Noile Xperia XA1 și XA1 Ultra de la Sony

  • Noile modele XA1 (cu un ecran de 5 inci) și XA1 Ultra (cu ecran de 6 inci) depășesc toate așteptările, dispunând de camere cu specificații de top și senzori de 23MP
  • Un design elegant, cu un ecran fără ramă, ce nu decupează imaginea
  • Performanță fluidă și viteză ridicată pentru pasionații de onlineXperia™ Touch, cel mai așteptat proiector multi-touch Android, disponibil în piețele selectate din primăvara lui 2017
  • Xperia™ Ear “Open-style CONCEPT”, o nouă generație de dispozitive inteligente Xperia – cu căști wireless, de tipul „open-ear”
  • Patru noi telefoane de serie X; Xperia™ XZ Premium, Xperia XZs și super mid-range Xperia XA1 și XA1 Ultra
  • Inovatoarea cameră video Motion Eye™, prima cameră de smartphone[i] ce poate filma în super slow motion, și noua aplicație Predictive Capture
  • De la BRAVIA to Xperia, primul smartphone cu ecran 4K HDR din lume[ii]
  • Viteze super-rapide de download, de până la 1Gbps[iii], pentru a descărca filme cu rezoluția 4K în secunde

01_Xperia_Ear_Open_Style_Concept_Woman

Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) a lansat astăzi două modele extraordinare din segmentul „super mid-range”, ambele din noua generație a seriei „X”, respectiv Xperia XA1 și fratele său mai mare, cu ecran de 6 inci, Xperia XA1 Ultra. În continuarea succesului de care s-au bucurat anul trecut modelele XA, XA1 și XA1 Ultra dispun de un design elegant, fără ramă, pentru a profita din plin de întreaga lățime a ecranului, și sunt echipate cu camere foto demne de statutul de modele premium cu specificații de vârf, precum și cu procesoare cu opt nuclee.

Fă poze care îți depășesc așteptările

Dezvoltarea camerei foto se bazează pe expertiza diviziei de camere digitale a Sony, având ca rezultat o cameră foto spate de top, ce echipează ambele modele, cu un senzor Exmor™RS mare, de 1/2.3”, și cu rezoluție înaltă, de 23MP, un obiectiv luminos, cu diafragma F2.0, și o performanță superioară în condiții de iluminare slabă. Vă asigurăm că veți face fotografii cu o viteză supersonică – de la lansarea aplicației foto, la declanșarea aparatului, în doar 0,6 secunde, cu ajutorul Hybrid Autofocus, un sistem de focalizare incredibil de rapid și de precis, astfel încât chiar și cele mai spontane momente vor fi mereu surprinse în imagini clare.

Camerele frontale stau la baza oricărui selfie, iar senzorul de 8MP și obiectivul grandangular de 23 mm (wide-angle) de care dispune Xperia XA1 vor face posibilă surprinderea tuturor momentelor, chiar și în cadrul unui selfie de grup, în care nu vrei să lași pe nimeni pe dinafară. XA1 Ultra vine cu o cameră frontală de 16MP, cu Stabilizator Optic de Imagine pentru a elimina efectul de fotografie mișcată și a îmbunătăți selfie-urile realizate pe lumină slabă, precum și un bliț inteligent pentru selfie care va da o lumină naturală chipului dvs. Ambele modele îți dau posibilitatea să faci selfie-ul perfect cu ușurință, printr-o simplă fluturare a mâinii, cu ajutorul facilității „Hand Shutter” a camerei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Frumusețe de la o muchie la alta

Designul elegant, fără margini, lansat în 2016, a fost rafinat pentru a crea iluzia unei suprafețe perfecte și fără discontinuități, a cărei curbură se potrivește perfect în mână. Ecranul fără ramă HD (720p) de 5 inci al XA1 și cel Full HD (1080p) de 6 inci al XA1 Ultra dispun de tehnologii ce oferă o experiență vizuală clară și vibrantă.

Calitatea Sony este vizibilă în finisajul ca de diamant de pe partea superioară și inferioară, precum și în alegerea materialelor – precum laturile din aluminiu care conferă o senzație tactilă foarte plăcută.

Cu ajutorul procesoarelor octa-core MediaTek helio P20, eficiente din punct de vedere energetic, ai parte de o experiență rapidă și fluidă, fie că navighezi pe Internet, te uiți la un videoclip sau joci jocul tău preferat.

