Mio lansează Combo 5107 LM, primul GPS cu cameră video integrată

Mio Technology, unul dintre cei mai renumiți producători de dispozitive GPS la nivel mondial, lansează pe piața locală Combo 5107 LM, primul dispozitiv GPS Mio dotat cu o cameră video, care ghidează șoferii fără ezitare către destinațiile dorite și care le permite să înregistreze fiecare minut al călătoriilor lor.

Mio_Combo_5107_LM_Meniu

Prin lansarea Combo 5107 LM, Mio combină două dispozitive într-unul singur și propune șoferilor o soluție unică și practică la numărul din ce în ce mai mare de gadget-uri, a căror folosire, prin fixarea lor pe bord sau pe parbriz, limitează vizibilitatea. Camera video funcționează simultan cu modul GPS și, pentru a fi accesată, trebuie aleasă opțiunea „Cameră de parbriz” din meniul principal. Noul dispozitiv asigură o înregistrare HD (720p) a călătoriei de la momentul pornirii mașinii și până la destinație. Astfel, în caz de accident, șoferii vor avea întotdeauna o înregistrare a ceea ce s-a întâmplat.

Hărți actualizate pe viață

Combo 5107 LM are un ecran tactil de 5 inci și dispune de serviciul de actualizare gratuită a hărților, Lifetime Map Update (LMU), care permite clienților să beneficieze gratuit de până la 4 actualizări pe an, pe toată durata de viață a dispozitivului. Pentru a beneficia de hărțile actualizate, noul Combo trebuie conectat la PC și instalată aplicația MioMore Desktop. Hărțile actualizate semnalează și locurile unde sunt amplasate pe traseu camerele video de supraveghere, iar Combo 5107 LM va anunța șoferii de acest lucru atât vizual cât și sonor, indicând pe ecran viteza curentă a autovehiculului, limita legală, precum și distanța rămasă până la respectivul punct de supraveghere.

Noul Combo dispune de funcția „IQ RoutesTM” care foloseşte o bază de date cu informaţii preluate de la milioane de şoferi pentru a optimiza ruta calculată, astfel încât utilizatorii să călătorească mai rapid şi mai eficient în orice moment al zilei. În acelaşi timp, modulul perfecţionat „LearnMe Pro™” monitorizează şi reţine stilul de condus al utilizatorului, oferind rute personalizate în funcţie de preferinţe. De asemenea, Combo 5107 LM dispune de funcția de „Asistență la parcare”, afișând automat o listă de parcări disponibile, pe o rază de 1 km în jurul destinației. În plus, oferă asistenţă pentru încadrarea pe banda corectă a drumului, vizualizare 3D a intersecțiilor, ghidare în tuneluri şi informaţii despre rutele selectate.

 

Imagini clare și luminoase

Combo 5107 LM are o dimensiune a diafragmei de F2.4 care permite să intre mai multă lumină, iar acest lucru duce la înregistrări clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Camera cu unghi larg, de 120 grade, înregistrează clipurile video la o rezoluţie HD (720p).

Noul Combo dispune de un senzor G integrat, cu 3 axe, care înregistrează direcţiile de deplasare pe o diagramă cu unde. Aceasta va arăta punctul de provenienţă și forța impactului, chiar și în cazul unei coliziuni auto din spate, devenind astfel martorul ocular de încredere în relația cu asiguratorul. Mai mult, Combo 5107 LM înregistrează direcția, viteza, precum și coordonatele geografice și le sincronizează cu Google Maps.

Mio Combo 5107 LM va fi disponibil pe piața din România începând cu luna octombrie.

Specificații tehnice

GPS:

 • Actualizări gratuite pe viață ale hărților
 • Ecran tactil de 5 inci
 • Dispune de funcția „IQ RoutesTM” care foloseşte o bază de date cu informaţii preluate de la milioane de şoferi pentru a optimiza ruta calculată
 • Modulul „LearnMe Pro™” monitorizează şi reţine stilul de condus al utilizatorului
 • Dispune de funcția de „Asistență la parcare”, afișând automat o listă de parcări disponibile, pe o rază de 1 km în jurul destinației
 • Oferă asistenţă pentru încadrarea pe banda corectă a drumului, vizualizare 3D a intersecțiilor, ghidare în tuneluri şi informaţii despre rutele selectat

Cameră video:

 • Camera video funcționează simultan cu modul GPS
 • Înregistrează direcția, viteza, precum și coordonatele geografice și le sincronizează cu Google Maps
 • Dispune de un senzor G integrat, cu 3 axe, care înregistrează direcţiile de deplasare
 • Înregistrare automată ciclică – în momentul pornirii mașinii
 • Calitate video HD – 720p, cu o dimensiune a diafragmei de F2.4.
 • Camera are un unghi larg, de 120 grade

București, 30 septembrie 2014 – Mio Technology

Views: 0

Lasă un răspuns