F64 aniversează 14 ani: de la fotografie pe film la smartphone-uri și drone

Fotografia este poate cea mai dinamică și interesantă ramură a artei și pieței muncii care permite o îmbinare de tipul acesta. De 14 ani, F64, cel mai mare magazin foto-video din România, este un renume pentru fotografia din țara noastră, aducând rapid cele mai noi echipamente, organizând cele mai interesante cursuri şi impresionante expoziții cu lucrările fotografilor români sau internaționali. În 14 ani, din iubire pentru fotografie, F64 a reușit să aducă laolaltă o comunitate puternică, crescută pe încredere și respect, dar mai ales pe prețuirea acestei arte.

INFOGRAFIC

În fotografie se spune că nu echipamentul contează, ci ochiul și omul care încadrează realitatea pe un cadru de film sau pe un senzor. F64 a dorit să le ofere mereu clienților săi cele mai noi și mai performante unelte, deoarece fotografia nu se schimbă, dar mediul pe care este captată și prezentată da. Astfel, din 2002 sunt disponibile DSLR-urile în oferta magazinului, iar din 2008-2009 au fost introduse camerele foto mirrorless. Din 2013, gama F64 a fost completată cu smartphone-uri și tablete. Mai mult, clienții au posibilitatea de a cumpăra și drone, iar în magazin a fost amenajat primul stand pe zona de action, unic în România. În prezent, sunt peste 6.000 de produse în showroom, iar online pot fi găsite peste 15.000.

La F64 nu a fost însă vorba doar de echipamente, ci și de ceea ce învață fiecare fotograf, fie că este un amator entuziast, fie că este vorba de unul dintre cei mai buni profesioniști. Astfel, în 2007 au fost introduse primele cursuri dedicate aprofundării cunoștințelor în genuri precum fotografia de studio sau de produs, iar din 2012 sunt disponibile cursuri acreditate. Din 2014, există un serviciu de consultanță online non-stop și de consultanță foto la domiciliu. Din prima lună a anului 2009, cele mai noi știri, review-uri, tutoriale și ghiduri și cele mai frumoase povești despre fotografie pot fi găsite pe blogul F64.

„Noi am pornit în vremea în care fotografia pe film încă era populară, iar acum avem telefoane și drone cu ajutorul cărora să imortalizăm lumea. Ne bucurăm, în primul rând, că evoluția tehnologiei a dus la o democratizare a fotografiei și tot mai mulți oameni pot să își satisfacă pasiunea. Acest fapt nu poate fi decât benefic, deoarece fiecare dintre noi se naște cu o nevoie primară de a crea, de a se exprima. Unii o fac foarte bine în scris sau prin muzică, noi ne bucurăm că o putem face prin fotografie și că îi ajutăm și pe alții să facă același lucru. Dacă investești suficient timp și ești dedicat, arta fotografică te răsplătește și vedem cel mai bine asta la oamenii cu care lucrăm. În cei 14 ani de F64 am construit o echipă puternică și pasionată și am cultivat diversele genuri ale fotografiei. Cât de curând mă aștept să avem prima expoziție cu imagini surprinse din dronă și în câțiva ani, de ce nu?, să expunem fotografii realizate cu ochelari inteligenți”, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

Data oficială a lansării F64 este 31 octombrie 2001, la debut magazinul având doar patru angajați. În 2015, sunt peste 130 de membri în echipă, iar showroom-ul din bulevardul Unirii nr. 45 a devenit casa fotografiei din București. Primul sediu al F64 a fost în strada Mihai Vodă, deschis în 2002. Din 2008, magazinul s-a mutat în strada Vigilenței, iar sediul din Bd. Unirii a fost inaugurat pe 10 octombrie 2011. Mai mult, din 2012 există și cafeneaua F64, locul de întâlnire al pasionaților de fotografie. Printre cei mai cunoscuți fotografi care au expus la F64 se numără Cosmin Bumbuț, Vlad Eftenie, Anca Cernoschi, Alex Conu, Dan Dinu, Cezar Popescu prin colecția „Costică Acsinte“, Bánhegyesy Antal, Cristian Munteanu, Gina Buliga și Bogdan Comănescu, Sorin Onișor și mulți alții la fel de talentați și inspirați de fotografie.

Cum sărbătorește F64 14 ani: expoziție foto și reduceri pentru clienți

Odată cu aniversarea celor 14 ani, F64 a pregătit câteva surprize și evenimente pentru prietenii și clienții săi. În sala expozițională vor fi prezentate peste 20 de fotografii realizate de echipa F64, selecţia acestora fiind realizată de Vlad Eftenie. Pasiunea pentru fotografie i-a adus împreună în familia F64, iar acum se vor bucura să își vadă creațiile expuse pe pereții pe care au mai stat zeci de imagini memorabile de la fotografi renumiți.

Tot pe 14 octombrie, clienții vor fi întâmpinați întreaga zi, între orele 9:00 și 22:00, cu diverse surprize în magazinul F64 și vor avea ocazia să fie fotografiați într-un decor creativ amplasat în studioul foto. Toate imaginile vor fi apoi încărcate pe pagina de Facebook F64. În plus, ca o surpriză pentru toți prietenii magazinului, la aniversarea celor 14 ani de F64 aceștia își pot face “Buletin de Fotograf” în aplicația de Facebook dedicată și vor avea acces la reduceri de 14% la 14 produse, pe 14 octombrie.

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro. Cu o echipă de 130 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de fotografie și F64, ne găsiți pe conturile noastre oficiale de Facebook, Instagram și Twitter.

F64 susţine pasionaţii foto-video şi crede în ideea de fotografie ca stil de viaţă.

București, 14 octombrie 2015 – F64

Visits: 0

Lasă un răspuns