Atât XA1, cât și XA1 Ultra, sunt concepute pentru a asigura o performanță de mai lungă durată pe parcursul ciclului de viață al smartphone-ului. Qnovo Adapt Charging monitorizează starea bateriei și ajustează curentul la încărcare după nevoie, pentru a evita deteriorarea și a-i extinde la maximum durata de viață, în timp ce Stamina Mode menține funcționarea bateriei pentru mai mult timp, atunci când ai cel mai mult nevoie, dezactivând unele funcții și extinzând astfel durata de viață a bateriei. Funcția Smart Cleaner gestionează în mod ingenios performanța și memoria dispozitivului curățând automat cache-ul și oprind aplicațiile nefolosite pentru a menține o viteză și performanță maxime, fără ca acestea să se degradeze în timp. În plus, ambele modele dispun de funcția de încărcare rapidă, oferind ore întregi de funcționare în doar câteva minute de reîncărcare.

O viață mai ușoară

Xperia XA1 și Xperia XA1 Ultra se vor lansa începând din primăvara anului 2017[i] cu sistemul de operare Android N și vor fi disponibile într-o serie de finisaje contemporane[ii]: alb, negru, roz și auriu. Ambele modele pot fi achiziționate cu huse asortate Style Cover Stands, disponibile în alb și negru, precum și o varietate de accesorii complementare.

Xperia Touch este un proiector interactiv cu proiecție pe distanță scurtă și orientare verticală sau orizontală a imaginii, care transformă orice suprafață plană într-un ecran tactil HD (de înaltă definiție) cu diagonala de 23 de inci. Interfața este rapidă, fluidă și răspunde la atingere și gesturi1, fiind realizată pe baza tehnologiei de proiecție SXRD dezvoltate de Sony, iar interacțiunea prin atingere este posibilă grație cooperării dintre avansatul transmițător în infraroșu și detectarea în timp real a mișcării prin intermediul camerei integrate, ce funcționează la o frecvență de 60 de cadre pe secundă.

Xperia Touch le oferă familiilor și prietenilor posibilitatea de a se aduna în jurul unei mese, a unei insule de bucătărie sau în fața unui perete, pentru a se distra împreună cu jocuri electronice, pentru a urmări online conținut video prin streaming, sau pentru a comunica prin aplicații de mesagerie instant ori pe rețele de socializare.

Elegantul design grafic al ecranului de start a fost creat special pentru a facilita interacțiunea tactilă, fiind, deopotrivă, minimalist și utilizabil, atât în condiții de iluminare slabă, cât și în medii puternic iluminate. Acesta oferă informații meteo în timp real, o tablă pentru schițe sau notițe video, un calendar și acces la Skype™, pentru conversații video cu colegii sau cu cei dragi.

Xperia Touch nu numai că este compatibil cu aplicația PlayStation® 4 Remote Play, dar poate rula orice aplicație sau joc descărcate din Google Play Store, stabilind astfel un precedent nemaiîntâlnit pentru modul de utilizare a sute de mii de aplicații2. Iar caracteristicile sale unice ce reunesc proiecția de imagini, capacitatea de interacțiune tactilă și arhitectura de senzori le vor oferi dezvoltatorilor de software o platformă complet nouă pentru a construi și a crea.

Xperia Touch va fi disponibil în Europa prin intermediul unor distribuitori selectați de companie și prin Xperia Store Online începând din primăvara lui 2017, la un preț recomandat de 1.499 de euro3.

Mâini libere. Privirea liberă. Auz liber: Xperia Ear “Open-style CONCEPT” este un concept de ultimă generație de produs inteligent din gama Xperia

Xperia Ear „Open-style CONCEPT” se bazează pe tehnologia audio cu design „open-ear” dezvoltată de Sony prin Future Lab Program, un incubator de idei ce le oferă consumatorilor posibilitatea de a testa și modela prototipuri create de divizia de cercetare-dezvoltare a Sony

Conceptul fructifică cercetările și expertiza de lider mondial a Sony în domeniul acusticii pentru a le oferi consumatorilor căști stereo fără fir, cu design deschis, astfel încât să poți asculta muzică și să primești notificări auzind în același timp și ce se întâmplă în jurul tău. Fie că asculți muzică în timp ce faci mișcare sau ești pe drum, vei avea o experiență ambientală incomparabilă cu orice altceva.

