Nokia Lumia 520 companionul perfect pentru vacanta
Desigur unii bloggeri sunt obisnuiti sa faca praf cate un produs pentru ca nu inteleg destinatia lui si probabil si eu mai cad cateodata in aceasta capcana.
Dupa ce am avut in teste Nokia Lumia 720 aici am stat sa ma gandesc uitandu-ma pe caracteristicile Nokia Lumia 520 aici oare ce ma va mai putea impresiona in vacanta scurta de o saptamana si totusi anuala de la Paltinis, dupa ce am tinut in mana un terminal Nokia Lumia 720 cu camera Zeiss cu senzor de 6 si ceva MP in comparatie cu una de 5 MP, cu care urma sa imi petrec timpul admirand peisajele unice companionul perfect pentru vacanta.
Raspunsul evident asteptat este ca nimic. Dar terminalul s-a achitat de sarcini in mod exemplar fiind in multe feluri comparabil cu cel pe care l-am avut anterior. S-a miscat bine si neasteptat pentru pretul la care este comercializat fireste pentru un display si o camera mai slabe experienta in rest este asemanatoare.
Fireste ce m-a impresionat la el se stie: capacul din spate ce lasa accesul liber la baterie, cartela SIM si memory card, pentru mine aduce un plus de flexibilitate.
Cei de la Nokia s-au detaşat de restul pieţei de smartphone-uri (şi se pare că au setat chiar şi un trend în această privinţă) şi oferă telefoane îmbrăcate în carcase colorate, care atrag priviri. Lumia 520 nu diferă din acest punct de vedere. Smartphone-ul vine în cinci versiuni de culoare: galben, cyan, roşu alb şi negru.
In mod normal privind in sectiune marginea carcasei pare un pic ascutita as spune taioasa, insa atunci cand ai terminalul in mana vei observa ca este numai o senzatie intrucat se asigura ceva stabilitate atunci cand doresti sa il apuci ceva mai zdravan impresia generala fiind de robustete si soliditate in comparatie cu orice Android avut la dispozitie.
Butoanele sunt negre obisnuite situate pe marginea dreaptă a telefonului. Exista un buton de tip „rocker“ pentru volum, butonul de power şi butonul dedicat camerei foto nimic deosebit cu ceea ce ne-a obisnuit Nokia in ultima vreme. Camera este situată central pe carcasa din spate iar difuzorul este în partea de jos a terminalului, spre dreapta.
Nokia Lumia 520 este un smartphone entry-level ce rulează pe sistemul de operare creat de smartphone-uri WindowsPhone 8. Cu toate că dotările nu sunt de top, Lumia 520 beneficiază de un OS foarte bine optimizat.
Nokia Lumia 520 are un display de 4 inch cu rezolutia 480×800 pixeli, un PPI de 233 si foloseste un panel LCD IPS Faptul ca avem un panel IPS se traduce prin contrast bun, unghiuri de vizibilitate foarte bune atat in interior cat si in lumina puternica de afara. Bineinteles, daca lumina cade direct pe ecran vizibilitatea va fi minima, insa acest lucru se intampla cu orice smartphone. Spre deosebire de Android, in Windows Phone 8 producatorii nu pot personaliza mare lucru atunci cand vine vorba despre interfata si aplicatiile preinstalate, cu alte cuvinte, pe toate aceste smartphone-uri vom gasi exact aceeasi aplicatie Camera cu aceleasi meniuri si optiuni. Pe langa functionalitatiile standard, avem si cateva aplicatii care sunt integrate in Camera chiar daca ele pot fi folosite si separat. Acestea sunt Bing Vision, Panaroma si SmartShoot. In permanenta Nokia s-a laudat cu calitatea camerelor foto instalate pe smartphone-urile sale, evident, in special cele de pe modele high-end, insa nici mezinul gamei Lumia nu a fost uitat. Chiar daca nu gasim o camera foto frontala si nici flash sau stabilizare pentru camera principala, avem totusi un senzor de 5 megapixeli (format 1/4″, diafragma f/2.4) care se descurca destul de bine in majoritatea conditiilor.
Am avut ocazia sa lucrez cu el in diferite situatii de luminozitate si focalizare si am realizat si un clip asa cum se poate vedea mai jos
Camera de pe Lumia 520 nu poate filma decat 720p iar rezultatele sunt similare imaginilor obtinute. Senzorul de mici dimensiuni nu poate captura prea multe detalii, insa reuseste sa redea destul de corect culorile, chiar daca putin cam prea saturate in acest caz. O mostra filmata pe varful Batrana o puteti vedea aici.
Toate terminalele Nokia Lumia au aceleasi optiuni si aplicatii specifice instalate, nu exista o fragmentare a sistemul de operare in functie de terminalele folosite.
In Antutu rezultatele inregistrate de Lumia 520 sunt destul de bune, pozitionarea acestuia in majoritatea testelor fiind intre Huawei Ascend W1 si HTC 8S. Cel mai bine este evidentiat acest lucru de testele efectuate de lab501.ro aici
Pentru vacanta ce din pacate s-a terminat si unde faceam drumetii pe plaiurile minunate ale Paltinisului, autonomia bateriei de mai mult de o zi chiar m-a ajutat, tinand cont ca uneori aveam trasee prin padure de brad unde cu greu prin desis gaseam semnal, ar fi trebuit in mod normal sa-mi secatuiasca bateria, ceea ce cu un Android (P5 Quad) pe care il mai aveam cu mine o pateam chiar la jumatatea drumului. Pozele facute cu Nokia Lumia 520 mi-au dovedit ca este companionul perfect pentru vacanta si il recomand atunci cand aveti drumetii mai lungi, pentru ca este perfect optimizat atunci cand utilizati in mod rational conexiunea de date. De asemenea, duritatea carcasei nu iti creeaza emotii atunci cand il poti scapa pe jos, dar aici cu mentiunea ca nu trebuie sa o faci cu intentie pentru ca nu poate raspunde nimeni de eventualele rezultate.
Views: 0
Foarte bun articolul, am insa totusi o intrebare, capacele spate, de diferite culori le primesti in pachet? Sau trebuie cumparate separat?
Obiceiurile de alta data cand livra Nokia carcase in pachetul de vanzare…au trecut…Acum perioada de criza nu se da nimeni laoparte sa mai castige niste banuti;)…Am avut privilegiul sa primesc la test toate culorile originale…si recunosc…sunt extrem de atractive si pe gustul meu
Salut! Nokia City Lense are? Chiar rezonabile pozele! Strategia carcaselor in multe culori vii este de ceva vreme la Nokia – interesant de vazut daca Apple vor avea mai mult succes cu 5C-ul lor.
“impresia generala fiind de robustete si soliditate in comparatie cu orice Android avut la dispozitie.” – eh, inseamna ca n-ai avut ocazia sa pui mana pe HTC One sau Sony Xperia Z 😀
HTC One da…Sony Xperia Z nu…dar asa este cum spui…Nokia City Lense nu are si pe carari de munte e chiar inutil:)…In viata nu le poti avea pe toate:)
Ai facut actualizarea la Amber GDR2? http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/09/prima-actualizare-ota-de-firmware.html
Asa cum scrie si in review…desigur
Pingback: Nokia Lumia1020 pentru fotografii de calitate la review | Cristian Nicolau