Intel Capital, aproape de investiții de jumătate de miliard de dolari în 2015, cu 22 de milioane de dolari anunțate la summitul global anual

Intel Capital, fondul global și, totodată, organizația care se ocupă de fuziuni și achiziții a Intel, a anunțat la Summitul Global Intel Capital noi investiții în valoare totală de peste 22 de milioane de dolari în 10 startup-uri. De la noi soluții de încărcare fără fir (Chargifi*) la noi modalități de modelare digitală a corpului uman (Body Labs*) și multe altele, companiile care intră în portofoliul Intel Capital dezvoltă inovații pentru o gamă largă de tehnologii.
“Cu anunțul din cadrul Summitului suntem pe cale de a investi mai mult de 500 de milioane de dolari în startup-uri în 2015”, a declarat Wendell Brooks, Vicepreședinte Intel și viitor Președinte al Intel Capital. “Având în vedere un grup important de exit-uri, așteptăm unul dintre cei mai puternici ani ai organizației de până acum”, a mai spus el.
Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului Global Intel Capital în San Diego. Aflat deja la a 16-a ediție, principalul eveniment de networking al industriei găzduiește mai mult de 1.000 de fondatori, directori executivi și inovatori pentru 2 zile de networking, învățare și inspirație.Arvind Sodhani
“Ce diferențiază Intel Capital este modul în care rețeaua noastră globală stimulează inovația în întreaga industrie tehnologică”,spuneArvind Sodhani,Vicepreședinte executiv al Intel Capital. “În timp ce mă pregătesc să mă retrag după o carieră de 35 de ani la Intel, sunt bucuros să spun că am transfor mat Intel Capital într-unul din cele mai mari, de succes și influente grupuri de investiții din lume”, a mai spus el.
În discursul său de deschidere, Sodhani a oferit premiul Antreprenorul Anului lui Rodney Rogers, co-fondator al Virtustream.Acest premiu recunoaște capacitatea lor de a construi un start-up, de la stadiul de garaj la un exit de 1,2 miliarde de dolari în mai puțin de 6 ani.Wendell Brooks

Mai multe detalii cu privire la noile investiții, care cuprind 5 țări:

Comunicații
FreedomPop* (Los Angeles, California, SUA) oferă servicii de telefonie mobilă astfel încât nimeni să nu fie lăsat pe dinafara “grilei conectate”. Lansat în 2012, FreedomPop rescrie regulile industriei telecom americane, oferind consumatorilor acces gratuit la serviciile de Internet de mare viteză și de telefonie mobilă, la nivel național.
LISNR* (Cincinnati, Ohio, SUA) este creatorul Smart Tones, un nou protocol de comunicații, care trimite date prin sunete, utilizând o tehnologie de înaltă frecvență. Este vorba despre un fișier de sunet digital, care transformă orice difuzor sau semnal media într-un semnal, funcționând fără probleme între spațiile fizice și digitale, mai eficient decâttoate soluțiile existente momentan pe piață, dintre care cele mai notabile sunt Bluetooth și ACR tradițional. LISNR este ultima companie portofoliu care primește o investiție din partea fondului revoluționar de 125 milioane de dolari al Intel Capital, Fondul Diversity .
Sckipio* (Ramat Gan, Israel), liderul în modemuri G.fast, este prima companie care va anunța și livra chipset-uri G.fast comerciale. Acestea vor livra până la 1 Gbp/s în bandă largă la domiciliu, prin cablurile de cupru existente.
what3words* (Londra, Marea Britanie) este o platformă premiată de nenumărate ori, care permite oamenilor să găseascăși să comunice un loc, cu o acuratețe mai mare, mai repedefață de un GPS sau coduri poștale (care nu există în multe țări). what3words este multi-platformă, poate fi integrată cu ușurință în alte aplicații și prezintă oportunități uriașe de eficientizare a companiilor.

Tehnologia din jurul meu
Body Labs (New York, New York, SUA) colectează, digitalizează și organizează toate datele și informațiile referitoare la forma corpului uman, postură și mișcare. Misiunea aplicației este de a transforma corpul uman într-o platformă digitală pe și în jurul căreia bunurile și serviciile pot fi concepute, produse, cumpărate și vândute.
Microprogram Information*(Taichung, Taiwan) este o soluție Internet of Things, un furnizor de servicii care oferă soluții hardware și software la cheie și servicii de gestionare a informațiilor backend pentru închiriere de biciclete, flote de taxi, sisteme de vânzare mobile și altele. Compania are puncte forte în fluxul de servicii de plăți electronice, integrare de sisteme încorporate, RFID/MiFARE și suport de servicii.
Perfant Technology* (Beijing, China) dezvoltă tehnologii de imagisticăși video pentru inteligență artificială, viziune pentru mașini, de reconstrucție 3D și realitate virtuală. Noul aparat de fotografiat panoramic al celor de la Perfant, eyesir, poate fi utilizat în turism, aviație, realitate virtuală, case inteligente, imobiliare, mass-media, nunți, sport și diverse evenimente.

Probleme vechi, soluții noi
Chargifi (Londra, Marea Britanie) este o rețea de încărcare fără fir utilizând puterea ca o platformă pentru îmbunătățirea experiențelor de zi cu zi ale oamenilor.De la cafenele la hoteluri, restaurante, birouri și aeroporturi, “Chargifi Spots” formează o rețea inteligentă pentru a le oferi oamenilor acces la energie pentru dispozitive mobile atunci când au nevoie de ea cel mai mult.
KMLabs* (Boulder, Colorado, SUA) este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme laser avansate, ultrarapide,și de înaltă performanță pentru aplicații de cercetare și industriale, inclusiv imagistică multi-foton, spectroscopie, OCT, generație THz, CEP, micro-machining, radiografii ușoare și EUV Pulse Generation. Acesta este singurul furnizor comercial de surse de iluminare pentru “mese cu laser cu raze X”. Sistemele laser femtosecond (un cvadrilion dintr-o secundă)și laserele Ti:sapphire oferă soluții fără precedent pentru metrologie industrială, imagisticăși caracterizarea materialelor.
Prieto Battery* (Fort Collins, Colorado, SUA) este un furnizor de baterii 3D avansate axat pe comercializarea de tehnologie patentată pentru baterii Lithium-Ion, care oferă performanțe de transformare la un cost competitiv, folosind materiale non-toxice, cu posibilitatea de a personaliza formele acestora.

În plus, Intel Capital a anunțat căParallel Machines*,o companie aflată la început, concentrată pe furnizarea de medii optimizate pentru analiza predictivă avansată, a intrat în portofoliul său. Compania, care are birouri în Tel Aviv, Boston, California și Seattle, a fost fondată în 2014 de către antreprenori de renume, cu background în calcul distribuit, programare de sistem și statistică.

Pentru prima dată, summitul din acest an a oferit, de asemenea, o ocazie pentru companiile din portofoliul Intel Capital să prezinte noi produse.
• Altia Systems* a prezentat PanaCast, prima experiență video panoramică 4K personală pentru Intel® Unite™, cu un câmp de vizualizare de 180 de grade, care permite participanților să “privească de jur împrejur” în video-ul live, ajutându-se de gesturi tactile simple.
• Avogy*, producătorul încărcătorului de laptop Zolt Plus – care este mai mic și mai ușor decât încărcătoarele tradiționale grele de tip “cărămidă” și permite utilizatorilor săîncarce simultan laptopul și două dispozitive mobile suplimentare – a anunțat că dispozitivul va fi disponibil pe 17 noiembrie.
• Braigo Labs*, companie înființată de Shubham Banerjee, în vârstă de 13 ani, unul dintre cei mai tineri antreprenori din lume, a prezentat capabilităție Intel® Edison pentru un sistem tehnologic pentru transcrierea Braille.
• Fortscale*, lider în analiza comportamentului utilizatorilor pentru securitatea companiilor, a prezentat Fortscale 2.0, un upgrade la celebra soluție a companiei, care are ca rezultat targetarea și eliminarea pericolelor din interior.
• Two Bit Circus*, fondată de fiul lui Nolan Bushnell, celebru în Silicon Valley, pentru ainspira următoarea generație de inovatori prin experiente hi-tech de divertisment, a prezentat utilizarea interactivă a tehnologiei Intel® RealSense™.
Pentru mai multe detalii legate de noile produse, vizitați www.intel.com/newsroom/globalsummit

La ediția din acest an, unde s-a intrat doar pe bază de invitație, au participat speakeri de seamă precum Beth Comstock, Vicepreședinte al GE* și Președinte șiCEO al GE Business Innovations; Tom Reilly, CEO al Cloudera* și Padmasree Warrior, consultant strategic la Cisco*.
“Așa cum demonstrează toate investițiile și noile produse prezentate, Intel Capital caută inovația în lume și ajută antreprenorii să ajungă pe culmi înalte”, a declarat Brooks. “Puterea tehnologiei oferită de Intel este un avantaj pe care niciun alt investitor de tip venture nu-l poate oferi”, a mai spus el.

Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict.Pentru informaţii suplimentare despre Intel, accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar pentru eforturile legate de zonele de conflict – conflictfree.intel.com.

Intel, Intel RealSense, Inte Unite și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.
* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi.

Despre Intel Capital Global Summit
Global Summit este evenimentul preeminent de networking al industriei de IT. Summitul din acest an a adus laolaltă peste 1.000 de invitați din portofoliul Intel Capital, partenerii și clienții Intel și lideri ai industriei din întreaga lume. Summitul Intel Capital Global 2015 a fost sponsorizat de Accenture, Credit Suisse, Gibson, Dunn & Crutcher, IBM, KPMG, Crystal & Company, Guvernul statului Canada, Kingsley Gat, NASDAQ, Needham & Company, Silicon Valley Bank și TriNet.

Despre Intel Capital
Intel Capital, fondul global de investiții și, totodată, organizația care se ocupă de fuziuni și achiziții a Intel, investeşte în lansarea tehnologiilor inovatoare şi în companii din toată lumea. Intel Capital investeşte într-o arie largă de companii ce dezvoltă hardware, software şi servicii pentru computing și device-uri inteligente, cloud centre de date, securitate, Internet of Things, werables, robotică și producţia de semiconductori. Încă din 1991, Intel Capital a investit mai mult de 11,6 miliarde de dolari în mai mult de 1.400 de companii din 57 de ţări. În acest interval de timp, 213 de companii din portofoliu au fost listate la diferite burse din lume şi 377 au fost cumpărate sau au fost parte a unei fuziuni. Prin programele de business dezvoltate, Intel Capital face posibile întâlniri anuale între companiile aflate în portofoliu și partenerii Intel în cadrul Global 2000. Pentru mai multe informaţii despre ce face Intel Capital unul dintre cele mai puternice firme de tip venture capital din lume, vizitaţi www.intelcapital.comsau urmăriți compania la @Intelcapital

SAN DIEGO, 4 noiembrie 2015 –Intel Capital

Visits: 6

Lasă un răspuns