IDC Leadership Forum si anticiparea cresterii pietei de cloud

Bucuresti, 26 septembrie 2013 la Hotel Intercontinental, etaj 21, un spectacol neasteptat, de sus,  asa cum ne-a obisnuit IDC, intr-o audienta selecta  cu reprezentanti din diferite sectoare de activitate: Sectorul Medical, Banci & Finante, Energie & Utilitati, Organe guvernamentale si asociatii, Productie, Wholesale & Retail Trading, Telecomunicatii & Media, Servicii Business a avut loc Forumul IDC Cloud Leadership ce ofera o perspectiva asupra celor mai recente tendinte in zona de cloud si asupra experientei utilizatorilor din aceasta piata.

Dintre cateva subiecte abordate amintesc:

 • Dincolo de publicitate: Imaginea reala a Cloud Computing-ului
 • Cloud, fundatia urmatoarei generatii IT
 • Masurarea ROI: Cloud Computing, eficienta si durabilitate
 • Ce vi se potriveste cel mai bine? – Modele de Cloud privat, public si hibrid
 • Provocari si solutii pentru Cloud
 • Securitatea in Cloud: Solutiile furnizorilor si experienta clientilor
 • Cloud privat: viata dupa virtualizare
 • Tendinte ale infrastructurii in Cloud
 • Aplicatii bazate pe Cloud
 • Diminueaza sau transforma Cloud-ul rolul unui CIO?
 • Cum sa obtineti unda verde pentru cloud de la oamenii de decizie din companie?

IDC Leadership Forum a fost deschisa de catre Laurentiu Popescu Country Manager IDC Romania cu prezentarea “Calatoria catre Cloud”

Agenda evenimentului a cuprins cativa dintre actorii pietei de cloud astfel:

1. A new era of technology – Cloud Services. For Real! – Catalin Paunescu – Managing Director, Star Storage

“In contextul economic actual, utilizarea serviciilor cloud reprezinta pentru orice organizatie o decizie obligatorie si nu doar o optiune. Astfel, alegerea unui furnizor de servicii cloud este foarte importanta si trebuie sa indeplineasca criteria deosebit de exigent. Cu Star Storage clientii au totul la indemana pentru a utiliza imediat serviciile Star Vault Cloud in doar 5 minute, avand numeroase avantaje precum reducerea costurilor totale, eficientizarea activitatii folosirea serviciilor cloud doar cand au nevoie si plata doar pentru cat au utilizat, cu zero investitii initiale.”

2.  Introducing the IT Service Centric, Automated Data Center – Dan Bogdan – Enterprise Business Manager Romania, Dell

“Dell Active Infrastructure, o familie de solutii pentru infrastructura convergenta, care combina servere , storage, echipamente de comunicatii, precum si infrastructura de management, intr-un sistem optimizat si integrat care furnizeaza resurse virtualizate pentru uz general. Solutiile Active infrastructure de la Dell, aduc in lumina inovatii din domeniul managementului unificat prin platforma Active System Manager, convergenta accesului la date si resurse de comunicatii LAN/SAN si arhitectura modulara de servere pentru o solutie de infrastructura convergenta avansata. Solutiile Active Infrastructure ajuta departamentele IT sa raspunda rapidcerintelor dinamice ale businessului maximizarii eficentei centrului de date si imbunatatirea calitatii serviciilor IT. ”

3. Retrofit, Build, or Go Colo/Cloud: Choosing Your Best Direction – Eduard Bodor – Data Center Business Development Manager for Central Europe, APC by Schneider Electric

“Mutarea aplicatiilor in cloud – clientii mari solicita garantii privind performanta, timpul de interventie, usurintaserviceului si rezolvarea rapida a problemelor. Versiunile open source fac jocul. Standardizarea produce efecte. Implicatiile analizei – redundanta IT versus redundanta infrastructurii fizice ”

4.  Your heart and your servers – What’s the connection? – Gabriel Gidea – Business Development Manager Romania and Bulgaria, Kingston

“O configuratie optima a serverului ajuta clientii entreprise sa atinga obiective de business si sa planifice scalabil pentru viitoare solicitari de business. Pentru a face fata provocarilor configuratiilor complexe si in continua evoluitie a serverelor mai ales pe fondul unei lipse de timp si de resurse, Kingston ofera suport clientilor entreprise ajutandu-i sa inteleaga cele mai recente evolutii tehnologice.”

5. Cloud computing – Vasile Voicu – Director Product Management Business Segment, Romtelecom

“Cloud computing e o solutie de utilizare a resurselor informatice (hardware si software) prin intermediul unei retele. Romtelecom ofera solutii ERP & CRM ce acceseaza si administreaza datele companiei de oriunde si de pe orice device, ceea ce muta acum in cloud si remodeleaza piata IT&C. Romtelecom ofera SaaS (Software as a Service) sau software “om demand” ce presupune ca aplicatia sa fie gazduita de furnizorul serviciului pe serverele proprii oferind clientilor avantaje importante: costuri reduse, flexibilitate, scalabilitate, mobilitate, si nu in ultimul rand securitate”

6. Wireless AC, Wi-Fi super-power from D-Link – Mihai Marcu – Country Sales Manager D-Link

“Portofoliul extins de solutii pentru Cloud are la bazaconceptul propriu de Cloud si vizeaza utilizatorul de acasa. Prin intermediul portalului mydlink sau prin descarcarea gratuita a aplicatiei mydlink pentru dispozitivele cu IOS ori Android reteaua de acasa devine mai rapida si stabila. Intregul mediu wireless se indreapta catre standardul Wireless AC. D-Link poate oferi HD media streaming, download de fisiere, apeluri VOIP, si online gaming pe mai multe dispozitive, in mai multe incaperi din locuinta, totul fara a reduce viteza sau calitatea”.

7. Experiencing Cloud – Aurelian Sin – IS/IT Director South East Europe Danone

“Intelegerea Cloudului din punctul de vedere al clientului. Impartasirea experientei personale despre solutiile cloud. Abordarea viitoarelor initiative de cloud si viziunea despre cum cloudul va influenta departamentele interne si rolurile IT”

Hits: 2

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: