LG G4 terminalul ideal pentru live blogging la review

Asa cum stiti deja, anual sunt antrenat in activitatea de live blogging la cea mai faimoasa intalnire din social media romaneasca Webstock 2015, organizata de Evensys si prezentata de Cristian Manafu.

Pentru ca unul dintre sponsorii evenimentului a fost LG,  am primit spre utilizare cam pentru numai doua saptamani unul dintre terminalele de top ale momentului G4 la a carui lansare am fost prezent aici.

Practic mi s-a parut cel mai nimerit pentru un astfel de eveniment, intrucat are cea mai buna camera a momentului dupa parerea mea, un display destul de adecvat pentru introducerea de texte dar si eleganta necesara pentru a iesi in evidenta atunci cand te afisezi cu el.

Desigur primul pas a fost sa realizez un unboxing pe care practic il puteti vizualiza in galeria foto de mai jos prin click.

Asa cum ati vizualizat LG G4 este un terminal deosebit de cele comune din piata. Pentru ca la momentul actual este cam singurul ce are capacul de spate imbracat integral in piele. Este o solutie ce asigura o mai buna aderenta dar si o adaptabilitate mai buna cu palma intrucat practic se face contact intre acelasi tipuri de materiale: pielea mainii si pielea capacului de spate. O experienta preluata practic de la volanul masinii, acolo unde obiectul prins in mana nu trebuie sa plece cu usurinta. Pana la urma experienta cu pielea pe capacul terminalului mi se pare chiar mai buna pentru ca suprafata de contact cu palma este cu mult mai mare, iar curbura este cu atat mai mult de bun augur. Fata de terminalul LG G3 de fapt singurul pe care l-am mai testat de la ei aici intrucat nu este chiar simplu sa ajungi sa testezi un LG la prima vedere nu pare sa fie vreo diferenta de design, acest lucru luand in considerare si dispunerea butoanelor exterioare si al camerelor digitale. Cu toate acestea LG G4 nu este o reeditare a lui LG G3. LG G4 este cu mult mai finut si orientat prin caracteristici spre top, fiind un mod personal al coreenilor de a privi clasa business careia i se adreseaza.

Ceea ce surprinde si la acest model este bateria detasabila  de 3000 mAh cu care de obicei producatorii nu prea ne mai rasfata in ultimul timp pe aceste modele de top, existand si o explicatie. In pachetul de vanzare regasim inca un capac de plastic de rezerva in caz ca dorim sa mai variem, dar si posibilitatea de a schimba acumulatorul atunci cand acesta se epuizeaza sau accesul la micro SIM sau cardul suplimentar de memorie microSD ceea ce nu este rau deloc, as spune chiar foarte util.

LG G4 este un terminal bine facut de dimensiunile unui phablet. Un display de 5,5 inch cu rezolutie 2560×1440 pixeli, IPS, 538 ppi. Este un Quantum Display, tehnologie nouă realizata de LG Display, care ofera caracteristici mai bune de vizualizare. Procesorul Snapdragon 808 este six-core, combinand un procesor dual-core la 1,82 GHz si un quad-core la 1,44GHz pentru a avea si performanta sau autonomie. Este sustinut de 3GB de RAM, are 32GB de stocare interna si carduri micro-SD de pana la 128GB. Camera foto, senzorul de 16 megapixeli, de 1/2.6″ dispune de multe tehnologii dedicate pornind de la LG G3. Camera foto frontala, pentru selfie-uri, este de 8 megapixeli, una din cele mai bune din industrie, plus că are dual-shot, cu ambele camere, pentru a realiza fotografii de ambient.

 Benchmarkul cu care v-am obisnuit spune foarte multe lucruri despre G4 insa credeti-ma ca experienta de utilizare nu poate fi cuantificata atat de bine.

