Intel prezintă viitorul tehnologiei
- Intel prezintă viitorul tehnologiei în cadrul showcase-ului “Shaping the future – A Christmas like no other”, cu dispozitive inovatoare, disponibile în oferta de Crăciun din acest an.
- Compania a prezentat sisteme performante bazate pe cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™, laptopuri 2 în 1, tablete, telefoane, dispozitive wearables, dar și plăci de dezvoltare
- Oferta de Crăciun este completată de tehnologii care schimbă modul de interacțiune cu PC-ul, precum Intel® RealSense™.
- În cadrul showcase-ul au fost prezentate și tehnologii dedicate sectorului business, precum Intel® Unite™, care simplifică ședințele de la birou.
PC-uri care încap în palmă, laptop și tabletă într-un singur dispozitiv, tehnologii care schimbă modul de interacțiune cu computerul, plăci de dezvoltare revoluționare cu care pot fi construite propriile device-uri sau ceasuri și căști care arată progresul în timpul exercițiilor fizice cu ajutorul Internet of Things. Acestea sunt câteva dintre elementele celei mai ample game de dispozitive cu tehnologie Intel® prezentată până acum pe piața locală.
Produsele incluse în oferta de Crăciun a retailerilor și expuse la evenimentul Intel aparțin unor companii locale și internaționale, precum Acer*, Allview*, ASUS*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Maguay*, Toshiba*, Vonino*.
În cadrul showcase-ului “Shaping the future – A Christmas like no other”, Intel a prezentat viitorul tehnologiei în viziunea companiei, cu ajutorul unor desktop PC-uri puternice, laptopuri 2 în 1 revoluționare bazate pe cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™, telefoane, tablete și dispozitive purtabile în vogă. Aceste dispozitive inovatoare fac parte din oferta de Crăciun din acest an.
Noua generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă o autonomie mai mare dispozitivelor, reduce consumul de energie și aduce o viteză de 2,5 ori mai mare a sistemului comparativ cu generația anterioară.
“Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™, cea mai performantă de până acum, oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de mai multe aplicații în același timp și schimbă modul de interacțiune cu PC-ul prin intermediul ecranelor tactile. Toate acestea au ca rezultat o mai mare libertate pentru utilizatori, care pot folosi PC-urile oricând, indiferent de locul în care se află”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.
“În cadrul showcase-ului de astăzi am prezentat cele mai performante sisteme bazate pe noile procesoare, împreună cu tehnologii și dispozitive revoluționare, care setează viitorul domeniului IT. Majoritatea produselor prezentate se găsesc în oferta de Crăciun”, a adăugat el.
Interacțiunea cu PC-ul se schimbă cu tehnologia Intel® RealSense™
Noile sisteme oferă o securitate mai mare și cu ajutorul tehnologiei Intel® RealSense™ care elimină necesitatea parolelor, prin prezența unei camera 3D care recunoaște fața utilizatorilor și le oferă acces la PC. Interacțiunea cu computerul se schimbă astfel, Intel® RealSense™ permițându-le utilizatorilor să miște obiectele de pe ecran cu ajutorul gesturilor mâinii sau ale feței.
Tehnologia Intel® RealSense™ oferă posibilități demne de viitorul tehnologiei, precum măsurarea distanțelor dintre obiecte și schimbarea focalizării într-o fotografie și modificarea sau ascunderea fundalului în timpul unei conferințe video.
Cele mai mici PC-uri cu tehnologie Intel
PC-ul surprinde prin formă și design cu cele mai mici PC-uri din lume, Intel® Compute Stick și Intel® Next Unit of Computing (Intel® NUC), proiectate să ocupe incredibil de puțin spațiu acasă sau la birou. Cu ajutorul acestor dispozitive au fost făcute demonstrații ale Intel® Remote Keyboard, aplicație dezvoltată de Intel pentru cele două mini PC-uri, cu care utilizatorii pot controla computerul de la distanță, de pe smartphone sau tabletă.
Intel® Compute Stick este dotat cu procesor quad-core Intel® Atom™, 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat. Mini PC-ul transformă orice TV sau monitor HDMI într-un computer complet funcțional. Datorită Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi.
Intel® Next Unit of Computing (Intel® NUC) este disponibil în mai multe variante, bazate pe procesoare Intel® Celeron®, Intel® Pentium®, Intel® Atom™, Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5 sau Intel® Core™ i7. Are o lățime de 10 cm și o înălțime de până la 5 cm, fiind un PC ideal pentru acasă, datorită spaţiului incredibil de mic pe care îl ocupă.
Internet of Things la un alt nivel
Intel este una dintre companiile care se dedică domeniului Internet of Things, aflat în expansiune. Din acest segment, în cadrul evenimentului au fost expuse cele mai în vogă dispozitive purtabile cu tehnologie Intel. Căștile SMS Audio BioSport, bazate pe tehnologia Intel, oferă o experiență unică în timpul antrenamentului fără a sacrifica în vreun fel calitatea audio. Căștile integrează senzori biometrici, care monitorizează bătăile inimii în timpul exercițiilor, oferindu-i utilizatorului date despre progresul său. Printre cele mai importante caracteristici se numără faptul că nu au nevoie de încărcare, fiind alimentate prin audio jack. De asemenea, sunt rezistente la transpirație și apă și se sincronizează cu aplicația RunKeeper pentru a monitoriza ritmul cardiac, ritmul antrenamentelor, distanța și caloriile arse.
Intel a prezentat și ceasul Basis Peak. Dotat cu 5 senzori, este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ™, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare.
Internet of Things stă la baza celor mai noi dispozitive Intel. În cadrul evenimentului au fost prezentate plăcile de dezvoltare Intel dedicate “makerilor”, celor care vor să creeze propriile dispozitive – Intel® Galileo și Intel® Edison.
Intel® Galileo este prima placă de dezvoltare Intel în totalitate Open Source, atât hardware, cât și software, aspect important pentru dezvoltatori și în același timp pentru comunitățile de start-up-uri, care doresc să realizeze prototipuri de produse. Intel® Edison este cel mai mic calculator din lume, de mărimea unui card SD, care poate fi încorporat în gadgeturi purtabile.
Ședințe mai inteligente la birou
Modul de lucru se schimbă cu cele mai noi tehnologii Intel dedicate segmentului business. Una dintre acestea este software-ul Intel® Unite™, care revoluționează ședințele de la birou, permițându-le tuturor participanților să partajeze prezentările de pe laptop pe ecrane mult mai ușor, pentru o productivitate crescută. Utilizarea este foarte simplă fiind nevoie doar de un mini PC cu procesor Intel® Core™ vPro™. Mai multe despre cum funcționează Intel® Unite™ puteți citi și pe revista online iq.intel.ro.
Despre
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict. Pentru informaţii suplimentare despre Intel, accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar pentru eforturile legate de zonele de conflict – conflictfree.intel.com.
Intel, Core, RealSense, Intel Unite, Intel vPro și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.
Intel – BUCUREȘTI, 10 decembrie 2015
Views: 0