Lenovo, inclusă în top 100 cele mai sustenabile companii din lume

Lenovo (HK: 992) (ADR: LNVGY) a fost inclusă, începând cu această lună, în topul Global 100 al celor mai sustenabile companii (Global 100), realizat de compania de media şi cercetare Corporate Knights pentru anul 2015. Astfel, acţiunile Lenovo sunt incluse în indicele Global 100, foarte apreciat şi căutat de fondurile de investiţii şi de investitorii care vor să facă plasamente în companiile durabile. Indicele Global 100, lansat în luna februarie a anului 2005, poate fi urmărit pe Bloomberg sau pe Reuters sub numele <CKG100 Index>.
Lista extinsă, publicată anual, clasifică marile companii în funcţie de performanţele de mediu, sociale şi ale stilului de management pe baza a 12 indici cantitativi ce includ consumul de energie şi de apă, raportul de salarizare între CEO şi angajaţi, diversitatea echipei de management şi a consiliului director. Pentru prima dată în topul Global 100, Lenovo ocupă poziţia 73 în clasament, fiind singura companie din China continentală care a fost inclusă în top anul acesta.

images
„Am observant că în ultimii ani tot mai multe companii din China continentală îşi prezintă performanţele de durabilitate”, spune Toby A.A. Heaps , director executiv Corporate Knights. “Acest lucru ne determină să credem că astfel de companii integrează din ce în ce mai mult principiile de sustenabilitate în operaţiunile lor, iar includerea Lenovo în top este o confirmare a acestei tendinţe.”
Realizat de Corporate Knights, companie de media şi cercetare din Toronto, indexul analizează sustenabilitatea a 4.600 de companii din întreaga lume cu o capitalizare de piaţă de peste 2 miliarde de dolari americani. Ulterior, lista este redusă la 900 de companii, iar finalistele sunt comparate cu companii similare înainte de a reduce clasamentul la 100.
„Suntem onoraţi să fim recunoscuţi pentru efortul realizat în crearea unui viitor durabil”, spune Yang Yuanqing , director executiv şi preşedinte Lenovo. „Includerea Lenovo în acest top este o recunoaştere a progresului, pe măsură ce încercăm să construim o companie care îi va face pe clienţi, pe investitori şi pe angajaţi mândri”.
Filosofia de sustenabilitate a Lenovo a fost prezentată în cel de al optulea raport anual care aderă la standardul G4 al organizaţiei Global Reporting Initiative (GRI). Printre iniţiativele cheie pe care Lenovo le implementarea pentru o dezvoltare durabilă, se numără:
• Un efort pe termen lung de a oferi studenţilor resursele necesare care să îi încurajeze să urmeze studii referitoare la ştiinţă, ingineria tehnologiei sau discipline matematice.
• Reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră urmărind strategia Lenovo pe 10 ani conform ghidului Scope 2.
• Susţinerea programelor sociale de investiţii ce vizează educaţia, antreprenoriatul, susţinerea în cazul unor dezastre şi mobilizarea comunităţii prin fondul The Next Generation Hope.
• Implicarea în politica strategică United Nations Global Compact, care promovează principii de protejare a drepturilor oamenilor, a munci, a mendiului şi a iniţiativelor anticorupţie.

Bucureşti, 12 februarie, 2015 – Lenovo

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: