Intel prezintă cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™
CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ȘTIRII:
- Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ a stabilit un nou standard cu modele de PC-uri elegante, care sunt mai subțiri ca oricând și capabile să pornească într-o jumătate de secundă1, oferind o performanță dublă și o durată de viață a bateriei de trei2 ori mai mare comparativ cu majoritatea computerelor deținute în prezent de utilizatori;
- Procesoarele Intel® Core™ din a șasea generație au fost optimizate pentru a rula cel mai bine cu Microsoft Windows® 10, permițând noi experiențe și oferind un computing mai sigur;
- Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ este cea mai fiabilă de până acum pentru segmentul consumer și pentru cel de business, permițând cea mai largă gamă de dispozitive, de la Intel® Compute Stick și sisteme All-in-One, la dispozitive 2 în 1 și notebook-uri, până la primele procesoare Intel® Xeon® pentru stații mobile de lucru.
Intel Corporation a prezentat astăzi cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™. Acestea sunt cele mai performante procesoare de până acum ale companiei. Lansarea marchează un punct de cotitură în relația utilizatorilor cu computerele. Noile procesoare Intel® Core™ oferă performanță îmbunătățită și noi experiențe captivante cu cel mai redus consum de energie de până acum și permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel® Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 în 1 și sisteme All-in-One de înaltă rezoluție la stații de lucru mobile.
Peste 500 de milioane de computere utilizate în prezent sunt mai vechi de patru până la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu țin mult timp și nu pot beneficia de noile experiențe disponibile în prezent. Bazate pe noua microarhitectură Skylake pe 14nm, cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă o performanță de două ori și jumătate mai mare3, o autonomie de trei4 ori mai mare a bateriei, o grafică de 30 de ori mai bună5 pentru gaming și experiențe video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumătate din grosimea și greutatea celor aflate în prezent pe piață, pot porni mai rapid și avea o baterie care ține aproape toată ziua6.
“Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă cel mai important avans în computing de până acum”, a spus Kirk Skaugen, Vicepreședinte Senior și General Manager al Client Computing Group, Intel. “Sistemele bazate pe noile procesoare au un grad mare de răspuns, performanță, autonomie și securitate crescute. De asemenea, permit experiențe noi, precum logarea cu fața folosită drept parolă sau un asistent personal care să răspundă la vocea utilizatorului. Combinația între procesoarele din a șasea generație a gamei Intel® Core™, Windows 10 și noile sisteme oferite de producători face ca acesta să fie cel mai bun moment pentru a cumpăra un nou computer”, a mai spus reprezentantul Intel.
Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă o gamă largă de noi dispozitive
Noile procesoare Intel® Core™ permit lansarea unei game largi de dispozitive care să se potrivească oricărei nevoi. Procesoarele Intel® Core™ M, care pot oferi de două ori performanța tabletelor premium7, vor include acum modele Intel Core m3, m5 și m7 pentru a le permite utilizatorilor să își găsească mai ușor dispozitivul potrivit nevoilor lor. Intel® Compute Stick va include pe viitor un procesor Intel® Core™ M din a șasea generație.
Această nouă generație de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel® Core™ i5, care oferă multitasking8 îmbunătățit cu 60% și gama de procesoare Intel® Xeon® E3 pentru stații mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanță9 grafică pentru experiențe vizuale de înaltă calitate în gaming, precum și creare de conținut 4K și playback media. Noua tehnologie Intel® Speed Shift îmbunătățește nivelul de răspuns al sistemelor mobile, astfel încât utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede10.
Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ și platformele Intel® Xeon® vor oferi noi capabilități și experiențe. Mai multe dispozitive vor fi dotate cu Thunderbolt™ 3 pentru USB tip C. Camera Intel® RealSense™ va fi de acum disponibilă pe mai multe dispozitive 2 în 1, notebookuri, sisteme All-in-One, bazate pe noile procesoare Intel® Core™, oferind noi senzori cu capacitate de detectare și experiențe captivante care vor permite utilizatorilor să facă și să distribuie fotografii 3D, să scaneze și să printeze în 3D și să schimbe sau să modifice ușor imaginea de fundal în timpul unei conversații video online.
Noile procesoare Intel® Core™ marchează un nou pas din inițiativa Intel „fără cabluri” pentru a oferi cea mai bună experiență de wireless display cu ajutorul Intel® WiDi sau Pro WiDi. Această tehnologie le permite utilizatorilor să distribuie cu ușurință de pe computerul lor pe TV sau monitor fără cabluri.
Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ ajută la optimizarea anumitor elemente ale Windows® 10 precum Cortana* și Windows Hello* pentru o interacțiune mai naturală cu tehnologia. Dispozitivele dotate cu camera Intel® RealSense™ și Windows Hello permit utilizatorilor să se logheze prin recunoaștere facială. Tehnologia True Key™ de la Intel Security este, de asemenea, disponibilă pe mai multe sisteme bazate pe noile procesoare pentru a oferi o experiență sigură de autentificare la dispozitive și site-uri, fără a fi necesară reamintirea parolei pentru fiecare în parte.
În curând: grafică Intel® Iris™, Intel® vPro™ pentru business și produse pentru IoT
În următoarele luni, Intel intenționează să ofere peste 48 de procesoare din cea de-a șasea generație Intel® Core™, cu grafică Intel® Iris™ și Iris Pro, procesoare din gama Intel® Xeon® E3-1500M pentru stații mobile de lucru și procesoare Intel® vPro™ din a șasea generație pentru segmentul business și enterprise. O serie de dispozitive cu modele variate este disponibilă acum sau va fi în lunile următoare de la producătorii din întreaga lume. În plus, Intel oferă peste 25 de produse pentru IoT cu 7 ani durată de viață garantată și Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP. Industrii precum cea de retail, medicală, industrială, supraveghere și securitate digitală vor beneficia cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core și vor include o serie variată de designuri IoT.
Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict. Pentru informaţii suplimentare despre Intel, accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar pentru eforturile legate de zonele de conflict – conflictfree.intel.com.
Intel, Intel Core, Xeon, RealSense, Iris, True Key și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.
* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi.
Microsoft și Windows sunt mărci sau mărci comerciale înregistrare ale Microsoft Corporation în Statele Unite și/sau în alte țări.
1 Capabilitățile tehnologiilor Intel depind de configurația sistemelor și este posibil să necesite activări hardware, software sau alte servicii. Performanța variază în funcție de configurația sistemului. Niciun sistem nu este absolut sigur. Pentru mai multe detalii despre sistemul vostru verificați cu producătorul sau retailerul sau accesați support.intel.com.
2 Intel Core i5-6200U din a șasea generație (baterie de 43WHr) comparativ cu un PC vechi de cinci ani bazat pe un procesor Intel Core i5-520UM (baterie de 62WHr): performanță de 2,5 ori mai bună (SYSmark*2014), o baterie cu autonomie de trei ori mai mare (Windows* 10 pe i5-6200U și Windows 7 pe i5-520UM)
3 Intel Core i5-6200U din a șasea generație (baterie de 43WHr) comparativ cu un PC vechi de 5 ani bazat pe un procesor Intel Core i5-520UM (baterie de 62WHr): performanță de 2,5 ori mai bună (SYSmark*2014)
4 Intel Core i5-6200U din a șasea generație (baterie pe 43WHr) comparativ cu un PC vechi de 5 ani bazat pe un procesor Intel Core i5-520UM (baterie de 62WHr): autonomie a bateriei de trei ori mai mare (Windows* 10 pe i5-6200U și Windows 7 pe i5-520UM)
5 i5-6200U din a șasea generație (baterie pe 43WHr) comparativ cu un PC vechi de 5 ani bazat pe un procesor Intel Core i5-520UM (baterie de 62WHr): o performanță grafică de 30 de ori mai bună (test 3D Mark Cloud Gate)
6 Proiecție cu Intel Core M7-6Y75 pentru video playback 1080p cu o baterie de 36WHr
7 Bazat pe măsurătorile TabletMark* și WebXPRT* 2015 (Intel® Core™ m7-6Y75 CRB vs. iPad* Air 2)
8 Intel® Core™ i5-6300HQ vs. Intel® Core™ i5-4300M, SPEC*int_rate_base2006
9 Intel® Core™ M7-6Y75 (PL1=4.5W) comparativ cu Intel® Core™ M-5Y71 (PL1=4.5W), 3DMark* 1.2.0 Sky Diver
10 Intel® Core™ i5-6200U WebXPRT*2015 (20% per total) și până la 45% pentru îmbunătățire foto, WebXPRT*2015
Este posibil ca software-urile și sarcinile de lucru folosite la testele de performanță să fi fost optimizate doar pentru procesoarele Intel.
Testele de performanţă, precum SYSmark şi MobileMark, sunt folosite cu ajutorul unor sisteme specifice de computing, componente, software, operaţii şi funcţii. Orice modificare a factorilor menţionaţi ar putea afecta rezultatele. Pentru a evalua complet produsele achiziţionate, inclusiv performanţa în combinaţie cu alte sisteme sau produse, este recomandată consultarea unor informaţii şi teste de performanţă diferite. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.intel.com/performance
Rezultatele au fost optimizate sau simulate folosind analiza internă Intel sau simulare arhitecturală și oferite publicului doar cu scop informațional. Orice modificare a elementelor menţionate ar putea afecta performanța actuală.
Avertisment: Schimbarea frecvenței memoriei sau a voltajului poate reduce stabilitatea sistemului și durata de viață a acestuia, a memoriei și a procesorului; (ii) poate duce la cedarea procesorului și a altor sisteme; (iii) scădea performanța sistemului; (iv) cauza încălzire peste măsură sau alte daune; și (v) afecta integritatea datelor. Intel nu garantează că memoria, folosită la frecvențe și voltaje modificate, va putea fi folosită pentru orice volum de lucru. Verificați cu producătorul memoriei garanția și orice alte detalii.
Toate produsele, datele și cifrele pot fi modificate fără un anunț în prealabil.
SYSmark* 2014 este un benchmark al BAPCo* care măsoară performanțele platformelor Windows*. SYSmark are trei scenarii de folosire: Office Productivity, Media Creation și Data/Financial Analysis. SYSmark conține aplicații reale de la companii precum Microsoft* și Adobe*.
WebXPRT* 2015 este un benchmark de la Principled Technologies* care măsoară performanța aplicațiilor web folosind șase scenarii: Photo Enhancement, Organize Album, Stock Option Pricing, Local Notes, Sales Graphs and Explore DNA Sequencing. WebXPRT testează tehnologii pentru browsere moderne precum HTML5 Canvas 2D, HTML5 Table, HTML5 Local Storage, HTML5 Web Workers, AES encryption, DOM pe lângă JavaScript*.
3DMark* este un benchmark al Futuremark* care măsoară performanța în gaming DX* 9 / OpenGL* ES 2.0, DX 10 and DX 11. Sunt patru teste: „Ice Storm” for DX 9 / OpenGL ES 2.0, „Sling Shot” pentru OpenGL ES 3.0/1, „Cloud Gate” pentru DX 10, „Sky Diver” for DX11 și „Fire Strike” pentru grafică DX 11.
SPEC* CPU2006 este un benchmark al SPEC care măsoară perormanța dispozitivului folosind aplicații intensive de computing. SPECint*_base2006 măsoară cât de repede un dispozitiv duce la bun sfârșit o sarcină. SPECint*_rate_base2006 măsoară transferul și cât de multe sarcini poate îndeplini dispozitivul într-o anumită perioadă de timp.
Windows* HD Local Video Playback Component Average Power. Deconectați toate dispozitivele USB, conectați-vă la o un WiFi și setați luminozitatea ecranului la 200 niți (dezinstalați DPST, setați luminozitatea la 200 niți pe un background alb și porniți DPST). Așteptați 10 minute pentru ca sistemul de operare să intre în modul “idle”. Porniți video-ul Tears of Steel (1080p H264 10MBps) cu Windows metro player. Măsurați și calculați puterea pentru durata clipului.
Autonomia bateriei și performanța măsurate cu Intel Reference Platform.
Intel Reference Platform este un exemplu pentru un nou sistem. Produsele disponibile la producători nu vor fi identice în ceea ce privește designul, iar performanța va varia.
Intel CRB, Intel® Core™ M-5Y71, PL1=4.5W TDP, 2C4T, Turbo până la 2.9GHz/2.6GHz, Memorie: 2x2GB LPDDR3-1600, Stocare: Intel SSD, Rezoluția display-ului:1920×1080.
Intel CRB, Intel® Core™ M7-6Y75, PL1=4.5W TDP 1 PL1=4.5W TDP, 2C4T, Turbo până la 3.1GHz/2.9GHz, Memorie: 2x2GB LPDDR3-1600, Stocare: Intel SSD, Rezoluția display-ului:1920×1080.
Intel CRB, Intel® Core i7-6920HQ, 45W TDP, 4C8T, Turbo până la 3.8GHz, Memorie: 2x4GB DDR4-2133, Stocare: Intel SSD 240GB 535 Series, Rezoluția display-ului:1920×1200.
Intel CRB, Intel® Core™ i5-6200U, PL1=15W TDP, 2C4T, Turbo până la 3.4GHz/3.2GHz, Memorie: 2x4GB DDR4-2133, Stocare: Intel SSD, Rezoluția display-ului:1920×1080. Driver grafic: 15.40.4225
Procesor Intel® Core™ i5-520UM (până la 1.86 GHz, 4T/2C, 3M cache) pe Acer Aspire One* 1830T-3721:18W TDP. BIOS: Insyde v.1.11*, Grafică: Intel HD Graphics (driver v. 8.15.10.2104), Memorie: 8 GB (2 x 4 GB) DDR3 1333 Mhz, HDD: Seagate* 500 GB, OS: Windows* 7, Baterie: 62 Wh.
Intel CRB, Intel® Core i5-6300HQ, 45W TDP, 4C4T, Turbo până la 3.2GHz, Memorie: 2x4GB DDR4-2133, Stocare: Intel SSD 240GB 535 Series, Rezoluția display-ului:1920×1200.
Intel CRB, Intel® Core i5-4300M, 37W TDP, 2C4T, Turbo până la 3.3GHz, Memorie: 2x4GB DDR3-1600, Stocare: Intel SSD 240GB 535 Series, Rezoluția display-ului:1920×1200.
Intel CRB, Intel® Core™ i7-4910MQ 47W TDP, 4C8T, Turbo până la 3.9GHz, Memorie: 2x4GB DDR3L-1600, Stocare: Intel SSD, Rezoluția display-ului:1920×1200.
SANTA CLARA, California, 2 septembrie 2015 – Intel Corporation
Views: 0