Cisco extinde portofoliul de soluții de securitate pentru a oferi companiilor un nivel mai mare de vizibilitate, control și protecție asupra rețelelor

Cisco lansează noi soluții în cadrul strategiei Security Everywhere, pentru asigurarea securității la nivelul întregii infrastructuri de rețea – de la centrele de date până la dispozitivele utilizatorilor individuali, birourile locale ale companiilor și până în cloud, oferind vizibilitate și control permanent asupra amenințărilor informatice.

Atacurile informatice se întețesc pe măsură ce volumul de date crește, iar companiile rămân adesea cu un pas în urmă, străduindu-se să-și asigure activele. În prezent, multe dintre acestea implementează soluții punctuale, care nu sunt interoperabile, iar echipele de securitate au vizibilitate limitată asupra potențialelor amenințări în interiorul rețelei proprii.

DSCN1295

Atuurile arhitecturii Cisco derivă din încorporarea și extinderea componentei de securitate la nivelul întregii rețele. Cisco adaugă astfel mai mulți senzori pentru o vizibilitate mai mare asupra proceselor care au loc într-o rețea, crește numărul punctelor de control pentru o performanță sporită și oferă protecție permanentă, folosind tehnologie de ultimă generație împotrivă atacurilor, pentru a reduce timpii de detecție și de răspuns, diminuând anvergura atacurilor.

Cisco lansează astfel Cisco® Cloud Access Security (CAS), soluție care oferă vizibilitate și securitate asupra datelor pentru aplicații în cloud; Identity Services Engine (ISE) – soluție care extinde vizibilitatea și controlul accesului în rețea; și Threat Awareness Service, soluție care oferă companiilor vizibilitate asupra atacurilor potențiale în rețelele acestora.

Control și vizibilitate în cloud

Potrivit Cisco Cloud Consumption Services, numărul aplicațiilor în cloud neautorizate accesate de angajații din mediul enterprise este de 15 până la 20 de ori mai mare decât au anticipat managerii IT, din cauza fenomenului Shadow IT – care presupune introducerea în sistem a dispozitivelor mobile personale și accesarea de aplicații neautorizate. Noua soluție CAS le permite companiilor să adreseze complexitatea acestui fenomen, asigurându-le vizibilitate mărită și control asupra datelor din aplicațiile în cloud.

Parteneriatul CAS cu Skyhigh Networks și Elastic oferă vizibilitate sporită asupra aplicațiilor „ascunse” pe care angajații le pot aduce în rețea, identifică comportamente de tip malware și are capacitatea de a stabili soluții de securitate prin intermediul cărora utilizarea acestor aplicații este diminuată în mod automat în funcție de politicile companiilor. Pentru protecția serviciilor și aplicațiilor în cloud, cum ar fi Dropbox și Salesforce, CAS previne încărcarea informațiilor sensibile și partajarea datelor inadecvate prin intermediul aplicațiilor, limitând astfel potențialele scurgeri de informații. Cisco Cloud Web Security integrează acum CAS și oferă acces securizat la Internet cu ajutorul platformelor Integrated Services Router 4K, oferind optimizarea folosirii lățimii de bandă și securizarea conexiunilor la lățimea de bandă.

Protecție pentru punctele de acces și date

Pe măsură ce companiile își deschid rețelele pentru dispozitive IoT și mobile, precum și pentru aplicații aparținând terțelor părți, acestea trebuie să găsească echilibrul între conexiune și securitatea informatică și să accelereze în același timp modificările de securitate pentru a se plia cerințelor lor de business. Peste 68% dintre companii au constatat că telefoanele mobile utilizate în rețea de către angajați au crescut semnificativ riscul asupra endpoint-urilor.

Soluția Cisco Identity Services Engine (ISE), o platformă complexă, care rezolvă problema conectării „orice dispozitiv” în rețeaua internă a companiei prin aplicarea politicii de securitate sensibilă la context, este acum îmbunătățită pentru a oferi un control mai bun și se integrează cu Cisco Mobility Services Engine. Astfel, poate crea și aplica politici de securitate în funcție de localizarea localizate care definesc accesul la date până la nivel de încăpere. În acest fel poate fi redusă dimensiunea unui atac, limitând amenințările la nivelul rețelei și securizând accesul la infrastructură.

ISE își extinde și acoperirea în zona de soluții de securitate prin intermediul ecosistemului de parteneri pxGrid, cu nouă parteneri noi: Check Point, Infoblox, Invincea, E8 Security, Hawk Defense, Huntsman Security, LogRhythm, SAINT și SOTI, ajungând la un număr total de 30 de parteneri în primul an de la implementare. Partenerii pot partaja acum bidirecțional soluții telemetrice de securitate în ecosistem. O nouă caracteristică a pxGrid Adaptive Network Control le permite partenerilor să utilizeze ISE pentru a investiga rapid amenințările, folosind rețeaua pe post de executant.

Prevenirea amenințărilor

Adesea, organizațiile nu cunosc vulnerabilitățile propriilor rețele și nu pot astfel să intervină dacă nu au informații.

Cu ajutorul softului de telemetrie de securitate, Cisco Threat Awareness Service, vizibilitatea asupra eventualelor amenințări în rândul operațiunilor de intrare-ieșire în rețea este mai mare, iar principalele amenințări care ar putea necesita o monitorizare atentă sunt evidențiate. O ofertă standard este inclusă în pachetul Cisco SMARTnet™ Total Care™ Service, în timp ce o ofertă premium cu funcții suplimentare este disponibilă pe baza unui abonament annual.

Îmbunătățirea metodelor de protecție pentru AnyConnect și AMP Everywhere

Noile soluții de securitate îmbunătățesc modulul Network Visibility al AnyConnect VPN, pentru a oferi informații despre fluxul de trafic și date contextuale privind utilizatori, aplicații, dispozitive, regiuni și destinații. De asemenea, AMP (Advanced Malware Protection) Threat Grid oferă mai multe informații pentru portofoliul AMP, extinzând protecția și pentru ASA prin FirePower Services și AMP pentru rețele și puncte de acces. Ambele oferă mai multă vizibilitate și control pentru companii pentru ca acestea să facă față rapid și eficient amenințărilor informatice.

OpenDNS Umbrella

Cu o viziune globală unică asupra Internetului, noua funcție OpenDNS poate furniza soluții inteligente de securitate pentru protecție în rețea împotriva amenințărilor asupra oricărui dispozitiv, oriunde, oricând.

BUCUREȘTI, 05 noiembrie 2015 – Cisco

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: