Cisco lansează servicii noi de cloud privat și soluții software pentru simplificarea operaţiunilor IT

• Cisco Meraki, soluția de administrare a cloud-ului, se extinde la nivelul întregii infrastructuri IT
• Soluția Cisco ONE Software oferă acces la noi inovaţii, automatizare IT și interfețe de programare pe platformă deschisă pentru dezvoltarea de aplicaţii

Fast IT este un nou model pe care Cisco îl folosește pentru a ajuta clienţii şi partenerii să îşi simplifice operaţiunile IT. Modelul se bazează pe mobilitate, securitate, infrastructură orientată către aplicații și cloud. Infrastructura IT se transformă și este administrată ca un sistem unitar, devine mai simplă, mai ușor de administrat, este automatizată și protejată în permanență. Luând în calcul toate aceste lucruri, Cisco a făcut două anunțuri importante la finele lunii trecute, în cadrul evenimentului Cisco Live:

DSCN1248

• Primul vizează o extindere la nivelul intregii infrastructuri IT a soluţiei de administrare a cloud-ului, Cisco Meraki, inclusiv către partea de rețele wireless, switch-uri, securitate şi mobilitate. Meraki s-a extins, de asemenea, dincolo de segmentul reprezentat de companiile mici şi mijlocii, către o soluţie destinată companiilor mari, cu noi funcţii proiectate special pentru această zonă.

• Al doilea presupune lansarea noilor soluții Cisco ONE Software – un portofoliu complet de aplicații software care oferă acces la noi inovaţii, automatizare IT, API-uri (interfețe de programare a aplicațiilor) pe platformă deschisă pentru dezvoltarea de aplicaţii şi modele flexibile de consum. Parte a portofoliului Cisco ONE Software, Cisco ONE Enterprise Cloud este o nouă soluţie de cloud hibrid care îmbină atât securitatea, cât şi controlul unui cloud privat cu uşurinţa în administrare şi automatizarea unei soluții publice de cloud.

DSCN1258

Modelul IT de administrare în cloud – Cisco Meraki

Modelul IT de administrare în cloud este o alegere pentru clienții care caută să-şi administreze infrastructura IT, utilizatorii, dispozitivele finale şi aplicaţiile, dintr-un singur panou de comandă. Astfel, clienţii beneficiază de implementări IT mai rapide, vizibilitate a business-ului la nivel global, scalabilitate la cerere şi costuri IT mai mici.
În momentul în care Cisco a achiziţionat Meraki în 2012 pentru suma de 1,2 miliarde de dolari, compania era un nume important în industria echipamentelor destinate dezvoltării rețelelor wireless. De atunci, portofoliul acesteia s-a extins la nivelul întregului spectru IT, livrând acum inclusiv puncte de acces wireless, switch-uri Ethernet, dispozitive de securitate şi de gestionare a echipamentelor mobile care sunt folosite într-o companie.

Anterior, Meraki se adresa, în principal, companiilor de dimensiuni medii. În măsura în care clienții și-au mutat tot mai mult atenţia şi resursele către cloud, Cisco Meraki a devenit acum disponibil și pentru companiile mari. Astfel, noile funcţii şi produse includ:

• Noi puncte de acces wireless 802.11ac atât pentru interior, cât şi pentru exterior cu BlueTooth Beacons pentru a permite aplicaţii bazate pe localizare
• Soluţie comprehensivă Unified Threat Management pentru identificarea permanentă a ameninţărilor şi atenuare accelerată prin integrarea tehnologiei Sourcefire
• Functii vitale pentru funcționarea unei rețele, precum redundanţă, fiabilitate ridicată și conectivitate campus
• Soluţie WAN inteligentă pe dispozitivele de securitate MX.

Cisco Meraki poate fi combinat cu soluţiile dedicate Cisco într-un model IT hibrid. Clienţii pot beneficia de uşurinţa şi viteza administrării în cloud, cât şi de funcţionalitatea soluţiei customizate.

Până în prezent, peste 57.000 de clienți folosesc Meraki în 147 de țări.

Cisco ONE Software și Cisco ONE Enterprise Cloud

Cisco ONE Software este o aplicație software de rețea și infrastructură care înglobează soluții din trei segmente principale: Datacenter, acces şi WAN. Datacenter acoperă partea de reţea şi putere de calcul (UCS); zona de acces cuprinde segmentul de switch-uri conectate prin fir şi wireless, iar WAN acoperă Intelligent WAN (IWAN) pentru a conecta sucursalele şi rețeaua campus.

Cisco One Software dă clienților posibilitatea de a cumpăra şi de a consuma software de rețea și infrastructură în deplin acord cu bugetul și strategia lor de investiţii. Software-ul poate fi achiziţionat ca și licenţă permanentă, licenţă pe bază de abonament pentru a distribui cheltuiala în timp, ca o cheltuială operaţională, sau prin Enterprise License Agreement (ELA) pentru a oferi acces la aceste soluții la nivelul întregii companii.

Un beneficiu important al Cisco ONE Software este portabilitatea licențelor. Clienții nu trebuie să cumpere din nou software-ul atunci când actualizează echipamentele care folosesc astfel de soluții. Portabilitatea dă dreptul clienților să mute licențele pe echipamente noi, permițând în acest fel, reduceri semnificative de costuri și acces permanent la inovații, pe măsură ce acestea sunt disponibile.

Cisco ONE Enterprise Cloud este o soluție software care simplifică cloud-ul hibrid prin atribuirea unor caracteristici de securitate și control, specifice cloud-ului privat, combinate cu mentenanța automata și automatizarea cloud-ului public. Prin urmare, oferă numeroase avantaje, printre care :

• Utilizatorul final beneficiază de acces rapid la servicii IT cheie, la cerere, prin portaluri care se autoadministrează
• Responsabilii/managerii IT își pot automatiza infrastructura, își pot planifica și administra aplicațiile. Beneficiază de vizibilitatea și administrarea serviciilor cloud și au posibilitatea de a muta sarcinile de lucru în cloud în aceleași condiții de securitate.
• Dezvoltatorii de aplicații au acces la instrumente simple pentru a accelera producerea de aplicații.

Un pas important în procesul de livrare a modelului Fast IT către clienți este accelerarea procesului de automatizare. „Cu Cisco Meraki și Cisco One, oferim un portofoliu de soluții bazate pe software, o gamă largă de modele de implementare și o mulțime de opțiuni de achiziție pentru parteneri și clienți”, spune Gordon Thomson, Managing Director, Enterprise Networking la Cisco EMEAR.

București, 12 februarie 2015 –  Cisco

 

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: