Proiectul ARA – Motorola platformă hardware complet deschisă personalizării

Motorola vrea să facă pentru hardware ceea ce Google şi Android au făcut pentru software adica o să creeze un ecosistem de pasionaţi şi developeri care să modifice după propria imaginatie terminalele. Moto a trimis deja invitaţii dezvoltatorilor pentru a crea module pentru handseturi viitoare. Asta înseamnă că pe viitor ne vom putea încropi un telefon pe loc, folosind componentele oferite. Astfel vom putea alege o anumită baterie, cameră, memorie, procesor, ecran şi alte componente, elemente de design, culori şi materiale care să ne facă telefonul cu adevărat unic şi deosebit. Să vedem şi cum va fi pus în practică acest proiect şi care vor fi costurile… cu alte cuvinte, vei putea sa-ti upgradezi fara probleme procesorul, ecranul si alte componente ale smartphone-ului cu piese achizitionate de la diferiti furnizori.

Motorola doreste sa lanseze smartphone-ul "cu de toate"

Conform comunicatului oficial al companiei, un terminal Ara ar urma să fie construit în jurul unei plăci de bază, care ar constitui totodată şi structura de rezistenţă, aceasta urmând să ofere conectori care vor permite cuplarea unor componente variate alese de utilizator precum ecranul, camera foto, bateria sau o tastatură hardware.  În lunile care vor urma, compania intenţionează să lanseze şi un kit de dezvoltare Module Developer’s Kit (MDK) care să permite proiectarea viitoarelor componente.

https://www.youtube.com/watch?v=skXwTxo0Bo0&feature=youtube_gdata_player

Motorola va colabora cu Phonebloks, care a prezentat recent un concept ambitios de smartphone modular; producatorul de hardware detinut de Google precizeaza ca doreste sa relationeze cu comunitatea Phonebloks, prin intermediul unui proces de dezvoltare si sa ajute la materializarea ideii acestei companii, oferind toata expertiza tehnica necesara. Compania va apela la dezvoltatorii care doresc sa creeze module Ara si estimeaza ca respectivul kit de dezvoltare va fi lansat in versiunea demo in aceasta iarna; dezvoltatorii interesati se pot inscrie in prezent pentru un rol de “Ara Scout”.
Sursa: go4it.ro

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: