Ixia lansează prima platformă de test de 400 GbE din lume

Sistemul de test Jumpstart de 400 GbE va consolida poziția de lider a companiei în materie de testare de rețele de ethernet de mare viteză și contribuie la dezvoltarea viitoarele tehnologiilor de rețea.

ix

 

Ixia a lansat prima soluție de testare de 400 Gb/s pentru ethernetul de mare viteză, soluție care le va permite clienților să țină pasul cu cererea tot mai mare de lățime de bandă a rețelelor de date. Valorificându-și poziția de lider de piață câștigată prin lansarea primelor soluții de test de 40 și respectiv de 100 GbE, Ixia a încheiat cu succes primul test de interoperabilitate pentru 400 GbE cu Ciena, un furnizor global de software și platforme de rețea deschise și personalizabile.
Sistemul de test Jumpstart de 400 GbE a avut o rată de emisie/recepție a pachetului de date de 400 Gb/s, Ixia contribuind, astfel, la evoluția pieței către livrarea unui standard de 400 GbE.
Odată cu ratificarea standardului de ethernet de 100 Gb/s, atât traficul global în rețea, cât și cererea de lățimi de bandă mai mari au continuat să crească. Acum, grupul IEEE P802.3bs Task Force se concentrează pe dezvoltarea noului standard de 400 GbE pentru a face posibile soluții pentru lățimi mari de bandă dedicate centrelor de date de mari dimensiuni, infrastructurilor de distribuție video, furnizorilor de servicii și unor noi tipuri de aplicații. Acest standard va atinge o viteză de transfer de 400 Gb/s, viteză care va permite streaming-ul online a 50.000 de clipuri HD Netflix în același timp.
Noutăți
Viața noastră de zi cu zi depinde tot mai mult de conexiuni de rețea, iar necesitățile legate de lățimile de bandă la nivelul rețelelor locale, a celor din centre de date, a rețelelor de acces sau a celor din zona metropolitană cresc exponențial. Pe măsură ce tehnologii precum streaming-ul video și cloud computing necesită centre de date mai mari și mari rapide, producătorii de echipamente trebuie să susțină viteze de peste 100 Gb/s pentru a ține pasul cu evoluția pieței.
Datorită noului sistemul de test Jumpstart de 400 GbE, Ixia continuă să inoveze în materie de tehnologii de rețea care le permit clienților să satisfacă nevoile utilizatorilor finali și care le oferă furnizorilor de rețea soluții de ultimă generație.
Sistemul de test Jumpstart de 400 GbE este un tool kit pentru dezvoltatori care îi poate ajuta pe producătorii de echipamente de rețea să reducă timpul necesar activităților de dezvoltare și testare, îmbunătățind echipamentele de rețea proiectate înainte de implementarea standardului de 400 GbE. Astfel, clienții pot să creeze, testeze și verifice interoperabilitatea tehnologiilor ethernet de mare viteză, maximizându-și, în același timp, și investiția în testarea la 400 GbE. Printre cele mai importante caracteristici ale sistemul de test Jumpstart de 400 GbE se numără o rată de emisie/recepție a datelor prin fir de 400 Gb/s, rată care se situează sub minimul și peste maximul dimensiunilor cadrelor de ethernet.
Comentarii din industrie
„Rețelele se dezvoltă și evoluează într-un ritm alert, ceea ce înseamnă că trebuie să fim proactivi în dezvoltarea produselor de calitate care pot ajuta la construirea rețelelor viitorului”, a afirmat Roger Carroll, Senior Director, Hardware Engineering, Ciena. „Faptul că Ixia perseverează în a fi primii care oferă pe piață soluții de test pentru ethernet de mare capacitate ne permite nouă să dezvoltăm sisteme de rețea de ultimă generație.”
„Pe măsură ce utilizatorii cer timpi de răspuns tot mai mici și viteze de trafic tot mai mari, presiunea asupra rețelelor crește, ceea ce va face ca tehnologiile 400 GbE să devină repede o parte esențială a infrastructurii rețelelor”, a declarat John D’Ambrosia, Ethernet Alliance Chairman of the Board of Directors, IEEE P802.3bs Task Force Chair. „Dezvoltarea acestor soluții trebuie să aibă loc cu mult înainte ca 400 GbE să devină un standard în industrie, iar primul program de testare de 400 GbE dezvoltat de Ixia se va dovedi crucial pentru producătorii de echipamente care doresc să răspundă eficient cerințelor rețelelor de ultimă generație.”
„Într-o piață din ce în ce mai competitivă, producătorii de echipamente trebuie să livreze soluții de rețea care să susțină viteze tot mai”, a menționat Errol Ginsberg, Chairman of the Board and Acting Chief Executive Officer, Ixia. „Ne dorim să livrăm soluțiile de care au nevoie clienții noștri pentru a dezvolta, testa și valida tehnologiile de rețea ale viitorului. După ce am lansat primele platforme de test de 40 și 100 GbE, la care se adaugă acum cea de 400 GbE, vom continua să creăm soluții care să le permită rețelelor să funcționeze oricând și oriunde.”
Despre Ixia
Ixia dezvoltă produsele care le permit clienților săi să conecteze lumea. Ixia își ajută clienții să asigure o experiență de utilizare constantă prin livrarea sigură și rapidă a unor tehnologii și servicii conectate dinamic. Datorită rezultatelor detaliate oferite de Ixia, se asigura o livrare rapida de servicii și aplicații. Clienții companiei pot reduce timpul necesar lansării unor produse noi, se pot bucura de un nivel ridicat de performanță a aplicaților și de implementări de foarte bună calitate. Pentru mai multe informații, vizitați www.ixiacom.com.
București, 17 iunie 2014 – Ixia

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: