Intel a obținut un venit de 14,5 miliarde de dolari și un profit de 3,1 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului

Intel Corporation a raportat pentru al treilea trimestru al anului un venit de 14,5 miliarde de dolari, un venit operaţional de 4,2 miliarde de dolari, un profit net de 3,1 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 64 de cenți. Compania a generat aproximativ 5,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 1 miliard de dolari pentru a răscumpăra 36 de milioane de acţiuni.Brian Krzanich

“Ne-am descurcat bine în al treilea trimestru și am obținut rezultate importante într-un mediu economic competitiv”, a declarat Brian Krzanich, CEO-ul Intel. “Acest trimestru a demonstrat inovația Intel. Utilizatorii sunt entuziasmați cu privire la cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™. Tot în acest trimestru am lansat tehnologia 3D XPoint™, primul nou tip de memorie din industrie din ultimele două decenii”, a adăugat el.

Cele mai importante rezultate din T3 2015

 • Venitul Client Computing Group a fost de 8,5 miliarde de dolari, în creștere cu 13% față de T2 2015 și în scădere cu 7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
 • Venitul Data Center Group a fost de 4,1 miliarde de dolari, în creștere cu 8% față de T2 2015 și cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.
 • Venitul Internet of Things Group a fost de 581 de milioane de dolari, având o creștere de 4% față de T2 2015 și de 10% față de T3 2014.
 • Venitul segmentelor software și servicii a fost de 556 de milioane de dolari, în creștere cu 4% față de T2 2015 și constant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultate financiare Intel T3 2015_Infografic

Comparație financiară
Rezultate anuale
T3 2015 T3 2014 vs. T3 2014
Venit 14,5 mld. dolari 14,6 mld. dolari Aproximativ la fel
Marja brută 63% 65% În scădere cu 2 puncte
R&D și MG&A 4,8 mld. dolari 4,8 mld. dolari Constant
Venit operaţional 4,2 mld. dolari 4,5 mld. dolari În scădere cu 8%
Rata de impozitare 26,9% 27,1% În scădere cu 0,2 puncte
Profit net 3,1 mld. dolari 3,3 mld. dolari În scădere cu 6%
Profit per acţiune 64 de cenți 66 de cenţi În scădere cu 3%

 

Comprație financiară
Rezultate trimestriale
T3 2015 T2 2015 vs. T2 2015
Venit 14,5 mld. dolari 13,2 mld. dolari În creștere cu 10%
Marja brută 63% 62,5% În creștere cu 0,5 puncte
R&D și MG&A 4,8 mld. dolari 5 mld. dolari În creștere cu 4%
Venit operaţional 4,2 mld. dolari 2,9 mld. dolari În scădere 45%
Rata de impozitare 26,9% 9,3% În creștere cu 17,6 puncte
Profit net 3,1 mld. dolari 2,7 mld. dolari În creștere cu 15%
Profit per acţiune 64 de cenți 55 de cenți În creștere cu 16%

 

Perspectiva de business

Perspectiva de business a companiei Intel exclude potenţialul impact al unor achiziţii, cesionări sau alte activităţi de business similare care pot fi finalizate după 13 octombrie.

T4 2015

 • Venit: 14,8 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari;
 • Marja brută exprimată procentual: 62%, plus sau minus câteva procente;
 • Cheltuieli de R&D plus MG&A: aproximativ 5 miliarde de dolari;
 • Costurile de restructurare: aproximativ 25 de milioane de dolari;
 • Amortizarea achiziţiilor intangibile: aproximativ 70 de milioane de dolari;
 • Impactul investiţiilor de capital, dobânzilor şi altele: aproximativ zero;
 • Depreciere: aproximativ 1,9 miliarde de dolari;
 • Rata de impozitare: 25%
 • Cheltuieli anuale de capital: 7,3 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari.Pentru informaţii suplimentare referitoare la rezultatele Intel şi la perspective accesaţi comentariul CFO de la adresa: www.intc.com/results.cfm.Situaţia perspectivei de business Declaraţiile de mai sus şi oricare altele din acest document care se referă la planuri şi aşteptări în al doilea trimestru al anului şi în viitor, au aspect de predictibilitate şi implică o serie de riscuri şi elemente necunoscute. Cuvinte precum “anticipativ”, “aşteptări”, “intenţii”, “planuri”, “dorinţe”, “încercări”, “estimativ”, “este posibil”, “ar trebui” şi variaţii ale acestora se referă la declaraţii de prognoză. Declaraţii care se referă la estimări, evenimente incerte sau supoziţii sunt identificate de asemenea ca elemente ale unei prognoze. Mulţi factori pot influenţa rezultatele actuale ale companiei Intel, iar diferenţele dintre previziunile prezente ale Intel în ceea ce priveşte aceşti factori pot face ca rezultatele reale să difere faţă de rezultatele exprimate în aceste declaraţii estimative. Momentan, Intel consideră că următorii factori pot juca un rol important în obţinerea unor rezultate reale diferite de estimările companiei:
 • Factori de risc
 • Perspectiva de business a Intel este postată la intc.com şi poate fi reiterată în public sau în timpul întâlnirilor private cu investitori şi alţii. Perspectiva de business este valabilă până la data de 11 decembrie, dacă nu intervine o actualizare. Perspectiva de business pentru amortizarea activelor necorporale, impactul investiţiilor de capital şi taxe va intra în vigoare după închiderea zilei de business de 20 octombrie. De la sfârşitul zilei lucrătoare de 11 decembrie până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale celui de-al patrulea trimestru, pe 14 ianuarie, Intel va intra în “quiet period”. În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei şi în declaraţiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de “quiet period” şi nefiind actualizate de companie.
 • Cererea poate să difere faţă de aşteptările Intel, din cauza unor factori ce includ schimbări

în condiţiile de business şi economice; acceptarea de către utilizatori a produselor Intel şi ale concurenţei; schimbări în obiceiul de comandă al clienţilor, incluzând anulări (contramandări, rezilieri) şi schimbări la nivelul stocurilor clienţilor.

 • Procentajul marjei brute ar putea varia semnificativ faţă de aşteptări din cauza schimbărilor la nivelul venitului, mix produs-preţ, costuri de iniţiere a activităţii, variaţii în evaluarea inventarului, inclusiv variaţii legate de momentul în care produsele vor fi puse la vânzare, stocuri în exces sau ieşite din uz, randament de producţie, schimbarea preţului per unitate, dificultăţi în cadrul procesului de fabricaţie/asamblare şi costuri asociate, capacitatea de utilizare. Procentajul marjei brute ar putea varia și din cauza timingului lansării produselor Intel și a cheltuielilor legate de acestea, abilitatea Intel de a răspunde rapid dezvoltărilor tehnologice și de a lansa noi produse sau de a încorpora noi capabilități produselor existente, care ar putea duce la restructurări și cheltuieli cu deprecierea activelor.
 • Rezultatele Intel pot fi afectate de factorii economici, sociali și politici nefavorabili din țările unde Intel, clienții și furnizorii săi operează, inclusiv conflicte militare sau alte riscuri de securitate, dezastre naturale, afectări ale infrastructurii, pericole de sănătate și variații mari ale cursului valutar. Rezultatele ar putea fi afectate de impunerile formale sau informale ale statelor asupra reglementărilor de import/export și asupra altora legate de business, care pot fi schimbate fără anunț în prealabil.
 • Intel îşi desfăşoară activitatea în industrii foarte competitive, caracterizate de un procentaj mare de costuri fixe sau greu de redus pe termen scurt.
 • Volumul, timingul și alte execuții legate de programul de răscumpărare de acțiuni al Intel pot fi afectate de schimbarea priorităților companiei în folosirea banilor pentru alte scopuri, precum costurile operaționale, cheltuieli de capital, achiziții, dar și de schimbările legislației fiscale și de cash flow.
 • Rata de impozitare poate fi influenţată de legea din jurisdicţia unde se stabilesc şi sunt taxate ulterior profiturile; de modificările în evaluările creditelor, beneficiilor şi deducerilor; de deciziile care derivă din auditarea efectuată de către diferite autorităţi financiare, incluzând plata dobânzilor şi a amenzilor și capacitatea de a realiza active de impozit amânat.
 • Câștigurile și pierderile din titlurile de capital și dobânzi pot varia față de estimări în funcție de vânzări, schimb valutar, schimbarea valorii juste sau afectarea datoriilor și a investițiilor de capital, rata dobânzilor, soldul de numerar, dar și de schimbarea valorii juste a instrumentelor derivate.
 • Defectele produselor sau eratele (devieri de la specificațiile publicate) pot afecta cheltuielile, veniturile și reputația Intel.
 • Rezultatele Intel pot fi influenţate de efecte adverse asociate cu defecţiuni ale produselor, erate (deviaţii de la specificaţiile publicate), litigii sau probleme regulatorii referitoare la proprietatea intelectuală, acţionariat, clienţi, antitrust şi altele, precum litigiile şi problemele regulatorii. O hotărâre nefavorabilă ar putea include daune monetare sau o emitere a unui ordin de interzicere de producere sau vânzare a unuia sau mai multor produse. Acest lucru se opune practicii de afaceri particulare, afectând capacitatea Intel de a realiza produse, sau care necesită alte remedii, cum ar fi acordarea de licenţe obligatorii de proprietate intelectuală.
 • Rezultatele financiare Intel pot fi afectate de calendarul de închidere a achiziţiilor şi

înstrăinărilor. Drept pentru care, riscurile asociate cu achiziția Altera sunt descrise în paragraful “Forward Looking Statements” din comunicatul de presă din 1 iunie 2015.

O discuţie detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC.

Webcast despre rezultatele financiare

Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii pot descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în al patrulea trimestru al anului, pe 14 ianuarie. Imediat după raportare, Intel doreşte să publice un comentariu al lui Stacy J. Smith, Vicepreşedinte şi Chief Financial Officer, pe site-ul www.intc.com/results.cfm.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict. Pentru informaţii suplimentare despre Intel, accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar pentru eforturile legate de zonele de conflict – conflictfree.intel.com.

SANTA CLARA, California, 14 octombrie 2015 – Intel Corporation

Visits: 4

Lasă un răspuns