Snapdragon 808 nu este nepriceput, si sta intre 805 si 810 (cum era de asteptat). Acestea sunt toate procesoarele multi-core de top gasite in telefoanele high end, si in timp ce 808 nu arata la benchmark destul de la fel de mare ca 810, in uz practic, nu cred ca cineva ar putea spune care este diferenta. Un beneficiu este acela că 808 ruleaza mai rece decat 810, si partea din spate a G4 nu a ajuns la cald.

Display-ul 2560 x 1440 Quantum” este o imbunatatire semnificativa fata de ecranul lui G3, in termeni de luminozitate si saturatia culorilor. Este un panou passably luminos si saturatia culorilor este placuta si nu arata nerealist suprasaturata. Unghiurile de vizibilitate sunt, de asemenea, bune. LG spune ca foloseste spatiul de culoare DCI (Digital Cinema Initiative), in cazul in care telefonul gestioneaza 98% acoperire. DCI este standard si vine pentru difuzare UHD si este folosit in cinematografia digitala.

LG a facut o afacere foarte buna cu noua lor camera din spate de 16 megapixeli la G4. Ca si la G3 LG are autofocus cu laser, OIS (stabilizator optic de imagine) si înregistrare video 4K, dar suporta un nou senzor rezolutie mai mare, un obiectiv mai rapid si un senzor de spectru de culori pentru un mai bun balans de alb si randarea exacta a culorilor. Autofocus Laser inseamna focus mai rapid, care este la indemana pentru sport, actiune si fotografiatul copiilor. Stabilizarea optica a imaginii este leacul pentru mainile subrede, si, de asemenea, intra în joc si daca luati fotografii in timp de pe o suprafata in miscare cum ar fi o masina sau cu trenul. G4 are 3 axe OIS, in timp ce Galaxy S6 are 2 axe de stabilizare. Alte telefoane notabile cu OIS sunt, desigur, G3, iPhone 6 Plus și mai multe shootere Nokia fine.

LG ofera 3 moduri UIS, simplu, de baza si manual. Simplu este un reglaj care se concentreaza catre ecran, in timp ce de baza (implicit) are butoanele obisnuite de fotografiere Camera foto-video, de control al blitului, modurile de comutare camera video frontala-spate. Manual va ofera controlul total, cu exceptia deschidere – E pentru iubitorii de Leica M240.  Pentru orice altceva, am gasit ca modul automat al telefonului face o treaba excelenta. Android Lollipop permite fotografierea RAW + JPEG si LG dispune de aceasta caracteristica.
Camera frontala ofera o rezolutie mai mare. Senzorul de 8MP combina cu un rapid f / 2.0, lentile si gest de control pentru selfie. Ei bine, are o lentila cu unghi larg, care exagereaza trasaturile faciale, dar e evident mai bine pentru fotografii de grup sau capturarea ambientala. Imaginea si calitatile video sunt foarte bune. Vorbind de video, camera din spate poate trage 4K video si calitatea este buna.

Lucrurile observate de mine le puteti constata mai jos in galeria foto cu click pe fiecare.

 

Video

Am fost foarte impresionat inca de anul trecut de LG G3, iar G4 este evolutie sanatoasa a modelului. G4 este unul elegant si atractiv cu pielea  din spate si se simte minunat in mana, chiar daca aceasta are un ecran de 5.5. Displayul Quantum IPS este mai luminos si mai colorat decat afisajul lui G3 care este usor mai bland. Telefonul este rapid, desi nu este cel mai rapid pe care il puteti cumpara, nu ne facem griji, deoarece telefoanele high-end din ziua de azi au mai multi cai putere decat va puteti confrunta in sarcinile de zi cu zi, camerele sunt excelente, calitatea convorbirii este buna iar LG a prezentat cu unele retineri particularizarile lor in UI . Pentru cei care prefera telefoanele cu ecran mare, acesta este unul dintre cele mai bune optiuni de pe piata.

Visits: 0

One thought on “LG G4 terminalul ideal pentru live blogging la review

Lasă un răspuns