Post Mobile World Congress Barcelona 2013 si noile tendinte în mobilitate

barcelona

Post MWC a 3-a editie anuala organizat pe 26 martie de Revista Comunicatii Mobile de dupa Congresul Mondial al Mobilitatii de la Barcelona surprinde noile tendinţe în mobilitate analizate la Bucuresti impreuna cu decidenţii importanţi din industria IT&C a avut loc si anul acesta la Athenee Palace Hilton. Au fost prezenti cativa dintre principalii actori ai mobilitatii din Romania:

Catalin Marinescu – Presedinte ANCOM, Madalina Suceveanu – CTO Orange Romania, Giovanni Chiarelli – CTO Vodafone Romania, Marius Maritescu – Switching & Services Director COSMOTE Romania, Valentin Mircea – Vicepresedinte Consiliul Concurentei, Aurelian Netin – Country Manager Lenovo, Tudor Galos – Country Marketing Microsoft, Alexandru Badescu – Marketing Manager Ericsson, Iris Lin – CEE Wireless Marketing Director Huawei, Costel Iordache – Director Comercial Romkatel, Dan Boabes – CEO Simplus.

Conferinta a debutat cu speechul domnului Ion Vaciu care a subliniat cateva dintre directiile si tendintele de evolutie evidentiate la Congresul Mondial al Mobilitaţii de la Barcelona si anume:

Impactul socio-economic al “vietii conectate” in urmatorii 5 ani: 400 mld. de USD valoare economisita in 2017 de pe urma facturilor de sanatate ca rezultat al solutiilor mobile healthcare; 40 de mil. de USD pentru tarile in curs de dezvoltare datorita telematicii flotelor ce previn risipa alimentelor, 180 mil. de USD datorita mEducation, 1 mil. de vieti salvate prin mHealth, etc;

Calea catre rich communications: o viziune asupra industriei, serviciile RCS vor genera venituri de 1.6 mld de dolari pentru operatorii din intreaga lume, utilizatori entrprise, de jocuri, casnici, prin aplicatii IOS, Android cele mai dezvoltate actual dar si Windows in plina dezvoltare.

Retelele: Grupurile mari de operatori largesc raza de actiune a 4G; Hotspoturile WiFi ocupa un loc tot mai important in lumea centrata pe date; abilitatea furnizorilor de a reduce pretul smartphon-urilor la un nivel care sa incurajeze asimilarea urmatorului miliard de utilizatori; operatorii mobili iau cu asalt urmatorul miliard pe care il considera o oportunitate neexplorata.

Servicii:  Accentul operatorilor si al OEM (Qriginal Equipment Manufacturer) merge mai departe de M2M catre un ecosistem ce cuprinde Internet of Things (IoT) si Internet of Everything (IoE) in stransa legatura cu conceptul de Big Data prin care mari volume de date pot fi analizate de oriunde; solutiile M2M au fost in centrul atentiei aceasta editie (automobile, gospodarii, tehnologii de sanatate conectate);

VISA – Samsung alianta globala NFC: prin utilizarea platilor mobile folosind tehnologie NFC integrata;  integrarea applet-urilor Visa payWave disponibile in 2013; scopul este de a facilita procesul prin care utilizatorii pot vedea creditul sau debitul de pe card.

Operatorii se se confrunta cu reglementarea si provocarile OTT;

Dispozitive: Apar noi sisteme de operare cu ambitii mari: Firefox, Ubuntu, si Sailfish precum si platforma Tizen de la Samsung; Sony mizeaza pe mobilitate: integrarea de muzica, jocuri si fotografii; cea mai larga paleta de produse cu NFC; cea mai ampla campanie de marketing din ultimii 20 de ani; Nokia ramane captiva in razboiul preturilor si platforma Windows Phone.

Conferinta a fost intregita de prezentarea unor deviceuri de ultima ora de la HTC, Lenovo, Acer, Nokia, Sony care au adus aerul proaspat de la Barcelona in atentia publicului prezent.

Mai multe informatii interesante le puteti urmari si pe siteul revistei Comunicatii Mobile aici.

1812 14111316 15  17   9  6 4 3

Daca anul urmator vrei World Congress trebuie sa procuri din timp bilete de avion la Barcelona pentru a putea efectua un zbor spre Barcelona.

Views: 0

Lasă un răspuns