Xperia Ear „Open-style CONCEPT” a fost conceput pentru a reimagina în mod fundamental experiența de fiecare zi a ascultării și comunicării – cei doi conductori acustici spațiali extrem de puternici și unitățile driver conlucrează pentru a transmite sunetul direct către canalul auditiv.

La fel ca Xperia Ear, Xperia Ear „Open-style CONCEPT” va beneficia de Sony Agent Technology – un asistent personal cu care veți interacționa prin comenzi vocale și mișcări ale capului și care vă va ajuta să faceți diferite lucruri, să obțineți informații și să comunicați.

Sony Mobile va continua să dezvolte noi specificații, pentru a îmbunătăți performanțele acestui tip de asistent. Un exemplu în acest sens îl reprezintă „Anytime Talk” – un nou serviciu de mesagerie vocală instantă care le permite utilizatorilor să pornească instant un grup de conversații în timp real, fără necesitatea de a căuta prin contacte sau de a forma numere, printr-o simplă atingere de buton sau mișcare a capului. Această versiune beta va fi disponibilă pentru prima generație de Xperia Ear în lunile următoare.

Sony mobile are în vedere, de asemenea, posibilitatea unei colaborări cu Sony Agent Technology pentru dispozitivele inteligente Xperia și pentru noul cloud al platformei AI din cadrul LINE Corporation, compania celebră din spatele aplicației de mesagerie LINE, cu scopul de a dezvolta noi experiențe de comunicare.

Patru noi smartphone-uri Xperia: versiunea de top, Xperia™ XZ Premium, Xperia XZs și modelele din clasa „super-mijlocie”, Xperia XA1 și XA1 Ultra

Sony Mobile a anunțat de asemenea patru noi modele din populara serie cu indicativul X, modele ce se clasează, atât în segmentul premium, cât și în cel de mijloc, consolidând astfel diversitatea funcțiilor ce stârnesc pasiunea consumatorilor și asigurându-i că există cel puțin câte un model Xperia pentru fiecare segment-cheie de preț din oferta operatorilor de piață din toată lumea.

Hideyuki Furumi, Vice-Președinte Executiv de Global Sales & Marketing la Sony Mobile Communications, a declarat: „Am continuat să ducem mai departe evoluția și transformarea portofoliului nostru de smartphone-uri, vizând în permanență oferirea celor mai avansate tehnologii în produse cu design elegant. Fie că este vorba de un sistem video cu senzor cu chip de memorie ce poate înregistra în super slow motion sau de primul ecran de smartphone cu rezoluția de 4K și HDR (High Dynamic Range, interval dinamic ridicat), oferim, într-un mod nemaiîntâlnit până acum, experiențe emoționale și care au semnificație pentru utilizatori.

Xperia XZ Premium prezintă noul sistem foto-video Motion Eye™ al Sony, ce dispune de funcții avansate și oferă o calitate excelentă a imaginii, precum și primul ecran 4K cu HDR4 din lume (cu diagonala de 5,5 inci). Camera Motion Eye poate înregistra și reda video în super slow motion, la 960 de cadre pe secundă (fps), de patru ori mai lent decât orice alt smartphone5. Xperia XZ Premium este disponibil la nivel global în culorile Luminous Chrome și Deepsea Black, începând cu sfârșitul primăverii 2017.

Versiunea de top Xperia XZs are un ecran cu diagonala 5,2 inci și o versiune adaptată a aceleiași camere Motion Eye. Modelul va fi disponibil pe un număr limitat de piețe (nu și în România) de la începutul lunii aprilie 2017, în culorile Ice Blue, Warm Silver și Black.

În continuarea succesului de care s-au bucurat anul trecut modelele Xperia XA, Xperia XA1 și varianta cu ecran generos de 6 inci XA1 Ultra dispun de un design superb, cu un ecran fără ramă, pe care imaginea îl ocupă în întregime. Ambele modele depășesc așteptările privind performanțele foto, fiind echipate cu camere spate cu specificații de top – senzori de 23MP și capacitatea de a face fotografii în condiții de iluminare slabă – în vreme ce XA1 Ultra a fost creat special pentru pasionații de selfie, dispunând de o cameră față de 16MP.

Xperia XA1 and Xperia XA1 Ultra vor fi lansate începând din primăvara 20176 cu sistemul de operare Android Nougat și vor fi disponibile într-o serie de finisaje moderne: alb, negru, roz7 și auriu.

Barcelona, Mobile World Congress, 27 februarie 2016 – Sony Mobile Communications („Sony Mobile”)

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: