Nikon COOLPIX P900 prezinta lumea mansardelor si a acoperisurilor de la dimensiunea unui bridge in review

De multe ori m-am intrebat oare la ce poate fi util un aparat foto cu super zoom 83X si practic nu a fost chip sa aflu altfel decat atunci cand l-am putut avea.

Da, mirarea a fost foarte mare atunci cand l-am descoperit pe Nikon Coolpix P900 clasat in categoria Bridge care, desi la o rezolutie modesta de numai 16.1 MPx, mi-a dat o lectie la care sincer nu ma asteptam.

Da, se pot face fotografii calitative si cu un astfel de bridge desi, poate uneori te infioara gandul, ca atunci cand obiectivul Nikkor isi face aparitia de acolo de unde este ascuns, cu o rapiditate demna de invidiat, poate nu vei reusi sa surprinzi in timp util subiectul.

Nu este chiar asa. Vei beneficia de detalii pe care ochiul liber nu il poate evalua de la distanta, avand astfel in permanenta surpriza redescoperirii detaliilor.

Pai mai intai sa vedem ce combinatie tehnologica asigura aceasta varietate de culori si detalii foarte frumos exprimate si acest lucru in galeria foto de mai jos cu click pentru marire.

Uitandu-ne ne dam seama ca nu este asa de gingas, iar atunci cand il vei cuprinde intre degete iti vei simti robustetea corpului aparatului asa cum ne-a invatat Nikon pana acum.

Nu este un aparat usor insa vei avea siguranta ca atunci cand il vei utiliza nu vor iesi fotografii tremurate datorita sistemului optic dublu de stabilizare a imaginii chiar si atunci cand subiectul se va situa la cativa kilometri departare.

Cu obiectivul NIKKOR cu zoom de 83x, extensibil pana la 166x prin intermediul functiei Dynamic Fine Zoom, cu acoperire de la unghi larg (24 mm) pana la telefotografie (2000 mm) (echivalent format 35 mm) cel mai pretentios excursionist isi va putea culege amintirile de calatorie in orice ipostaza isi va dori, pentru ca va avea rezerve tehnologice intotdeauna prin care sa isi finalizeze proiectele.

Vazand aceste caracteristici mi-a venit in minte sa incerc un album in care sa surprind mansardele si acoperisurile de la nivelul etajului 7 in zona de vizibilitate pentru ca de mult timp am avut in minte un astfel de proiect fotografic si iata ce a iesit mai jos in galeria foto.

Sincer atunci cand am executat aceste fotografii unele situate la peste 2000 m cum ar fi Casa Parlamentului Romaniei, am avut in permanenta impresia ca sunt in posesia unei pusti cu luneta. Pur si simplu m-am speriat ce puteam sa descopar de la acea distanta si chiar cu ce calitate puteam aduce invizibilitatea in vizibil.

Inainte de a trage unele concluzii, sa verificam unele dintre caracteristicile mai pertinente si / sau imperioase de la Nikon P900

  •      83x interval de zoom 4.3-357mm Diafragma F2.8-6.5 f / 2.8-6.5 un echivalent 24-2000mm. Adaugand zoom digital pe deasupra puteti obtine echivalent 8000m.
  •      7fps rata de rafala la rezolutie maxima, 60fps si 120fps ratele de rafala la rezolutie mai mica
  •      Cache inainte de fotografiere inregistreaza imagini inainte de a apasa complet declansatorul
  •      senzor CMOS de 16MP
  •      Focus Peaking
  •      Ecran LCD articulat, rabatabil lateral, 3 inch, 921.000px
  •      Electronic View Finder cu controlul la ochi
  •      focalizare macro la 1cm
  •     filmeaza Full HD si are atat functii complet automate dar si functii avansate pentru cei carora le place sa detina controlul cu sunet stereo
  •    18 moduri scenă, inclusiv timelapse, panorama si, desigur, Wi-Fi, GPS, full HD

Comenzile aparatului sunt asezate in pozitiile asteptate si comune si la alte modele mai vechi, in schimb interesant este vizorul lui Nikon P900 care are un senzor IR care il activeaza/dezactiveaza automat atunci cand duceti aparatul “la ochi”.

In lateral se afla usita de acces la conectorii principali: USB 2.0 si HDMI, iar pe spatele aparatului exista filetul pentru montarea pe un trepied. Usita de acces la acumulator si la slotul pentru carduri SD/SDHC/SDXC nimic spectaculos sau neasteptat dar care asigura tot confortul unor executii de calitate.

Nikon P900 poate filma la rezolutie Full HD (1980×1080) cu 24 sau 30 cadre pe secunda (24/30p). Inregistreaza sunetul stereo, gratie celor doua microfoane amplasate in partea de sus a aparatului.

Pentru exemplificare va propun videoclipul de mai jos.

Visits: 0

0 comentarii la „Nikon COOLPIX P900 prezinta lumea mansardelor si a acoperisurilor de la dimensiunea unui bridge in review

Lasă un răspuns