si HD sunt acceptate pentru previzualizarea video. In mod implicit, este automat. Puteti regla claritatea video in functie de starea internetului.

Cum se stocheaza videoclipul?
Metoda 1: Instalați cardul Micro SD pe camera. In mod implicit, modul de Inregistrare al camerei este inregistrare cu alarma, aceasta poate fi schimbat si setat la Inregistrare toata ziua prin aplicatia TDSEE. Rulati aplicatia TDSEE, alegeti Camera de securitate Pan/Tilt pe pagina de pornire, apoi atingeti Setari de inregistrare, alegeti Inregistrare toata ziua.

Metoda 2: Abonati-va la Serviciul de stocare in cloud pe aplicatia TDSEE. Rulati aplicatia TDSEE, alegeti Camera de securitate Pan/Tilt pe pagina de pornire, apoi atingeti Cloud in coltul din stanga jos. Va puteti bucura de serviciul gratuit de stocare in cloud (inregistrare de detectare a buclei de 7 zile) timp de 3 luni la prima activare.

Hits: 51

%d blogeri au apreciat: