Nikon D3100 cu obiectiv Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC la review

Iata ca m-am decis sa testez o categorie noua de aparate foto si anume DSLR, prin bunavointa unuia dintre cele mai profesioniste magazine de aparatura foto din Romania f64.ro.

Era singura modalitate de a ma informa si singur in viitor sa imi aleg ceva mai performant decat ce am acum, si anume un bridge de la Nikon si anume L810. Pentru ca sunt deja familiarizat cu Nikon-ulm-am gandit sa incep tot cu un body de la Nikon si anume D3100 ce mi se pare un aparat foto DSLR, foarte compact, cu numeroase dotari si functii ce ii vor multumi chiar si pe cei mai exigenti fotografi. Mai buna testarea mi-a fost asigurata de un obiectiv de buna calitate Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC care este obiectivul ideal pentru vacanta si calatorii, fiind potrivit pentru fotoreportaj, peisaje, portrete, etc. Este alegerea prefecta pentru cei ce doresc un obiectiv versatil, care sa fie potrivit oricarui subiect fotografic, fara a mai avea nevoie de obiective aditionale.

Cum arata aceasta combinatie reusita de test puteti vedea in galeria de mai jos unde puteti sa dati click pentru marire.

Desi nu este un body chiar nou pe piata romaneasca, pentru ca il cunosc de ceva vreme chiar din ofertele magazinelor de profil, D3100 este cu totul altceva decat un bridge. Iti ofera acea frumoasa oportunitate de a experimenta iar obiectivul este un adevarat sprijin in acest lucru.

D3100 Nikon este o camera digitala SLR entry-level oferind un senzor nou proiectat de 14 megapixeli format DX, un acces rapid in modul Live View, la o singura atingere de inregistrare video Full HD cu focalizare automata, plus un mod interactiv ghid, un senzor Buster de praf si un modul de focalizare automata cu 11 puncte. Cu o gama de sensibilitate ISO de 100-3,200, extensibil la ISO 12.800, D3100 Nikon este foarte potrivit pentru majoritatea conditiilor de iluminare. Bodyul in sine este in principal din plastic, dar in timp ce camera cu siguranta nu se simte la fel de robusta ca unele modele specificate mai mari ale companiei, inca emana un grad de calitate s-ar putea sa nu te astepti la acest nivel de pret. Acest lucru este ajutat de acoperirea de cauciuc surprinzator clasic pe mânerul, care apare, de asemenea, pe restul, in partea din spate a camerei. Ceea ce apare neobisnuit fata de alte modele este parghie cu arc in spate care te duce la modul Live View la o apasare de deget. Maneta inconjoara un buton rosu care actioneaza ca un declanșator de film, care sa permita inregistrarea video cu o singura atingere, atunci cand sunt in Live View.

Butonul Compensarea expunerii este gandit poziționat langa butonul de declanșare. Tineti apasat acest buton cu degetul aratator drept si invarti roata de control pe partea de sus-spate a camerei cu degetul mare pentru a ajusta setarile simplu si intuitiv. In modul M, acest buton permite sa comutati intre setarile diafragmei si viteza obturatorului, facand lipsa unui al doilea de control mai putin problematic. Alt buton stand langa declansator, cu eticheta “info”, este, fara indoiala, in centrul de usurinta in utilizare a lui Nikon D3100. Introducand butonul info prin apasare afiseaza practic toate setarile principale ale camerei pe ecranul din spate.

D3100 Nikon este Full HD 1080p in modul de Dfilm”. La setarea de cea mai mare rezoluție, camera poate inregistra filme la 24fps standard de cine; in timp ce la 1280×720 pixeli, puteti alege de la 24, 25 sau 30 de cadre pe secundă. D3100 Nikon este primul aparat foto DSLR adevarat pentru a oferi autofocus full-time in modul film, dar poate decide rapid pentru a transforma aceasta caracteristica. Pentru un singur lucru, sunetul motorului de focalizare din lentila ajunge preluat de microfon. Pe de alta parte, subiectul poate ieși din focalizare pentru nici un motiv aparent. Videoclipurile sunt comprimate folosind codecul H.264 si stocate intr-un format MOV. Calitatea Movie este, din fericire, buna cu rezoluție excelenta si interval dinamic bun.

Facilitatea clara de focalizare automata a lui Nikon D3100 raspunde instant la schimbari in cadru sau compozitie, tinand un focus distinct pentru a imortaliza expresiile temporare si miscari rapide. Punctul de focalizare central foarte insemnat are un senzor senzor de tip incrucisat, iar modul de suprapunere sustine un vizor curat, neaglomerat.

D3100 Nikon este alimentat de o baterie litiuion proprietara  cu un incarcator fara fir care se conecteaza direct intr-o priza. Pentru storage, camera foloseste carduri SD, SDHC si, pentru prima data intr-un DSLR Nikon, carduri de memorie SDXC. In ceea ce priveste conectivitatea exista A / V Out, mini HDMI si terminale USB si un conector unitate GPS  optionala.

Aparatul foto DSLR Nikon D3100 este o camera foto accesibila, cu un pret foarte bun, compacta si usoara. Cu un senzor CMOS cu rezolutie 14.2 MP foarte performant, un LCD de 3″, mod de filmare full HD 1080p la o rezolutie 1920×1080, 11 puncte de focalizare, Live View cu mod de focalizare automata chiar si in timpul filmarii si cu un pret pe masura.

In concluzie, Nikon D3100 este un aparat de fotografiat foarte bun, util atat pentru incepatori, cat si pentru cei care cer ceva mai mult de la camera lor. Calitatea imaginii este exceptionala pentru o camera entry level. Intalnim, desigur, si o serie de dezavantaje, insa acestea vor fi resimtite in special de catre cei foarte familiari cu acest domeniu, fotografia, care oricum isi doresc ceva mai mult decat un Nikon D3100.

Pentru exemplificare va pun la dispozitie galeria foto realizata.

 

 

Hits: 4

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: