Nokia 515 clasic dar sigur la review

Stiu ca poate nu o sa am unanimitatea majoritatii cititorilor, care vor spune ca sunt retro si depasit, insa, inca mai exista o clasa mare de utilizatori, care nu se pot obisnui cu touch-ul si nici nu au nevoie de atat de multe aplicatii pentru ca nu au timp de ele, utilizatorii basic, si lor ma adresez.

Trebuie sa recunosc nu am mai avut un asemenea terminal 3G generatia cu tastatura si Navi key de la ultimul Nokia C5-00 si recunosc parca si uitasem cum se mai folosesc tastele.

Nokia si-a adus aminte de ceea ce facea odinioara cand oamenii se multumeau cu un spectru redus de functii insa destule cat pentru o uilizare rationala, ca telefon mobil. Si asta nu are nimeni cum sa i-o ia lui Nokia, calitatile radio/audio dar si timpul de standby judicios repartizat.

Pot sa spun ca am avut in mana un terminal clasic extraordinar de aratos si rafinat asa cum facea Nokia pe vremuri si totusi destul de curajos daca stau sa ma uit la carcasa de aluminiu de la spate. Destul de finut pentru utilizarea de fiecare zi.

Nokia 515 are specificatiile tehnice aici fireste este low – cost dar atunci cand il prinzi in mana este cu totul altceva. Dar si in buzunar sau poseta se va strecura cu multa usurinta. Nu te incurca cu absolut nimic, si parca ai si scapat de grija pe care o ai cu un SMART.

Una dintre surprizele acestui terminal o reprezinta functia Dual SIM cu care Nokia nu prea era prietena in anii de mai inainte, mi se pare un plus. In rest terminalul se adreseaza celor care poarta convorbiri telefonice zilnice si trimit SMS-uri, dar mai vor sa vada si ce au mai primit pe mail sau retele de socializare: Facebook, Twitter. Dar si cei indragostiti de muzica pot gasi youtube, radio, media player, cateva unelte minimaliste ce iti pot asigura pe loc distractia la un nivel basic.

Puteti personaliza ecranul de start intr-o multime de moduri, inclusiv selectarea tapet, culoare si dimensiunea fontului, si modificarea comenzilor rapide care apar acolo.  In cazul in care comenzile rapide sunt pornite, te misti prin ele cu ajutorul D -pad-ul. In partea de jos a ecranului cinci comenzi rapide app stau in asteptare pentru tine pentru a le selecta. De asemenea, din ecranul de start, apasati stanga si dreapta pe D -pad-ul va va duce la crearea de SMS-uri si calendarul telefonului respectiv. Este simplu si eficient .

Suportul aplicatiilor este minim. Exista o serie de aplicatii de pe bord, inclusiv calendarul deja remarcat, un calculator, ceas cu alarma, recorder de voce, lista to-do, timer, cronometru, nota taker si alte cateva. Telefonul suporta Java, astfel incat sa puteti descarca aplicatii noi, dar in cazul in care acest aspect de telefon te excita, atunci ai nevoie sa uiti de Android. Nokia 515 poate fi configurat pentru e-mail mobil, dar daca va doriti acest lucru ar trebui sa alegeti cu adevarat un telefon cu un ecran mai mare .

Acelasi lucru este valabil in cazul in care doriti sa petreceti in orice moment navigarea pe Web. E prea dureros se deplaseaza in jurul paginii si zoom pentru a le obtine la o dimensiune usor de citit pe acest telefon. Si de modul in care , atunci cand navigarea o vei face asta prin 3G , deoarece nu exista nici un suport Wi – Fi .

Redarea muzicii este surprinzator de puternica prin intermediul difuzorului receptorului desi este in mod inevitabil destul de metalica si astepta la RDS Radio stațiile pe auto. Trebuie sa treaca prin prea multe pentru a ajunge la casti sau la difuzor pentru redare audio. Camera foto din spate cu care se confrunta trage fotografii de calitate rezonabile pentru un telefon in aceasta categorie de pret dar uita de video, care se afla in rezolutia de 320 x 240 pixeli. Mai jos am pus si eu cateva.

Nu-s toate lucrurile low-tech cu Nokia 515. HD Voice este construit pentru a va oferi o mai buna calitate de apel, și iși face treaba bine. Despre viata bateriei pot sune ca este superb veti trece probabil printr-un week-end departe de casa fara un incarcator de retea, si daca veti fi rationali saptamana este un lucru mic.

Telefonul suporta, de asemenea, doua cartele MICROSIM. Puteti configura, fie ca implicit pentru apeluri, SMS-uri, MMS si date mobile, sau Nokia 515 te va interoga de fiecare data. Si de asemenea, puteti majora memoria cu un card microSD. Nu are doar 20MB la bord, asa ca daca doriti sa utilizati acest telefon ca un music player veti avea nevoie de un card.

Cu toate acestea, o suparare este ca pentru a ajunge la slotul de card, si SIM1, aveți nevoie a elimina atat placa posterioara cat și bateria. Cel puțin SIM2are nevoie doar de placa posterioară îndepărtată. I-ai dat laoparte carcasa posterioara vei avea nevoie de un ac speial conceput de Nokia ce vine in cutia aparatului.

In concluzie daca iti doresti un telefon foarte bun si rafinat, si iti doresti sa uiti de un IOS, Android sau WinPhone, desigur iti vei alege un Nokia 515 ce iti va aduce aminte cu placere de timpuri trecute si frumoase cand tehnologia era mai blanda cu cel ce o utiliza. E drept ca acum in plina revolutie recomandarea mea pare a fi depasita insa uneori lucrurile simple te ajuta sa ai o viata mai linistita cel putin atunci cand vrei sa iti apelezi familia. Pana la urma un terminal cu OS puternic nu exclude un terminal clasic, as putea spune ca se completeaza reciproc.

Hits: 0

0 comentarii la „Nokia 515 clasic dar sigur la review

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: