Lemurii se adaptează la habitatul natural cu ajutorul televizoarelor Sony BRAVIA 4K

  • Organizația pentru protecția animalelor Aspinall Foundation folosește televizoarele Sony BRAVIA 4K în cadrul programului ”Back to the Wild” menit să ajute animalele să se readapteze la habitatul natural.
  • Televizoarele sunt expuse în țarcurile animalelor pentru a le obișnui cu imagini cât mai detaliate din mediu lor natural, în care urmează să se întoarcă începând de anul viitor.

Rezervația Port Lympne din Kent, Marea Britanie, a instalat televizoare de ultimă generație Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD în țarcurile lemurilor si langurilor, în încercarea de a-i obișnui cu mediul natural în care urmeaza să fie reintegrate de anul viitor. Inițiativa este parte a programului ‘Back to the Wild’ și urmărește să ajute animalele să se familiarizeze cu habitatul specific din insulele Java și Madagascar folosind tehnologie de ultimă generație.

“În cadrul rezervației Port Lympne folosim diverse tehnici pentru a le stimula interesul animalelor. În acest sens apelăm la mirosuri, gusturi, jucării sau chiar noi tehnici de cățărare. De această dată am vrut să încercăm ceva nou pentru a vedea în ce măsură animalele sunt interesate de habitatul lor natural. Chiar dacă țarcurile reproduc foarte fidel mediul din care provin animalele, ne-am dorit să le oferim imagini reale din sălbăticie, care ar putea să devină noua lor casă Calitatea imaginilor de pe televizoarele Sony BRAVIA 4K este atât de clară și detaliată încât oferă o experiență vizuală extrem de apropiată celei din junglă”, a declarat Simon Jeffery, managerul rezervației Port Lympne Reserve. Noua serie BRAVIA X90C oferă imagini 4K de o calitate uimitoare și de patru ori mai multe detalii decât formatul HD. Datorită procesorului 4K X1, claritatea și contrastul fac ca fiecare imagine să semene și mai mult cu realitatea. Tehnologia unică Sony TRILUMINOS Display permite afișarea celei mai extinse game de culori, redând nuanțele specifice pădurilor tropicale în note incredibil de bogate și vii.

“Din 2012, am reintegrat cu succes mai multe grupuri de languri, giboni și maimuțe cenușii din rezervația Port Lympneși și din parcul Howletts Wild Animal Park, în pădurile tropicale protejate din insula Java. Ne-am propus sa reintegrăm acest grup de languri în mediul natural, începând de anul viitor. Deși am colaborat strâns cu comunitățile locale din Madagascar, încă nu am reintegrat acolo lemuri născuți în captivitate. Toate studiile și toată munca de teren și-au dovedit eficiența, astfel că suntem foarte încântați de perspectiva de a putea trimite lemurii născuți captivi în sălbăticie, acolo unde le este locul”, a mai adăugat Simon.

Rezervația Port Lympne, parte a fundației Aspinall, depune eforturi pentru protejarea animalelor rare sau pe cale de dispariție și pentru reintegrarea acestora în zone protejate din sălbăticie.

Despre X90C

Spectaculosul model X90C dezvăluie un design nou “Floating Style” care se remarcă printr-o grosime de doar 4,9 mm. Noul procesor 4K X1 redă cele mai bune imagini 4K indiferent de sursă, în cele mai naturale culori, cu luminozitate și contrast dinamic optime

Noile televizoare Sony BRAVIA 4K și Full HD sunt disponibile în magazinele de specialitate din România

Despre rezervația Port Lympne

Rezervația Port Lympne este unul dintre cele mai mari parcuri de animale sălbatice din Marea Britanie. Cu o întindere de peste 240 de hectare, rezervația oferă o experința safari-ului în Kent.

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

 Sony – 12 decembrie 2015

Visits: 0

Lasă un răspuns